Nevşehir’deki olaylar bizi olumsuz etkiledi


Nevşehir Belediyespor maçında yaşanan saha dışı olayların maça da etki ettiğini ifade eden Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, “Biz orada 25-30 dakika yöneticilerimizin neden saldırıya uğradığını anlamaya çalıştık. Güvenlik güçlerinin önünde saldırı oluyor ancak herhangi bir müdahalede bulunulmuyor. Sonradan anladık ki saldırı daha önce planlanmış. Yani o gün oraya hangi takım gelirse gelsin o saldırı olacaktı. Karşıyaka ile Play-Off ile çekişen Nevşehir daha önce de aynı olayları gerçekleştirmiş. Saldırıyı kınıyorum. O saldırıdan sonra her iki takım oyuncusu da etkilendi ve bu da oyuna yansıdı. Ben bile kendi adıma oldukça fazla etkilendim. Oyuna yazık oldu” dedi.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 16:11

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta en yakın rakibi Kütahya Belediyespor önünde 6 puanlık farkla liderliğini sürdüren Mersin İdman Yurdu’ndan hafta sonu oynayacağı Derince Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. İçel TV’de Mehmet Uysal ile Serbest Atış programının canlı yayın konuğu olan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, zorlu maçta tek hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi.

“NEVŞEHİR’DEKİ SALDIRI HEPİMİZİ ETKİLEDİ”

Rakiplerinin ikinci yarıya iyi transferler yaparak girdiğini ve ikinci yarında hiç yenilmediğine dikkat çeken Aka, “Sözlerime Nevşehir Belediyespor maçında Kulüp Başkanımız Metin Saltık ve yöneticilerimize yapılan saldırıyla ilgili başlamak istiyorum. 23 yıldır futbol camiasının içindeyim. İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Olaylar nedeniyle maç 25-30 dakika geç başladı. Hatta o maçın oynanmaması gerekiyordu. Çünkü güvenlik sorunu vardı. Normal şartlarda oradaki federasyon yetkilisinin ve maçın hakemlerinin o maçı oynatmaması lazımdı. Biz orada 25-30 dakika yöneticilerimizin neden saldırıya uğradığını anlamaya çalıştık. Güvenlik güçlerinin önünde saldırı oluyor ancak herhangi bir müdahalede bulunulmuyor. Sonradan anladık ki saldırı daha önce planlanmış. Yani o gün oraya hangi takım gelirse gelsin o saldırı olacaktı. Karşıyaka ile Play-Off ile çekişen Nevşehir daha önce de aynı olayları gerçekleştirmiş. Saldırıyı kınıyorum. O saldırıdan sonra her iki takım oyuncusu da etkilendi ve bu da oyuna yansıdı. Ben bile kendi adıma oldukça fazla etkilendim. Oyuna yazık oldu” dedi.

“O ŞARTLARDA ALINAN 1 PUAN ÇOK DEĞERLİ”

Nevşehir karşısında aldıkları 1 puanın çok önemli olduğunun altını çizen Ersin Aka, “Yine de o şartlar altında çok değerli 1 puan aldık. Biz hiçbir maça 1 puan amacıyla çıkmadık, çıkmayacağız ancak bu şartlarda alınan 1 puan gerçekten çok değerli. Nevşehir takım olarak bütçesi bizden çok aha büyük olan bir takım. Onlarda oynayan 7 oyuncu 2. Ligden takıma katılan isimler. Ben geçen sezon Ankara Demirspor’u çalıştırırken o 7 oyuncudan 3’ünü kendi takımıma kazandıramamıştım. Çünkü maliyetleri oldukça fazla oyuncular. Bunlardan biri de Dilaver Güçlü’ydü. Bize de gol attı. Ona özel önlem almamıza rağmen bir anlık boşluktan bize golü atmayı başardı. Play-Off hattının sadece 1 puan gerisindeler. O açıdan böyle zorlu bir deplasmandan 1 puanla dönmek bizim için çok değerli. Yine de kazanabilirdik. İkinci yarıya çok iyi başlamıştık. 2 topumuz direkten döndü, Ömer Önder’in karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyonumuz var. Öne de geçtik ancak yediğimiz golle gardımız düştü. Son dakikalarda yenilebilirdik de” şeklinde konuştu.

“3. LİGİN EN GÜÇLÜ GRUBUNDA MÜCADELE EDİYORUZ”

3. Ligin en zorlu grubunda mücadele ettiklerini kaydeden Mersin İdman Yurdu Teknik Direkötürü Ersin Aka, “İki gün önce bir ulusal kanalın spor programına katılmıştım. Orada bile bizim gruba 35 dakika yer verirken, diğer iki gruba sadece 25 dakika ayırıyorlar. Özellikle ligin devre arasında Eskişehir, Nevşehir, Yomra, Edirne gibi takımlar çok ciddi transferler yaptılar. Gerçekten çok güçlü takımların olduğu bir grup. Bütçe olarak bizden iyi 3 tane takım var. Karşıyaka, Nevşehir ve Ordu takımlarının bizden bütçe olarak büyük olmalarına rağmen bu grubun en güçlü takımı yine de biziz. Biz daha başarılı ve daha iyi bir takımız. Nedeni de şu; maddi olarak çok iyi yönetilen bir takım var. 3 yıldır profesyonel ligde mücadele ediyoruz ve sürekli şampiyonluk potasının için yer alıyoruz. Geçtiğimiz sezon bir üst ligi penaltılarda kaçırdık. Hem ekonomik ve hem de yönetim anlamında bir istikrar var takımda. Ekonomik dengeler bir kulüp için çok önemli. Ben de bu takıma sistem açısından uymak zorundayım. Çok güzel bir sistem ve yönetimi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

“BİZ SİSTEM TAKIMIYIZ”

Grupta geri kalan 9 maçı en az kayıpla geçip şampiyon olacaklarını vurgulayan Aka, “21 haftadır ligde lider olan bir takımız ve bu takımda şu oyuncuyu çıkarsanız takım dağılır diyebileceğiniz bir oyuncu yok. En çok gol atan oyuncumuzun 5 golü var. Bunun nedeni biz bir sistem takımıyız ve takım oyunu oynuyoruz. Belki iyi oynamadığımız ve haklı olarak eleştirildiğimiz dönemler oldu. Ancak bu sürekliliği sağlayacak bir takım da yok. Buna Barcelona dahil. Mesela Aziz Aksoy’un yokluğunda oraya Yusuf Yıldırım’ı monte ettik ve çok başarılı oldu. İlk başta orada oynamak istememesine rağmen Yusuf o kadar başarılı olduk ki şuanda onu üst liglerden takip eden kulüpler var” ifadelerini kullandı.

“DEPREM BİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Bu hafta evinde konuk edecekleri Derince Belediyespor’un ligin ikinci yarısında çıktığı 8 maçta yenilgi yüzü görmediğine dikkat çeken Aka, “Deprem sonrasını iyi değerlendiremedik. Belki burada deprem olmadı ama depremden oldukça fazla etkilendik. Benim kendi ailemden 100 kişiyi kaybettim. Psikolojik olarak oldukça kötü etkilendik. En iyi oyuncumuz Chris David’in ailesi futbolcu bırakıp dönmesini istediler. Bakın en iyi oyuncumuzun performansı düştü. Elazığspor maçında kestim sonra oyuna aldım ilk defa orada reaksiyon gösterdi. Derince maçı çok zor geçecek. Takımda eksikler var. Takım kaptanlarımızdan Aslan Gök sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı. Ömer sakat. Aziz Aksoy henüz hazır değil. Artık kolay maç yok. En büyük rakibimiz olarak görülen Karaköprü, Yomra’ya kaybetti. Sezon başından beri en büyük rakibimiz Kütahya ve Ordu olduğunu söylemiştim. Özellikle de Kütahya’nın bizi çok zorlayacağını ifade etmiştim. Bizim grupta rakiplerimiz her an değişebilir. Çünkü bu grupta herkes birbirini yenebilir. Kalan 9 maçta da kağıt üzerinde kolay görüne maç olmayacak. Özellikle bu hafta oynayacağımız Derince takımı bizi çok zorlayacak. Çünkü oyun yapımıza çok ters gelen bir takım. Önde 3 tane koşucu oyuncuları var ve tek geçiş oyunu oynayan, sürekli uzun pas atıp defans arkasındaki boşlukları kullanmaya çalışan bir takımla oynayacağız. Eğer bizi yenerlerse şampiyonluk potasına girecekler. Ekonomik olarak da iyi durumdalar. Çok iyi transferler yaptılar. Dolayısıyla kolay olmayacak” dedi.

“KİMSE BİZİ REKLAM İÇİN KULLANAMAZ”

Öte yandan Mersin İdman Yurdu Taraftar Grubu Kırmızı Şeytanlar’dan siyasetçilere sert tepki geldi. Kulüp Başkanı Metin Saltık ve yönetim kurulu üyelerinden Derince Belediyespor maçını taraftarlarla birlikte tribünde izleme çağrısında bulunan Kırmızı Şeytanlar’ın açıklaması şöyle; “Bu hafta oynanacak olan Derincespor maçı öncesi sayın kulüp başkanımız Metin Saltık ‘a açık çağrımızdır; Derince maçında Protokol tribününün kapatılmasını ve bütün yönetim kurulu ve başkanımız Metin Saltık ’ın maraton tribünün içinde taraftarlarla beraber maçı seyretmesini istiyoruz. Biz bize yeteriz kimseye ait değiliz. Hiç bir milletvekilinin ve siyasetçinin seçim öncesi stadyuma gelip reklam yapmasını istemiyoruz. Kütahya ve Nevşehir ‘de yaşanılanlar sonrasında sessiz kalan siyasetçilerimizi stadyumumuzda da görmek istemiyoruz. Bize bugüne kadar destek veren belediye başkanı ve vekiller hariçtir. Bütün protokol tribününü maraton tribününe bekliyoruz. Seçim öncesinde daha önce bize destek vermeyen yanımızda olmayan vekilleri protokolde gördüğümüz takdirde tüm stadyum 90 dakika protesto edecektir. Haydi @metinsaltikk şampiyonluk yolunda hep beraber omuz omuza olalım.”  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA