Hakem Mersin’i doğradı: 1-1


TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Mersin İdman Yurdu evinde konuk ettiği Belediye Derincespor 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Maç sonu iki takım oyuncuları birbirine girdi. Maçın hakemi Mersin İdman Yurdu’nun 2 net penaltısını ve 1 tane de atılan nizami golünü vermezken maçın hakemlerine tepki gösteren Kulüp Başkanı Metin Saltık sahaya indi. Taraftarların tepkisi nedeniyle hakemler soyunma odasına gidemeyince Kulüp Başkanı Saltık devreye girdi ve taraftarları sakinleştirdi.

 

Tarih : 1 Nisan 2023 Cumartesi 18:06

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta lider Mersin İdman Yurdu evinde ağırladığı Belediye Derincespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın hemen başında Berkay Çakır’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen ve özelikle maçın ikinci yarısında 5 net gol pozisyonundan faydalanamayan Mersin İdman Yurdu, köşe vuruşundan yediği golle rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Taraftarının büyük desteğine rağmen rakibini yenemeyen İdman Yurdu şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Öte yandan maçın hakemi verdiği kararlarla adeta maçın sonucunu tayin etti. Mersin İdman Yurdu’nun 2 net penaltısını ve 1 tane de nizami golünü vermeyen hakem, rakip takım oyuncularının sürekli yere yatıp maçı durdurmasına da göz yumdu.

HALİM YİĞİT: “LİYAKATLİ HAKEMLER İSTİYORUZ”

Maçın ardından bir açıklama yapan Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Bugün oynadığımız Belediye Derincespor maçında aleyhimize verilen kararları kamuoyu ile paylaşıyoruz.  Şampiyonluk yolunda haftalardır türlü oyunlarla Takımımızın önünü kesmeye çalışıyorlar. Bizler sustukça aleyhimize çalınan kararlar daha da artıyor.  Bir takımın ve şehrin kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur.  Hakkımızı gasp edenlere karşı tüm yasal haklarımızı arayacak ve sonuna kadar takipçisi olacağız. TFF ve MHK’ya sesleniyoruz; bundan sonra maçlarımızda liyakatli ve adaletli hakemler istiyoruz. Her şeye rağmen bu takım bu sene şampiyon olacak” dedi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maça hızlı başlayan Mersin İdman Yurdu 5. Dakikada Berkay Çakır'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Baskısını artıran İdman Yurdu, 23. Dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Umut Aydın'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Kağan Miray Bağış topa vurmakta geç kalınca takımını ikinci golden etti.  Konuk takım Derince maçın 30. Dakikasında beraberlik golüne yaklaştı. Uğurcan Bekçi'nin vuruşunda top kaleci Sertaç'ta kaldı. Mersin İdman Yurdu'nda 35. Dakikada sakatlanan Tunç Behram'ın yerine Volkan Okumak girdi. 37. Dakikada Mersin İdman Yurdu Umut Aydın ile ikinci gole yaklaştı. Umut Aydın'ın şutunda top yandan dışarı çıktı. Maçın ilk yarısı 1-0 Mersin İdman Yurdu'nun üstünlüğüyle sona erdi. 

HAKEM KARARLARI SONUCU BELİRLEDİ

Maçın ikinci yarısına konuk Derince hızlı başladı. Gelişen Derince atağında Furkan Gedik'¡n vuruşunda top üstten auta gitti. Maçın 67. Dakikasında Mersin İdman Yurdu mutlak golden oldu. Gelişen Mersin atağında Umut Aydın'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Kağan Miray Bağış'ın top az farkla yandan auta çıktı. Rakibi karşısında baskısını artıran Mersin İdman Yurdu 72. Dakikada bir kez daha ikinci gole yaklaştı. Volkan Okumak'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut Aydın'ın vuruşunda farklı şekilde üstten auta çıktı. Bir dakika sonra gelişen Mersin atağında Kağan Miray Bağış'ın ortasına iyi yükselen Umut Aydın'ın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. Rakibi karşısında etkili futbolunu sürdüren Mersin İdman Yurdu 75. Dakikada bu sefer Volkan Okumak ile golü kaçırdı. Derince savunmasından dönen topu alan Volkan Okumak çalımlarla ceza sahasına girdi ancak çok kötü vurdu ve top üstten auta çıktı. Üst üste yüzde yüzlük goller kaçıran Mersin İdman Yurdu karşısında konuk takım köşe vuruşunda Ahmet Keleş ile beraberlik golünü buldu. Karşılaşmanın son dakikalarında Derincespor’dan Bertuğ’un yerine Burak oyuna girdi. Bertuğ, oyundan çıkmadan ev sahibi köşe atışı kullandı. Rakip ekibin sahada 12 kişi oynadığı köşe atışından sonra fark edilince oyun durdu. Bu sırada Bertuğ oyundan çıktı. Yaşanan bu durumun kural hatası olduğu iddia edildi. Maç sonunda ise ortalık karıştı. Maçın hakemi Mersin İdman Yurdu’nun 2 net penaltısını vermezken maçın hakemlerine tepki gösteren Kulüp Başkanı Metin Saltık sahaya indi. Taraftarların tepkisi nedeniyle hakemler soyunma odasına gidemeyince Kulüp Başkanı Saltık devreye girdi ve taraftarları sakinleştirdi. Bu sonuçla Mersin İdman Yurdu puanı 53’e çıkartıp liderliğini sürdürürken, Derince de puanını 46’ya yükseltti.

 STAT: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Levent Buğra Vartemel, Sedef Aktan, Uğur Aydoğdu, Aytaç Geçgel

MERSİN İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, Taygun Vurgun, Chris David, Ömer Önder, Ömer Alper Tatlısu, Aziz Aksoy, İbrahim Konuksever, Kağan Miray Bağış, Umut Aydın, Tunç Behram, Yusuf Yıldırım

TEKNİK DİREKTÖR: Ersin Aka

BELEDİYE DERİNCESPOR: Volkan Korkmaz, Berkay Çakır, Muhammet Yıldırım, Bertuğ Başdemir, Uğurcan İkikardeş, Furkan Gedik, İlker Cihan, Tayfun Kırca, Ahmet Keleş, Mustafa Demirel, Uğurcan Bekçi

TEKNİK DİREKTÖR: Özgür Çetiner

GOLLER: Berkay Çakır (Kendi kalesine) Ahmet Keleş (Derince)

SARI KARTLAR: Taygun Vurgun, Umut Aydın (Mersin) Bertuğ Başdemir, Kubilay Serbest, Tayfun Kırca

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA