ÇBK’DAN BOTAŞ’A TEPKİ!


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off yarı final serisinin 2. maçında Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), deplasmanda BOTAŞ’a konuk oldu. Seride durumu 2-0’a getiren Çukurova Basket, adını finale yazdırdı. Maçın ardından çıkan olaylar kameralara yansıdı. Maçın ardından BOTAŞ Başkanı Kerim Taşkıran ve diğer BOTAŞ yöneticilerinin bulunduğu protokolden ÇBK’ya yabancı maddeler atıldı.

 

Tarih : 10 Nisan 2023 Pazartesi 13:31

Necdet TAŞ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off yarı final serisinin 2. maçında Çukurova Basketbol Kulübü, deplasmanda BOTAŞ'a konuk oldu. Seride durumu 2-0'a getiren Çukurova Basket, adını finale yazdırdı. Maçın ardından BOTAŞ takımının protokol tribününden sahaya birçok kez yabancı madde atıldı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olaylar kameralara yansıdı.  Çukurova Basketbol- BOTAŞ maçı sonrasında ev sahibi ekibin başkan ve yönetimin bulunduğu bölümden sahaya yabancı maddeler atıldı. Protokol tribününden Çukurova Antrenörü Iniguez ve oyuncuların üzerine anahtarlık, su şişesi ve çöp kovalarının atılması tepiyle karşılandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen Ankara’da oynanan maçta Botaş Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran tarafından Başantrenörler ve oyuncularının üzerine çöp kovası, sus şişesi ve cep telefonu fırlatıldığını söyledi.

“LİSELİ ERGENLER GİBİ DAVRANDILAR”

BOTAŞ'ın genel menajerliğini yapan şahsın sahalarında oynanan ilk maçta, takımıyla ilgilenmek yerine odağını maçı germeye adadığını ifade eden Çevirgen, “Başantrenörümüzün, A Takıma çıkardığı eski bir oyuncusuyla, bir faul pozisyonu üzerine bir diyalog yaşanmış, olay büyümeden kapanmıştır. Fakat Koç-oyuncu arasında olabilecek bu diyaloga, spor kültürüyle alakası olmayan liyakatsiz bir yönetici tarafından işgüzarca dahil olunmuştur. BOTAŞ menajeri başantrenörümüzün üzerine yürüyüp, ağza alınmayacak küfürler etmiş, bununla da yetinmeyerek, saha kenarında, liseli ergenler gibi antrenörümüzü dışarıya davet edip, tehditler savurmuştur. Devre arasında ise soyunma odamıza dalarak Başantrenörümüze saldırmıştır. Bunun üzerine seyircilerimiz ve yöneticilerimiz haklı olarak kendisine müdahalede bulunmuş, hiçbir deplasmanda kabul edilmeyecek bu hareketler için kendisine tepki göstermiştir. Bir genel menajerden ziyade, ergen bir amigo gibi davranan bu şahıs, bir görüntüsünde de kendisinin hatalı olduğunu itiraf etmiştir. Maç sonunda yapılan resmi kulüp açıklamasında yalan beyanlarda bulunan bu şahıs, bir devlet kurumu adına alenen yalan söylemiştir. Üzerindeki pardesüden aldığı cesaretle de olsa gerek boş tehditler savuran bu şahıs, boş tehditler savurarak ilk maçtaki olayların yaşanmasına sebep olmuştur” dedi.

“TAŞKIRAN’IN İLK SKANDALI DEĞİL”

Ankara’da oynanan maçta yaşanan skandalların ise olayı bambaşka bir seviyeye taşıdığını vurgulayan Çevirgen, “İlk maçtaki gerginliğin önüne geçmek için herhangi bir yöneticimiz bu maça gitmedi. Bu maçın sonunda BOTAŞ Genel Menajeri sahaya dalarak olayları yine alevlendirdi. Ardından kulüp başkanı Kerim Taşkıran sporcularımızın ve Başantrenörümüzün üzerine çöp kovası, su şişesi ve cep telefonu fırlatarak, Türk spor tarihinin en kötü görüntüleri arasına bir kez daha girecek eylemlerde bulunmuştur. Davranış bozuklukları basketbol camiası tarafından bilinen Kerim Taşkıran'ın bu ilk skandalı olmamakla birlikte, umuyoruz ki alacağı cezalarla son skandalı olacaktır. Kulübümüz, sporcularımız, genel menajerimiz Taşkıran’ın saldırılarıyla ilgili gerekli mercilere başvuru yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

“KAYBETME ALIŞKANLIKLARI RUH HALLERİNE YANSIDI”

Play-off serilerinde kaybetme alışkanlıklarının ruh hallerine yansıması nedeniyle olayların yaşandığını tahmin ettiklerini anlatan Çevirgen şöyle devam etti: “Canlı yayınlanan bir maçta, sporculara ve antrenörlere yönelik umarsızca şiddet eylemlerinde bulunan BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran'ın, Türk sporunun herhangi bir kademesinde görev yapmaya devam etmesi büyük bir skandaldır. Bu şahsın, bir sporcu fabrikası olan Botaş Spor Kulübü'ne neden başkan olduğu, kulübü Ankara'ya taşıyarak kimliksiz bir takıma dönüştürdüğü ve başkanlığında Botaş kültürünü tamamen çöp ettiği, daha önce sporcu fabrikası olarak anılan bir kulübü tamamen iflas ettirdiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Son olarak, saldırı eylemi sırasında görülen kimliği belirsiz, ucube mafya bozuntusu kişileri, nerede oynanırsa oynansın iki takım arasında oynanacak ilk maça davet ediyoruz. Şehrimize gelen misafir kulübe yaptığımız ev sahipliği tüm Avrupa ve Türk Basketbolu tarafından biliniyor. Mütekabiliyet ilkemiz gereğince, tüm misafir kulüplere, bize göstermiş oldukları ev sahipliği ayarında ağırlamada bulunmuşuzdur. Bu bağlamda, kulübümüze, hele hele kendi sahamızda ahlaki değerler dışında hareket edilmesine müsaade etmediğimizi, bundan sonra da etmeyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz. Başta oyuncularım olmak üzere, tüm teknik ekimize ve yöneticilerimize, bu skandallar arasından sıyrılıp play-off finaline yükselmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ASENA YALÇIN: “KİMSEYE ZARAR GELMEDİĞİ İÇİN ŞANSLIYIZ”

Sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇBK’nın yıldızı Asena Yalçın da saldırıya ilişkin bir video paylaştı ve şu açıklamayı yaptı; “Çöp kutusu kapağını takım arkadaşlarıma ve teknik ekibin üzerine fırlatan kim olduklarını bilmediğimiz insanlar… Final öncesi takımdan kimseye zarar gelmediği için şanslıyız. Ben hayatımda böyle terbiyesizlik görmedim. Umarım gereken cezalar verilir. Eğitimden bahseden yetkililer Kerim Taşkıran Başkanınızın ve yanındakilerin üzerimize attıkları maddelerle ilgili bir açıklama yok mu? Olayı saptırmak yerine, doğruları bir özür dilemek bu kadar zor olmamalı.”

BOTAŞ İDDİALARI YALANLADI
 

ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen’in iddialarına yanıt veren BOTAŞ’tan ise şu açıklama geldi; “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Rakip kulübün açıklamalarını daha doğrusu yalanlarını hayret ile izlemekteyiz. Her olay için yalan söylemeleri ve mağduru oynamaları ilginçtir ki bugün de algı oluşturmakta geç kalmadılar. Kadın sporculara saldırdılar yalanı ile yine mağduru oynamaya çalışan bu zavallı kulübün ne iş yaptığı, neye ve kime hizmet ettiği meçhuldür! Kullanılan üslup bizlere gösteriyor ki karşımızda muhatap alınacak eğitimli bir grup yok! Maalesef Türk Kadın Basketbolunun düştüğü durum açıkça ortadadır. Siz ve sizin gibi ne iş yaptığı belli olmayan ipsiz sapsız insanların BOTAŞ Spor Kulübünün adını ağzına almaması hususunda uyarıyoruz. Yapılan hiçbir tehdide karşı boyun eğmeyeceğimizi, Federasyon yetkililerin bu konu hakkında alacağı kararları yakından takip edeceğimizi ve peşini bırakmayacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA