Her sandığı gözlem altında tutacağız!


Seçim güvenliği konusunda konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak her sandığı gözlem altında tutacağız. Cumhurbaşkanlığı propaganda başkanlığının her türlü saptırmalarına karşı kamuoyunu bilgilendireceğiz. Biz parmak boyası teklifi yaptık ama YSK’den ret geldi; bunları bir kenara not ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 29 Mart 2023 Çarşamba 13:16

Neşet TORUN

Seçim güvenliği konusunda konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, ülkeyi uçurumun eşiğine getiren AK Parti iktidarlarının yeni bir seçimin arifesinde türlü türlü düzen ve hilelerle seçimi aşırmaya gayret ettiğini iddia ederek, “Seçim aslında AKP için bitmiştir, kaybedecekleri kesindir fakat seçimi sulandırarak, sahte seçmen, mükerrer seçmen, evrakta sahtekârlık, partizan memurlar, Goebbels’yen metotlar, tehditler, şantajlar, iftiralar, ekonomik güç odaklarının zorlanması ve daha sayabileceğimiz birçok usulsüzlük, yolsuzluk ve saptırma planları beklenmektedir. Demokrasiyi kötü amacına ulaşmak için bir tren olarak gören zihniyet, adil bir seçim yaptırabilir mi? Elbette yaptıramaz. Sapkınları saflarına katanlar, mafyaya itibar edenler, Ankara'nın göbeğinde cinayet işleyenler, siyasetçileri, yazarları, basın mensuplarını darbedenler, toplantıları basanlar demokratik bir yarış arzusu içerisinde olabilir mi? Şunu diyebiliriz: Örgütlü cehalete ve yaygın sefalete yaslanarak kalıcı olmak isteniyor. Evet, bize düşen görev devleti gasp ederek milleti esarete mahkûm edecek bir zihniyeti tarihin mezarlığına gömmektir” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞINIZ USULSÜZLÜKLER BAŞINA İŞ AÇABİLİR”

Millet İttifakı olarak yeniden, Türkiye Cumhuriyeti’ni millî, demokratik bir devlet olarak inşa etmek hedefinde olduklarını kaydeden Çelik, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Buradan yetkilileri uyarıyorum: Yurt dışı oylarda yapılacak usulsüzlükler, sahte seçmen tanzimi, yabancıların oy kullanması, depremzedelerin durumu başınıza iş açabilir. Depreme “Allah’ın lütfu” diyerek seçim için bir istismar hesabı yapanlar ne rezil insanlardır! Seçimleri hileyle, sahtekârlıkla, şaibe ve yolsuzluklarla asla alamayacaksınız. Seçim güvenliği sağlanmadan seçim yapmanın bir anlamı da yoktur. Tersinden okursak seçim güvenliği olmasa diktatörlük olur, en hafifiyle otokrasi olur. O hâlde, arkadaşlar, bize düşen seçim güvenliği sağlatarak millî iradeyi hâkim kılmaktır. Bunu yapacak güce ve imkâna sahibiz. İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak her sandığı gözlem altında tutacağız. Cumhurbaşkanlığı propaganda başkanlığının her türlü saptırmalarına karşı kamuoyunu bilgilendireceğiz. Biz parmak boyası teklifi yaptık ama YSK’den ret geldi; bunları bir kenara not ediyoruz. Sonuç: Herkes için geçerli olan seçim güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir; seçim güvenliği yok ise kazanılacak bir seçim de yoktur diyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA