BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN!


TFF 3. Lig 1. Grupta hafta sonu oynanan Yeni Mersin İdman Yurdu-Belediye Derincespor maçının yankıları sürüyor. Hatırlanacağı üzere maçın hakemi İdman Yurdu’nun 2 net penaltısını ve 1 tane de atılan nizami golünü vermezken maçın hakemlerine tepki gösteren Kulüp Başkanı Metin Saltık sahaya inmişti. Deplasmanlarda uğradıkları saldırılarda yalnız bırakıldıklarını ve hakem hatalarında kentin lobi gücünü arkalarında göremediklerinden dert yanan Saltık, Mersin’in seçilmiş ve atanmış isimlerine seslenerek, “Bizi sahipsiz ve yalnız bırakmayın” dedi.

 

Tarih : 4 Nisan 2023 Salı 14:30

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Mersin İdman Yurdu evinde konuk ettiği Belediye Derincespor 1-1 berabere kaldığın maçın yankıları sürüyor. Hatırlanacağı üzere maçın hakemi Mersin İdman Yurdu’nun 2 net penaltısını ve 1 tane de atılan nizami golünü vermezken maçın hakemlerine tepki gösteren Kulüp Başkanı Metin Saltık sahaya inmişti.  Deplasmanlarda kendilerine yapılan saldırılara karşı Mersin kamuoyunun, seçilmiş ve atanmışların sessiz kalması, kendilerini protokol tribününde yalnız bırakılması ve oynadıkları maçlardaki hatalı hakem kararlarıyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) basın toplantısı düzenleyen Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, Basın Sözcüsü Halim Yiğit ve yönetici Mehmet Yüce kente, “Bizi sahipsiz bırakmayın” çağrısında bulundu. Mersin İdman Yurdu’nun kentin takımı olduğunun altını çizen Saltık, “Maalesef kentin lobi gücünü arkamızda göremiyoruz. Sahipsiz ve yalnız bırakılıyoruz. En yakın rakibimizin 7 puan önünde lideriz ve şampiyonluğa gidiyoruz. Ancak kentten ne maddi ne de manevi anlamda tam anlamıyla bir destek göremiyoruz. Deplasmanlarda saldırıya uğruyoruz en ufak bir destek yok. Protokol tribününde yalnız bırakılıyoruz. Lütfen şampiyonluk yolundaki bu kritik süreçte bize sahip çıkın ve bizi yalnız bırakmayın” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN KENETLENMEYİ BAŞARDIK”

Toplantıda genel bir değerlendirme yapan Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Malumunuz şehrimizin takımı Yeni Mersin İdman Yurdu, Kulüp Başkanımız Sayın Metin Saltık önderliğindeki Yönetim Kurulumuz ile birlikte Mersin futbolunun kaderine terk edildiği bir iklimde, sorumluluk alarak, İçel Spor Kulübü ile başlayan, İçel İdman Yurdu ile devam ederek Yeni Mersin İdman Yurdu unvanıyla 7 yıldır şehir futboluna sahip çıkmak ve İdman Yurdumuzu özlenen eski görkemli günlerine kavuşturmak amacıyla onurlu bir mücadele vermektedir. Süper Amatör Küme’den başlayan yolculuğumuz, bugün 2. Lige yükselme yolunda devam etmektedir. Bulunduğumuz konum itibariyle PTT 3. Lig 1.Grupta ligin bitimine 8 hafta kala en yakın rakibimizin 7 puan önünde lider olarak şampiyonluğa emin adımlarla yürümekteyiz. 3. Lige ilk çıktığımız 2020-2021 sezonunda, yarı finalde, evimizde Isparta Spor ile karşılaşmamızda Isparta lobisinin baskısı ve masa başı diplomasisiyle, maçın sonucuna tesir ettiğine ve turu elimizden alarak bir şehrin kaderiyle oynandığına, buna karşılık Mersin şehir protokolünün bizi yalnız bıraktığına ve temsil ettiği şehrinin futbol takımını kaderine terk ettiğine üzülerek hep birlikte tanık olduk. Ardından 2021-2022 sezonunda Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuz ve İdman Yurdu sevdalılarımız ile birlikte, şampiyonluk mücadelesi verdik. Yine yalnızdık, yine sahipsizdik. Yine haksızlıklara ve hakem hatalarıyla kaderimizle oynanmaya devam ediliyordu. Ama her şeye rağmen kenetlenmiş ve şampiyonluğa inanmıştık.  Play off finalinde 7 bin taraftarımızla birlikte Ankara’ya çıkarma yapmıştık. Sadece o maçta Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, STK’larımız, kısacası bütün kent protokolü şampiyonluk maçımızdaydı. Şaşırdık; ama kendimizi de güvende hissettik ve mutlu olduk. Bununla birlikte bundan sonrası için umutlandık da! Ama penaltılarda elenerek yıkıldık” ifadelerini kullandı.

“İDMAN YURDU’NU SAHİPLENMEK MERSİN’İ SAHİPLENMİKTİR”

Bu sorumluluk ve inançla 2022-2023 sezonuna başladıklarını kaydeden Yiğit, “Sezon öncesi ve sezon içerisinde Kent Protokolünü, STK’larımızı, iş adamlarımızı ziyaret ederek destek çağrısında bulunduk. Büyük bütçelerle başladığımız bu sezonda Ligin 5.haftasında liderlik koltuğuna oturduk ve 21 haftadır, yine yalnızlığımıza, sahipsizliğimize, hakemlerin kasıtlı-kasıtsız hatalarına, rakiplerimizin, Belediye Başkanlarıyla, Milletvekilleriyle bize karşı engelleme çabalarına, Kulüp Başkanımızın ve Yönetim Kurulumuzun uğradığı saldırılara rağmen lider konumundayız.  Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in bu sezon şehrimizin Takımına, İdman Yurdumuza sahip çıkma ve destek olma gayretleri biz Yönetim Kurulumuzu ve taraftarlarımızı mutlu etmiş ve geleceğe yönelik umutlarımızı yeşertmiştir.  Ancak, Milletvekillerimizin, İlçe Belediye Başkanlarımızın, STK’larımızın, iş adamlarımızın, bu şehirden nimetlenerek ancak şehre faydası olmayan dinamiklerin maalesef sahiplenme olgusunu henüz yakalayamadığını, üzülerek açıklamak istiyoruz. İdman Yurdu’nu sahiplenmek Mersini sahiplenmektir ve bu sahiplenme bütün şehir dinamiklerimizin sorumluluğudur.  Şunun bilinmesini istiyoruz; bizler şehir olarak kenetlenir, bütünleşir ve Takımımıza sahip çıkarsak özlenen güzel günler yakındır. Rakiplerimiz, sahipsizliğimizi ve yalnızlığımızı bildikleri için Kulübümüzü zayıflatmaya ve engellemeye yönelik etik dışı faaliyetlerine devam edeceklerdir. Gün kenetlenme günüdür.  Kentimize göç eden depremzede kardeşlerimiz maçlarımıza gelerek, Takımımızı desteklemeye ve moral bulmaya çalışmaktadır. Haksız yere gasp edilen puanlarımız kardeşlerimizi üzmektedir.  Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuz, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz bu Takımın şampiyonluk hayaliyle umutlanmış, türlü oyunlarla puanlarımızın çalınmasına fazlasıyla öfkelenmektedir” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?”

Bunun en açık örneğini Cumartesi günü Mersin’de oynadıkları Belediye Derincespor maçında hep birlikte gördüklerini ifade eden Yiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kasıtlı bir şekilde hakkımızı gasp etmeyi kurgulayarak gelen maçın orta hakemi Levent Buğra Vartemel maçta iki net penaltımızı vermemiş, rakibimiz sahada 12 kişi iken maçı devam ettirmiş, futbolcularımızın hiçbir kusurlu hareketi olmadan attığımız golümüzü vermeyerek maçın sonucuna etki etmiş ve 2 puanımızı çalmıştır. Bunun neticesinde bizleri ve taraftarlarımızı öfkelendirmiş, tahrik etmiş ve saha olaylarına sebebiyet vermiştir.  Öncelikle Orta Hakem Vartemel’e hakkımızı helal etmiyoruz. Konuyla ilgili TFF ve MHK nezdinde tüm yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızdan taraftarlarımızın endişesi olmasın. 2,5 milyonluk nüfusuyla, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginliği ile dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehrin markası, ortak değeri ve onuru olan Yeni Mersin İdman Yurdu’muzu hak ettiği değere kavuşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda, sahipsizliğimiz ve uğradığımız tüm haksızlıklara çok üzüldük gözyaşlarımızı içimize akıttık. Ancak mücadelemizden hiçbir koşulda geri adım atmadık. Bir şehrin kaderine terk edilmiş Futbol ekolüne sahip çıktık ve bu mücadeleyi sonuna kadar, nefesimiz yettiğince devam ettireceğiz. Şampiyonluğa, Yönetim, Teknik Heyet, Futbolcu ve taraftarımızla inanmış bir şehrin Takımı olarak TFF ve MHK’ya çağrımızdır: Artık maçlarımızda liyakatli, adaletli, dürüst ve tarafsız hakemler istiyoruz! Türkiye’nin en büyük camialarından birisi olan İdman Yurdu camiasının hakkının gasp edilmesini istemiyoruz ve son olarak şampiyonluk yolunda artık kenetlenmek kaçınılmazdır. Haydi Mersin, takımına sahip çık. Şimdi değilse ne zaman…”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA