Kızıltan; “İndirirlerse farklı bir ‘Kızıltan’ görürler”


Başkanlıktan düşürüleceği iddialarıyla ilgili konuşan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Ayhan Kızıltan’ı indireceğiz diyorlar. Ben de indirirseniz indirin diyorum. İlle koltukta oturacağız diye bir şey yok. Buradan bir şekilde indirildiğimizde köşemize çekilip oturacağımızı kimse düşünmesin. Belki de Mersin kamuoyunda daha etkili şekilde, daha cesur şekilde yerimizi alacağız. Usulsüzlüklerle, yolsuzluklarla, adam kayırmacılıkla, ayrıştırmacılıkla daha iyi mücadele edeceğiz. Siyasetçilerin daha iyi çalışması için daha agresif, cesaretli hareket edebileceğiz. Beni indirdiklerinde çok daha farklı bir Ayhan Kızıltan olduğunu görecekler” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2023 Cumartesi 16:22

Neşet TORUN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Radyo Çetin'de Salih Bakan'ın sunduğu Salih Yayında Programı'nın canlı yayın konuğu oldu. Başkanlıktan düşürüleceği iddialarına yanıt veren Kızıltan, “Öncelikle ben Mersin halkının ve iş dünyasının çoğunluğunun bana güvendiğini, inandığını biliyorum. Niye biliyorum? Sahada çok dolaşıyorum. Çok görüşmeler, ziyaretler yapıyorum. 4,5 sene içinde yüzlerce firmamızı dolaştım. Şu anda bile insanlar beni işyerlerine davet ediyor. Bizim seçim biliyorsunuz iki aşamalı. Önce meclis üyeleri ve komitelerin seçimi var. Meclis Üyeleri seçilince yönetim kurulu başkanını, meclis başkanlığını seçiyor. Meclis Üyelerinin seçimi sürecinde sahada öyle bir durumla karşılaştı ki çoğu meclis üyemiz. Destek istemeye gittiği kendi sektöründeki firmalardan benim adımla karşılaştı çoğu. Bunu herkes biliyor. Meclis üyesi olduğunda başkanlıkta kime oy vereceksin dediler. Ayhan Kızıltan’a oy vereceksen sana destek veririm. Çoğu meclis üyemiz böyle kazanıp meclise girdi. Diğer tarafta kendi grubunuzdan çıkamadınız diyeceksiniz. Tabii ki seçimlerde rakipler var. En güçlü rakip ben göründüğüm için herkes bana hücum edecek ve grubumdan çıkarmamak için çalışacaklardı ben de arkadaşlarımla B Planı olarak ikinci bir firmadan daha girme kararı aldık. Bu bir seçim taktiği” dedi.

“SEÇİMDE B PLANINI DEVREYE KOYDUK”

Kendi grubundan çıkamaması halinde B Planını devreye koyduklarını ifade eden Kızıltan, “Elbette en büyük aday olmazsa kendisi rahat seçilebilir. Kadri Şaman’da oldu. Rifat Hisarcıklıoğlu farklı gruplardan katılır, Ankara Ticaret Odası, İstanbul hepsinde var. Hatta kendi içimizde arkadaşlarımızla bunu planladık. Kamuoyunda Ayhan Kızıltan’ı düşürecek diye konuşulan arkadaşımızla birlikte planladık. O bize B planı yapmamız lazım diyerek bunu uyguladık. Doğru da yapmışız çünkü ben yüzlerce insanla uğraşmak zorunda kaldım. 41 sektörde yüzlerce insan seçime girdi. Hepsinin sorunlarıyla uğraşmaktan kendi seçim çalışmamı yapamadım ve kazaya uğradım ama öbür tarafta seçildim. Bu benim doğal hakkım 3 yerde de 4 yerde de seçime girerim. Eğer ben bu kentte istenmiyorsam asıl sahadaki istenmiyorsun derdi. Ama her meclis üyesiyle seçim görüşmesi yaptığımda Ayhan Kızıltan’a destek verecekseniz sizi destekleriz dedi. Ben bunu gördüm. Tabanın yüzde 80’i beni destekliyordu. Sonra farklı pazarlıklar dönüyor bir koltuk 10-15 kişiye teklif ediliyor. 10 tane yönetim kurulu vardı bu koltuklar için büyük pazarlıklara girişildi ve herkes tabanın kendisine verdiği görevi unuttu. Ben seçildim ve artık tek başıma hareket ederim psikolojisine girdiler. Ama neticede biz o kadar farklı odakların beni yıkmak için çalışması kaşsında yine de ayakta durup seçildik.  Ayhan Kızıltan’ı indireceğiz diyorlar. Ben de indirirseniz indirin diyorum. İlle koltukta oturacağız diye bir şey yok. Ayhan Kızıltan bugün bir koltuğu olmasa da halkın, tabanın sevgisi devam eder. Buradan bir şekilde indirildiğimizde köşemize çekilip oturacağımızı kimse düşünmesin. Belki de Mersin kamuoyunda daha etkili şekilde, daha cesur şekilde yerimizi alacağız. Usulsüzlüklerle, yolsuzluklarla, adam kayırmacılıkla, ayrıştırmacılıkla daha iyi mücadele edeceğiz. Siyasetçilerin daha iyi çalışması için daha agresif, cesaretli hareket edebileceğiz. Beni indirdiklerinde çok daha farklı bir Ayhan Kızıltan olduğunu görecekler burada tabi konumumuz itibariyle biraz daha yumuşak davranmak zorundayız. Sanmasınlar ki koltuktan çekilince ne yapalı deyip köşemize çekilmeyeceğiz. Yine taşın altına elimizi koyup Mersin’e zarar verenlerle daha agresif mücadele içine gireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA