Mersin’in başı dertte!


TFF 3. Lig. 1. Grupta hafta sonu Mersin’de oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Yeni Mersin İdman Yurdu-Belediye Derincespor maçında yaşanan olaylar nedeniyle İdman Yurdu’nun başı dertte. Kulüp Başkanı Metin Saltık ve bazı yöneticiler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

 

Tarih : 5 Nisan 2023 Çarşamba 14:01

Hüseyin KIRKGÖZ

 

TFF 3. Lig. 1. Grupta hafta sonu Mersin’de oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Yeni Mersin İdman Yurdu-Belediye Derincespor maçında hakemin son düdüğüyle birlikte ortalık karışmıştı. Maçta 2 penaltısı ve bir de nizami golü verilmeyen İdman Yurdu’nda maçın orta hakemine tepki gösteren Kulüp Başkanı Metin Saltık sahaya inmişti. Kulüp Basın Sözcüsü Halim Yiğit de yaptığı açıklamayla maçın orta hakemine haklarını helal etmediklerini söylemişti.

CEZA YOLDA

Sevklerin içinde para cezası ve saha kapatmayı içeren maddelerde bulunuyor. TFF Hukuk Müşavirliği Cumartesi günü oynanan Belediye Derince maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle Yeni Mersin İdman Yurdu’nu PFDK’ya sevk etti. Mersin İdman Yurdu’nu söz konusu maçtaki saha olayları nedeniyle; Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ise Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edilirken Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın aynı müsabakadaki talimatlara aykırı hareketi nedeniyle; Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Kulüp İdarecisi Ümit Saltık’ın ise aynı müsabakadaki “tedbire uymaması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 50. maddesi uyarınca, “saldırısı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca, “hakareti ve tehdidi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca, “hakem soyunma odası koridorlarındaki saldırısı ve hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 39. maddesi uyarınca 04.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi. Kulüp idarecisi Ümit Günay’ın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilirken antrenör Cevat Macit’in aynı müsabakadaki “saldırıları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 04.04.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA