İYİ Parti Mersin’de seçim startı verdi


İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla 13 milletvekili adayı sahaya resmen indi. Aday tanıtım toplantısında konuşan İYİ Parti Mersin 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, “Çiftçimiz perişan, işçimiz perişan, işveren perişan, üreten perişan, tüketen perişan velhasıl herkes perişan. Artık milletimizin uyanması lazım. Milletimizin bu kötü gidişe dur demesi lazım. Bu iktidarı 14 Mayıs’ta gönderip, geleceğimizi kurtarmamız lazım. Bugünden itibaren artık kesintisiz bir şekilde yollardayız. Mersin’imizi adım adım dolaşacak, ayak basmadık yer, sıkmadık el bırakmayacak, hemşehrilerimizle her yerde buluşacak ve hasret gidereceğiz” dedi.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 15:08

Necdet TAŞ

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan milletvekili seçimleri için aday listelerini YSK sunan siyasi partilerde adaylar da çalışmalarına başladı. Bu kapsamda İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı da 28. Dönem Milletvekili aday tanıtım programı düzenledi.  İYİ Parti adayları Tarsus Dörtler mevkiindeki karşılama töreninin ardından kalabalık bir konvoyla ilk olarak Tarsus şehir turu attılar. Karşılama programında İl Başkanı Mehmet Dutar, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar yer aldı. Burada vatandaşlarla kucaklaşan 13 milletvekili adayı daha sonra yine konvoy eşliğinde İYİ Parti Mersin İl binasına geçti. İYİ Parti’nin Mersin milletvekili adayı olarak seçimlerde TBMM vizesi almak için mücadele edecek olan Burhanettin Kocamaz, Aydın Enes Seydanlıoğlu, Ali Er, Esra Kahraman, Özer Özel, Mehmet Turgut, Yüksel Çelik, Esin Erkoç, Ali Rıza Özdeniz, Mehmet Türe, Mehmet Yunus Seven, Mustafa Ateş ve Hilal Usta partililere tanıtıldı. Programda adaylar tek tek kürsüye çıkarak projeleri hakkında konuştu.

DUTAR: “BAKAN SÖZÜNE KANMAYIN”

Aday Tanıtım Toplantısında konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, “Listede yer alan 13 arkadaşımız Türkiye’ye ve Mersin’e umut olacak. İYİ Parti Mersin İl Başkanı olarak 13 adayımıza da kefilim. Önümüzdeki seçim normal bir seçim değil. Türkiye’nin kaderinin oylanacağı bir seçim. Tüm vatandaşlarımızı ortak akılla düşünmeye davet ediyorum. Özellikle Mersinlilere buradan sesleniyorum, bunların bakan sözüne kanmayın. Bundan önce gelen bakan Taşucu-Çeşmeli Otoban yolunun biteceği sözünü vermişti, hatta tarih vermişti ama ortada halen yol yok. Bakanlar yıllardır bu memlekete gelip, çeşitli yatırım sözleri verip milletvekili seçilir sonra da Mersin’in unuturlar. Yıllardır Silifke-Gülnar yolunu bitiremediler. Çukurova Havalimanı inşaatı halen sürüyor. 12 yıl oldu bitirilemedi. Kendilerinden olmayan belediyelere kaynak aktarmıyorlar. 14 Mayıs’a kadar hep birlikte çalışacağız. 15 Mayıs sabahı inşallah Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımız Meral Akşener'i Başbakan yapacağız” şeklinde konuştu.

KOCAMAZ: “BELEDİYENİN NE OLDUĞUNU BU KENTTE YAŞAYAN HERKESE GÖSTERDİK”

İYİ Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinde Mersin 1. Sırasından milletvekili adayı olarak gösterdiği Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz, sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı. Partilileri selamlayan Burhanettin Kocamaz, “Cumhuriyet tarihi boyunca Mersin’in kırsalı, Yörük ve Türkmenlerin yaşadığı bölge, hiçbir iktidar döneminde ciddiye alınmamıştı. Allah’tan yasa değişti de değişen yasayla birlikte kurucu belediye başkanlığını üstlendik. Dağ, taş demeden, Torosların tepesinden Akdeniz’in içine kadar her yere hizmet götürdük. Devletin ne olduğunu, belediyenin ne olduğunu bu kentte yaşayan herkese gösterdik” dedi.  Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiğini ifade eden İYİ Parti GİK Üyesi ve Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin Kocamaz, “Maalesef bu ülkede dürüst olanın, bu ülkeye hizmet edenin, bu millete sahip çıkanın cezalandırılmadığı dönem yoktur. Ama önemli değil, ömrümüz mücadeleyle geçmiş. Allah’a çok şükür 25 yıllık hizmet hayatımızdan sonra da halkımızın arasında alnımız açık, başımız dik dolaşıyoruz. Allah’a çok şükür” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMESİ LAZIM!”

Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülke gerçekten her geçen gün bu ucube yönetim sistemiyle çukura giriyor. Çiftçimiz perişan, işçimiz perişan, işveren perişan, üreten perişan, tüketen perişan velhasıl herkes perişan. Artık milletimizin uyanması lazım. Milletimizin bu kötü gidişe dur demesi lazım. Bu iktidarı 14 Mayıs’ta gönderip, geleceğimizi kurtarmamız lazım. Bugünden itibaren artık kesintisiz bir şekilde yollardayız. Mersin’imizi adım adım dolaşacak, ayak basmadık yer, sıkmadık el bırakmayacak, Hemşehrilerimizle her yerde buluşacak ve hasret gidereceğiz. Bu kente yıllardır Ülkeyi yönetenler tarafından samimiyetsizce sözler ve vaatler verilir. Ancak çözümler konusunda bir iki ufak işi marifet zannetmişler, ortaya sorunların çözümü, ihtiyaçların giderilmesi konusunda her hangi bir ciddi ve somut adım atmamışlardır. Neden? Çünkü o sözleri verenler, siyaset bezirganlığını adet haline getirmişler, sorunları her seçimde sömürü aracı olarak kullanmışlar ve her seferinde de Milletimizi adeta aptal yerine koymayı marifet saymışlardır. Artık, Milletimize karşı sergilenen bu çirkin ve aşağılayıcı tutumları sergileyen siyasetçilere dur demenin zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. Elimize geçen o fırsatı değerlendirmeye, adice söylenen bu yalanlara son vermeye tamı tamına 31 gün var. Karar sizin. Bizden uyarması. Türkiye bu ucube sistemi bir kez daha kaldıramaz. Türkiye’nin bu ucube sistemden bir an evvel kurtulması ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmesi gerekiyor. Bizler, Milletimizi uyarmaya ve hemen her konuda yaşanan olumsuzlukları hatırlatmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

SEYDANLIOĞLU; “TÜRK GENÇLERİ AKIN AKIN YURTDIŞINA KAÇIYOR”

İYİ Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Aydın Enes Seydanlıoğlu da, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in davetiyle siz İYİ’lerin arasına katıldım. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Bütün birikimlerimle Mersin’e hizmet etmeye hazırım. Mersin’de çalınmadık kapı girilmedik hane bırakmayacağız. Tüm gençlerin sorunlarını dinleyeceğiz. Bakın ben Yurtdışından Almanya’dan geliyorum. 2015 yılından bu yana Almanya’ya akın akın Türk gençleri geliyor. Üniversite mezunu gençlerimiz geleceklerini yurtdışında arıyorlar. Peki neden bu cennet vatanı bırakıp da yurtdışına kaçıyorlar. Çünkü kendilerine burada bir gelecek göremiyorlar. Biz İYİ Parti iktidarında ve Meral Akşener’in başbakanlığında Türkiye’yi gençlerimiz için yaşanılabilir bir ülke haline getireceğiz” dedi.

ER: “ÜLKE İYİ GİTSEYDİ POLİTİKAYA GİRMEZDİM”

İYİ Parti Mersin 3. Sıra Milletvekili Adayı Ali Er ise, “Bu memlekete 6 dönem mecliste hizmet ettim. Mersinlilere Ankara’da hep bir ağabey ve kardeş oldum. Yine tekrardan yola koyulduk. Ülke iyi gitseydi politikaya girmezdim. Bu durum hepimizi ilgilendirir. Bu yüzden elimi taşın altına koymaya karar verdim. Ülke iyiye gitmiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkeyi geriye götürüyor. Bir çöküntünün içine gidiyor ülke tek adam yönetiminde. Bir asgari ücreti sabah kahvaltısında yiyenler bu milletin derdini bilemezler. Bu meseleyi 14 Mayıs’ta milletin iradesiyle çözeceğiz. Milletin kararıyla varılmayacak yer yoktur” diye konuştu.

ÖZEL: “ÖN SEÇİM MANİPÜLE EDİLDİ”

İYİ Parti 5. Sıra Milletvekili Adayı Özer Özel de, “4 sene önce yine burada aday tanıtım toplantısı vardı. Ben de 3. Sıra adayıydım, bugün 2 sıra gerileyerek 5. Sıraya geldi. İnşallah önümüzdeki seçimlerde 7. Sıraya atmazlar. Ön seçim aslında çok iyi bir yöntemdi ama maalesef bazı yerlerde manipüle edildi. Yapılan liste inşallah bizi başarıya götürür. Buradan bu parti için emek veren tüm üyelere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Ancak bu üyelerin kararına saygı duymak yerine, hiç emeği olmayan insanları da bu milletin önüne getirenlere de hakkımı helal etmiyorum” dedi.

ERKOÇ: “UCUBE SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ, BAŞARACAĞIZ”

İYİ Parti Mersin 8. Sıra Milletvekili Adayı Esin Erkoç ise, “Kurtuluş savaşında binlerce kefensiz yatan vatandaşımızın kemiklerini sızlatmayacağız. Daha 6 Şubat’ta iki tane çok büyük deprem yaşayıp orda da kefensiz toprağa girmek zorunda kalan vatandaşlarımızın kemiklerini sızlatmayacağız. Anadolu kadını sayın genel başkanımız yürekli kadın Meral Akşener’in çizdiği yolda, açtığı yolda ilerleyeceğiz inşallah” dedi. Konuşmasına birlik beraberlik mesajı vererek devam eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Esin Erkoç, “Ben değil biz olabildiğimiz sürece iyiliği çoğaltabiliriz. İyilik birleştirir, birleşmek kazandırır. Birleştikçe kazanacağız” dedi. Hükümete de eleştiride bulunan Erkoç, bir anne olarak kürsüden feryat etti, çocuk tacizleri üzerinden “o çocukların yüzüne nasıl bakıyorsunuz. Çalışacağız el ele vereceğiz. Bu ucube olmuş sistemi değiştirmek zorundayız. Sayın Meral Akşener’i Başbakan yapacağız. 2017 yılında Meral Akşener başkanımızın önderliğinde yola çıkmış bütün arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. O’nlar iyi ki vardılar iyi ki böyle bir hareketi başlattılar, iyi ki bizim yolumuzu açtılar. Biz de herkesin yolunu açacağız. Gençlerle, çocuklarla ve değerli İYİ ailemle başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA