Çukurova’da ‘Asena’ şov!


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Doğan sezonunda Çukurova Mersin Yenişehir Belediye, hafta içinde normal sezonu lider bitirirken, çeyrek final ilk maçında da hata yapmadı. Çukurova taraftarı karşısında Çankaya Üniversitesi’ni 114-67 yenerek seride 1-0 öne geçti. Maçın yıldızı Asena Yalçın unutulmaz bir performansa imza attı. Milli Basketbolcu, ilk yarıda 9’da 8 üç sayı isabetiyle oynarken, kadın basketbolunda bir devrede en çok üçlük atan isim unvanını kazandı. Maçı da 11’de 9 üç sayı isabeti ve 29 sayıyla tamamlayan Asena Yalçın, 8 asist ve 6 ribaunt, 2 top çalma ile oynadı.

 

Tarih : 2 Nisan 2023 Pazar 12:56

Necdet TAŞ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu’nda ligde normal sezon müsabakalarının tamamlanmasının ardından ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile Çankaya Üniversitesi play-off eşlemesi için karşı karşıya geldi. Maça fırtına gibi başlayan Hayes ve Asena'nın üçlükleriyle rakibini gardını düşürdü. Rakibine ilk 5 dakikada şans tanımayan Çukurova, 17-0'lık seriyle mücadelenin hemen başında farkı yakaladı. Üstünlüğünü maçın sonuna kadar devam ettiren Çukurova Basketbol rakibini 47 sayılık farkla 114-67 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

PARKEDE ASENA ŞOV VARDI

Milli Basketbolcu, ilk yarıda 9’da 8 üç sayı isabetiyle oynarken, kadın basketbolunda bir devrede en çok üçlük atan isim unvanını kazandı. Maçı da 11’de 9 üç sayı isabeti ve 29 sayıyla tamamlayan Asena Yalçın, 8 asist ve 6 ribaunt, 2 top çalma ile oynadı. Çankaya Üniversitesi karşısında Gökşen Fitik 15 sayı, 6 ribaunt, Özge Özışık, 5 sayı, 10 asist, Esra Ural Topuz 14 sayı, 12 ribaunt, Sinem Ataş 17 sayı, 7 asist ile yıldızlaşırken, Gamze, Takmaz 10, Cansu Köksal da 7 sayıyla oynadı. Yerli oyuncuların müthiş performansıyla rahat bir galibiyet elde eden normal sezonun lideri Çukurova Basket’te 3 yabancı toplam 17 sayı üretirken, yoğun maratonda fazla süre almadan, dinlenme fırsatı da buldu.

SALON: Servet Tazegül 

HAKEMLER: Özge Şentürk Bayraktar, Abdullah İlik, Furkan Keseratar

ÇUKUROVA BASKETBOL: Asena Yalçın 29, Gamze Takmaz 10, Özge Özışık 5, Gökşen Fitik 15, Cansu Köksal Öngüner 7, Sİnem Ateş 17, Elizabeth Olatoyo Williams 5, Chelsea Gray 2, Renara Tıffany Hayse 10, Esra Ural Topuz 14.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ: Ayşe Cora 15, İdil Türk 3, Sena Özekli, Gülse Uğur 19, Melike Yalçınkaya 16, Güzem Tüzün, Aleyna Fatma Gengizhan, Melike Tuğba Ora 14.

1'İNCİ periyot:23-13

 DEVRE: 57-33

3'ÜNCÜ PERİYOT: 88-47

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA