HAYDİ ÇUKUROVA!


Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da dörtlü finallere kalma başarısı gösteren Mersin temsilcisi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, şampiyonluk için parkeye çıkıyor. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek dörtlü finallerde ev sahibi takım ZVVZ USK Prag ile 14 Nisan Cuma günü yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 15:46

Necdet TAŞ

Çukurova Basketbol Kulübü(ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Çekya’da oynanacak Euroleague Women Final-Four’unda 14 Nisan Cuma günü saat 19.00’da yarı final maçına çıkacak. Yenişehir Belediyesi, sahil bandında bulunan Kültür Parkı’nda maç için dev ekran kuracak, Mersinliler yarı final heyecanını birlikte yaşayacak. Avrupa’da kadın basketbolunun kulüpler bazındaki en büyük kupası olan Euroleague Women’da dörtlü finallere kalma başarısı gösteren Mersin temsilcisi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, şampiyonluk için parkeye çıkıyor. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek dörtlü finallerde ev sahibi takım ZVVZ USK Prag ile 14 Nisan Cuma günü yarı final maçında karşı karşıya gelecek.

FİNAL PAZAR GÜNÜ

Turuncu- lacivertliler maçı kazanması halinde Fenerbahçe Alagöz ile Beretta Famila Schio maçının galibiyle 16 Nisan Pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak. Yenişehir Belediyesi yarın saat 19.00’da başlayacak maç için sahil bandında bulunan Mersin Marina AVM önündeki Kültür Parkı’nda dev ekran kuracak. Mersinliler takımlarının kritik maçını hep izleme fırsatı yakalayacak. Takımla birlikte Çekya’ya giden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Avrupa’nın en büyük kupasını Mersin’e getirmek istiyoruz. Hemşehrilerimiz kentinin takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı, kendilerine teşekkür ediyorum. Son iki maçımız, inanıyorum ki şampiyonluğa ulaşacağız” diye konuştu. 

İNCEER; “KENETLENMİŞ DURUMDAYIZ”

Hedeflerini kupayı Mersin’e getirmek olduğunun altını çizen ÇBK Mersin Genel Menajeri Aslı İnceer, “ING KBSL normal sezonunu lider tamamladık ve play-offlar’da da finale yükselerek önemli bir başarıya imza attık. Avrupa’da da tarihimizde ilk kez EuroLeague Women dörtlü finaline çıkmış durumdayız. Tüm bunların sonucunda iyi bir motivasyon yakaladık. Buradaki diğer üç takım da çok iyi fakat ben takımımızı favori görüyorum ve EuroLeague’i kazanarak ülkemize müthiş bir gurur yaşatmak istiyoruz. Tüm takımımız iyi durumda. Quanitra’nın bir sakatlığı vardı, o da toparladı ve oynayabilecek durumda. Zaten buraları çok iyi bilen, defalarca final four oynamış bir antrenöre sahibiz. Oyuncusundan teknik ekibinine müthiş bir kenetlenme içerisindeyiz. Organizasyonumuzun tüm takıma inancı tam. Gerekli mücadeleyi ortaya koyacağımıza kimsenin şüphesi yok. Bizi asla yalnız bırakmayan şehrimize ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Tarihimizdeki ilk Avrupa kupasını kazanarak bu önemli başarıyı onlara armağan etmek istiyoruz” dedi.

ÜNLÜ: “HEDEFİMİZ KUPA”

Çukurova Basketbol Kulübü Genel Koordinatörü Ender Ünlü ise, Kendilerini zor bir maçın beklediğini belirterek, “Ev sahibi üstünlüğü rakibimizde olabilir. Ama bizde çok çalıştık, tüm ÇBK ailesi olarak kenetlendik ve kupayı almak istiyoruz, eminim ki yüreğimizi ortaya koyarak oynayacağımız ilk maçı kazanarak finale adımızı yazdıracağız. Finalde ise rakip kim olursa olsun kupayı Mersin’e getireceğiz” dedi.

MALİKOVİÇ, “4 TAKIM DA HAZIR DURUMDA”

Çekya’nın başkenti Prag’ın ev sahipliğinde 14-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Kadınlar Euroleague Final Four'u öncesinde Fenerbahçe Alagöz Holding Başantrenörü Marina Maljkovic de, önemli açıklamalar yaptı. Maljkovic, "4 takım da hazır durumda. Biz tarih yazmak istiyoruz. Final Four formatı her zaman yarışmacıdır. Birer maç oynarsınız ve bu karşılaşmalar öncesinde hazır olmanız gerekir. Herkesin kazanabileceği bir organizasyonda sahaya çıkacağız. Beşiktaş karşısında pek de iyi iyi bir maç oynamamıştık. O maçın ardından böyle bir açıklamada bulunmuştum. O maçtan bu zamana yaklaşık 10 gün geçti. Final Four’a gelene kadar biz çalışmalarımızı sürdürdük. Antrenörler genellikle sinirli olurlar. O maçtan sonra biraz daha sinirliydim. O zamandan beri özellikle detaylar üzerine çok çalıştık ve şu anda iyi durumdayız" dedi.

 “ADIM ADIM İLERLİYORUZ”

Maljkovic, “Her takımın sezon içerisinde geçirdiği bazı problemler olabilir. Özellikle eylül ve ekim aylarındaki takımla şu anki takımı değerlendirirsek çok daha farklı özelliklere ve alışkanlıklara sahip takımlar olduğunu söylemek gerek. Oyuncular sezon öncesi Dünya Kupası oynadılar sonra lig karşılaşmaları ve Avrupa Kupası maçları başladı. WNBA’den gelen oyuncular vardı. Farklı dönemlerde takıma katılan oyuncular oldu. Bizim için özellikle sezonun bir bölümünde her hafta takıma katılan oyuncular oldu. Ocak ayından beri tam kadro olarak mücadele ediyoruz ve iyi bir takım olduğumuzu söylemem gerekiyor. Euroleague’de arka arkaya galibiyetler elde etmeye başladığımız süreçte takımımız iyi bir seviyeye ulaşmıştı. Takım halinde iyi oynadığımızı herkese gösterdik. Adım adım ilerliyoruz ve ben bunun 5 farklı adım olduğunu düşünüyorum. Şu an için takımımız iyi durumda ve en iyi basketbolumuzu oynamak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA