Çekya’da Türk Bayrağına saygısızlık


FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Çekya temsilcisi ZVVZ USK Prag’ı 78-58 yenerek finale çıkan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nde oyuncuların, maç sonunda Türk bayrağıyla sevinç gösterisi yapmasına görevliler izin vermedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2023 Cumartesi 11:29

Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen organizasyonun yarı finalinde ZVVZ USK Prag ile karşılaşan Mersin ekibi, karşılaşmadan 78-58 galip ayrılarak 16 Nisan Pazar günü oynanacak finalde Fenerbahçe Alagöz Holding'in rakibi oldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin oyuncuları, maçın ardından tribündeki taraftarının önünde sevinç yaşadı. Bu sırada görevliler, oyunculara Türk bayrağı uzatmaya çalışan taraftarlara engel olmaya çalıştı. Araya girerek bayrağı alan oyuncu Sinem Ataş, görevlilerin müdahalesiyle karşılaştı. Bir görevlinin bayrağı Sinem'in elinden alması üzerine takım arkadaşları, formalarındaki ay yıldız logosunu öperek duruma tepki gösterdi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yazılı açıklamasında, "Şanlı Türk bayrağımızı sahaya almadılar ama ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'nin kahraman yıldızları, formalarındaki Türk bayrağıyla göğsümüzü kabarttı. Sizlerle gurur duruyorum kızlar” dedi.

ÇEK TEMSİLCİSİ ÖZÜR DİLEDİ

Tepkilerin ardından USK Prag takımı bir özür metni yayımladı ve kurallarla ilgili yanlış bir yorumlama sonucu münferit bir durumun yaşandığını duyurdu. FIBA Avrupa da benzer bir durumun yaşanmaması için Çekya Basketbol Federasyonu ve Prag takımı ile yakından ilgileneceğini kaydetti. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen ise, “Oyuncularımız maçtan sonra finale yükselmenin sevinciyle saha içinde bayrak açarak bir kutlama yapmak istemiş fakat yerel yetkililer bayrağımızın saha içine girmesine izin vermeyerek oyuncularımızı engellemiştir. Konunun basında yer aldığının aksine FIBA ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Olay yerel bir yetkilinin işgüzarlığından ibarettir. USK Prag Kulübü de kulübümüze resmi bir e-mail göndererek konuyla ilgili özür dilemiştir” dedi.

FIBA’DAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili FIBA’dan da şu açıklama yapıldı; “Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa, Türk kulübü ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi oyuncuları ile Kadınlar EuroLeague Dörtlü Finali 2023’ün ev sahibi kulübü ZVVZ USK Prag’ın organizasyon komitesi üyesinin karıştığı bir olay olduğunu kabul etmektedir. Ev sahibi kulüp ile Mersin arasında oynanan maçın sona ermesinin ardından, bahsi geçen kişi, Türk takımının kutlama yapan oyuncularının bir taraftar tarafından verilen Türk bayraklarından birine erişimine izin vermedi. Prag kulübü olayın ardından olarak Mersin'den özür diledi ve tüm olayın FIBA Arena Kuralları, salonda bayrakların kullanımına ilişkin Madde 3.4'ün yanlış anlaşılması ve yanlış yorumlanması üzerine olduğunu belirtti. FIBA Avrupa, gelecekte benzer olayların tekrarlanmaması için mümkün olan her türlü önlemin alınmasını sağlamak adına organizasyonu yapan ev sahibi kulüp ve Çek Basketbol Federasyonu ile yakın bir şekilde çalışacaktır.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA