Hukuksuzluğa dur demek için adayım!


Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus eski ilçe başkanlarından Av. Yeşim Dağgeçen, 28. Dönem Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Mersin İl Başkanlığı’nda aday adaylığıyla ilgili bir açıklama yapan Dağgeçen, “Sokakta, okulda ve iş kazalarında ölen gençler için adayım. Yoksullaşmaya, liyakatsizliğe, hukuksuzluğa dur demek için adayım” dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2023 Çarşamba 15:28

Neşet TORUN

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus eski ilçe başkanlarından Av. Yeşim Dağgeçen, 28. Dönem Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Partisinin İl başkanlığını ziyaret ederek aday adaylığını açıklayan Dağgeçen, neden aday olduğunu tek tek sıralayarak,  “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ülkemizin yeniden inşasında inancımla, heyecanımla, hevesimle var olmak için, sayın genel başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadınlara yapmış olduğu çağrıyı bir görev bilerek 20 yıldır gerici ve karanlık bir iktidarın hüküm sürdüğü coğrafyamızda en çok baskı gören yaşam alanları daraltılan ve hayatları ile bedel ödeyen kadınlar adına yaşamı yeniden kurmak ve korumak için, baharı yeniden getirmek için aday olmaya karar verdim. Çevre ve siyasi mücadele alanında edinilen kazanımlar sebebiyle, halkın geniş kesimlerinde sağlamış olduğum güven ve tanınırlığı, avukatlık yaşamım ile paralel olarak yürüttüğüm özellikle çevre, insan hakları ve kadın hakları alanında örgütlü mücadelede biriktirdiklerimi Cumhuriyet Halk partisi çatısı altında toplumun geniş kesimlerine aktarmak için adayım. Milletvekili olduğumda demokratik kitle örgütlerinde edindiğim örgütsel birikimimi, mesleki birikimimi, siyasi tecrübelerimi, eşit yurttaşlık, Kadın hakları, insan hakları, doğanın korunması ve yaşam savunuculuğu alanlarındaki daha ileri hedeflerimi CHP çatısı altında gerçekleştirebileceğimi bildiğim ve buna gönülden inandığım için adayım” ifadelerini kullandı.

“PARLAMENTER SİSTEMİN GETİRİLMESİ İÇİN ADAYIM”

Sokakta, okulda ve iş kazalarında ölen gençler için aday olduğunu kaydeden Dağgeçen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yoksullaşmaya, liyakatsizliğe, hukuksuzluğa dur demek için adayım. Pandemi döneminde 5 maskeyi dağıtamayan, içimizi yakan son deprem felaketinde tüm kurum ve kuruluşlarıyla sınıfta kalan iktidarın israfçı kadrolarını tarihin çöplüğüne göndermek için adayım. Çocuk tacizine, kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek için adayım. İşçilerin ve emekçilerin giderek yoksullaştırıldığı, sendikasızlaştırıldığı, sömürünün kurumsallaştığı bir düzeni yıkmak için adayım. Ucube başkanlık sisteminin yıkılıp yerine güçlendirilmiş parlamenter sistemin getirilmesi için adayım. Kadının yönetim kademelerinde ve hayatın her alanında direnci ile merhametiyle, üretimiyle, şefkatiyle eşitliğe, adalete olan inancıyla, farklılığıyla tüm iyi olasılıkları yaratabileceğime inandığım için adayım. Kadının değişimi dönüşümü var edebilecek, “ben değil, biz varız”ı hissettirebilecek anlayışla sömürü düzenine isyanıyla var olmasının toplumun devinimini ve dönüşümünü sallayacağı inancıyla bu değişim ve dönüşüme katkı sunmak için adayım. Cumhuriyetle karanlığın ve gericiliğin savaşında cumhuriyetten yana taraf olduğum için adayım. Ülkemize, kentimize, kendimize birbirimize katkı olacak tüm olasılıkları seçmeye gönüllü olduğumuz aydınlık, laik, eşit, mutlu yarınlar için yürüdüğümüz bu yolda güçte biziz, araç da biziz. Sesleniyoruz geliyoruz. Bir çiçeği öldürebilirsiniz ama baharın gelişini asla engelleyemezsiniz. Ayrışa ayrışa kaybetmiştik. Birleşe birleşe kazanacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA