Seçer; “Borcu 115 milyon dolara indirdik”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 400 milyon dolardan 115 milyon dolara kadar düşürdüklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Üstelik bunu elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaptık. İller Bankası’ndan Cumhur İttifakı belediyeleri kadar faydalanamıyoruz. Hibe ve kredilerden Cumhur İttifakı belediyeleri kadar yararlanamıyoruz. Adaletli olmak lazım” dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2023 Pazartesi 17:23

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Faaliyet Raporu’nun konuşulduğu toplantıda eleştirilere yanıt veren Başkan Seçer, “Yapılan eleştiri ve önerileri dikkate alacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en stratejik belediyelerinden biridir. 11 binden fazla çalışanıyla hizmet veren ve çok büyük bir gelire sahip bir belediye. Merkezi hükümetten ciddi pay alan bir belediyeyiz. Biz güçlü bir belediyeyiz. Borçların, olumsuzlukların, ajitasyonun ve başarısızlıkların arkasına sığınan bir başkan olmadım hiçbir zaman” dedi.

“KORKMAYIN BİZİ ÖVÜN”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çok güçlü bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Seçer, “Belediyeler, merkezi hükümetten aldıkları paylar ve kendi öz kaynaklarıyla yatırım programları çerçevesine millete hizmet götürürler. Sadece eleştirmek amacıyla yapılan konuşmalar var. Gerçeklerden sapmamalıyız. 4 yıl önce yönetime geldiğimiz koşullarla bugünkü koşulları değerlendirmekte fayda var. Mali disiplini sağlamış bir belediyeyiz. Bunun hakkını verin. Korkmayın yaptığımız iyi şeylerin hakkını verin bizi övün. Rakip siyasi partileriz diye korkmayın, cesur olun bizi övme konusunda. Bu yıl 10 milyar 660 milyon lira bütçe var. Geçen yıl bizim gerçekleşen bütçemiz 5 milyar 88 milyon lira. Gelir bütçemiz yüzde 93.2 gerçekleşme oranı var. Gider bütçemiz 5 milyar 932 milyon yani yüzde 92.7 gerçekleme oranı var. Yani bütçenin gelir giderinde doğru tahmin. Bu mali disiplin demektir. Hesapsızca yapılmayan eleştiriler için de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BORCU 115 MİLYON DOLARA İNDİRDİK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 400 milyon dolardan 115 milyon dolara kadar düşürdüklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Peki bunu nasıl yaptık? Eliniz ayağınız resmen bağlı bir şekilde bunu nasıl başardınız diye merak ediyorsunuz değil mi? Hükümet sanki bana cebinden gönderiyor. Bu çok abes bir açıklama. Bu benim kanuni hakkım. Yani öyle bir algı yönetimi yapıyorlar ki sanki bize karşı ayrımcılık yapılmıyormuş gibi konuşuluyor. Bizim yasal olan hakkımızı sanki kendi ceplerinden ödüyorlar. Bunun siyasi partisi yok. İller Bankası’ndan Cumhur İttifakı belediyeleri kadar faydalanamıyoruz. Hibe ve kredilerden Cumhur İttifakı belediyeleri kadar yararlanamıyoruz. Adaletli olmak lazım” diye konuştu.

“PERSONEL GİDERİMİZ 1 MİLYAR 274 MİLYON”

İşten çıkarılan personellerin işe geri dönüşleriyle ilgili de konuşan Başkan Seçer, “Bizim 2022 yılı personel giderimiz 840 milyon liradır. Bunun içinde hizmet alımı, personel giderleri ve sigorta vergilerle birlikte 1 milyar 274 milyon lira giderimiz var. Bugüne kadar personelle ilgili mahkemelerde kaybettiğimiz tazminat miktarı 6 milyar 610 milyon TL. Devam eden davalar var” dedi. Ekmek üretiminin yetersiz olduğunu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Başkan Seçer, “Günlük 65 bin ekmek üretimimiz var. Bunun 45 bini somun, geri kalan da kepekli, çavdarlı, tam buğday gibi ürün çeşitlerimiz var. Elbette bu miktarın çok daha fazla olması gerekir. Ekmek kuyrukları yakışmıyor diye eleştiri geldi. Eğer bu kuyruklar yakışmıyorsa bu bizim değil hükümetin ayıbı. Bu benim değil hükümetin ayıbı. Ucuz ekmek almak için eğer bu insanlar sabahın kör karanlığında, karda, yağmurda, çamurda soğukta ekmek kuyruğuna giriyorsa demek ki ekonomik olarak vatandaşın durumu bu. İmkanlarım ölçüsünde Türkiye’nin en ucuz ekmeğini üretiyorum. İnşallah ikinci dönemimde bu kapasiteyi daha da arttıracağız. Sayın Mehmet Topkara ve Zafer Şahin Özturan seçimleri kazanacaklarını ifade etti. Ben de diyorum ki boşuna enerjinizi harcamayın çünkü seçimi kaybedeceksiniz. Bunu küstahlık olarak algılamayın. Siyaset iddia işidir. Erken öten horozun derler diye bir tabir var” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA