Seçer; “Türkiye’ye ve Mersin’e baharı getireceğiz”


14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar sürerken, CHP Mersin’de milletvekilli adaylarını tanıttı. Tanıtım etkinliğine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Millet İttifakının iktidarında Türkiye’ye baharlar getireceğiz” dedi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür ise, “Çalışacağız, Kazanacağız ve Mersin’e yine baharı getireceğiz” dedi.

 

Tarih : 16 Nisan 2023 Pazar 13:25

Necdet TAŞ

14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hazırlıklar sürüyor. CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım etkinliğine; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve CHP Mersin Milletvekilli adayları ile çok sayıda partili katıldı.

“MERSİN’E YİNE BAHARI GETİRECEĞİZ”

Tanıtım etkinliğinde konuşan CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, “13.Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye’de, hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi yeniden tesis etme hedeflerini gerçekleştirme yolunda hep birlikte iktidara yürüyoruz.” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Yürüdüğümüz bu yolda emeğiyle geçinenlerin, gençlerin, kadınların, gelir adaletsizliği altında ezilenlerin ve unutulanların yanında olacağız. Mülakatlarda elenen ve gelecekten umudunu kesmiş gençlere umut olmak için yürüyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği Türkiye’yi kurmak için yürüyoruz. Maaşının yarısını kiraya vermek zorunda olanlar için yürüyoruz. Evine ekmek alabilmek için kuyruklarda bekleyen emekliler için yürüyoruz. Umut dolu bir söze, rahat bir uykuya, içten bir gülüşe muhtaç olanlar için yürüyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz iktidarımıza 29 gün kaldı. Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkeye baharı yeniden getirmek için çalışıyoruz ve daha çok çalışacağız. Mersinliler, Değerli parti örgütüm, bugün sizlerle buluşacak birbirinden değerli yol arkadaşlarımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki varlığıyla yerelden genele tüm vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm olmaya hazırız.  Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimiz, yerelde nasıl hakkaniyetle şehirlerimizi yönetiyorsa, genel iktidarımızda da aynı şekilde tüm ülkeyi yönetmeye hazırız. Ulu Önderimiz Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyetin ilkelerine bağlı olarak, Türkiye’yi hak, hukuk ve adaletle yöneteceğiz.  Bu yolda bizlerin vekili, sözcüsü, gür sesi olmak için yola çıkan tüm milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Ve bu dönem Mersinimizi ve partimizi Mecliste başarıyla temsil eden milletvekillerimiz Sayın Cengiz Gökçel ve Sayın Alpay Antmen’e emekleri için teşekkür ediyorum. Mersinliler, Değerli Partililerim, Mersin İl Örgütü olarak, 14 Mayıs Genel Seçiminin, tarihe ikinci yüzyılın demokrasi zaferi olarak geçmesi için, Umut dolu bir gelecek için, iktidar için, var gücümüzle mücadele edeceğimize dair sizlere söz veriyoruz. Çalışacağız, Kazanacağız ve Mersin’e yine baharı getireceğiz. Yolumuz açık olsun.”

EKMEN: “YAŞANILABİLİR BİR ÜLKE İNŞA EDECEĞİZ”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Mersin 3. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen de, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğini yaptığı bu bir araya geliş, Türkiye’nin bütün zenginliklerini, renklerini bir araya getirip gerçek bir Türkiye fotoğrafı ortaya koymamıza yol açacak. Mersin’e baktığımda Türkiye’nin bütün güzelliklerinin bir arada olduğunu görüyorum. Kendimizden vazgeçmiyoruz ama yanımızdakinin hakkına da saygı gösteriyoruz. Birey olarak haklarımız var ancak içinde yaşadığımız topluma da hizmet etmek istiyoruz. Mersin’in renkleri, Mersin’in demokratlığı ve Mersin’in kışı görmeyen baharı ve yazı ile geliyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak muasır medeniyetler seviyesinin de üstünde insanlığın geldiği noktayı yakalayarak Türkiye’ye hizmet edeceğiz. İktidarımızda hiçbir ayrımcılık yapmadan her vatandaşımızın anasından doğduğu andan itibaren elde ettiği hakları ve sonraki tercihleri ile saygın bir vatandaş kabul edeceğiz ve bu ülkeyi onun için yaşanılabilir bir ülke inşa edeceğiz. Ailelerin çocuklarının beslenme çantasına ne koyacağı kaygısını yaşamadığı bir ülke inşa edeceğiz. Ve emin olun bunlar sadece bir iktidar değişikliği kadar kolay. Seçim akşamı 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı demokrasi konuşmasının ardından 15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Hiçbir vatandaşımız ötekileşmediğini, hiçbir kazanımını kaybettiğini görmeyecek. Herkes hakkını alacak ama Mersin hakkını almakla yetinmeyecek alacağını da alacak. Mersin’i bütün yönleri ile turizm merkezi haline getireceğiz. Mersin’i ilgi odağı yapacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE BAHARI GETİRECEĞİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Şimdi sana söz yine baharlar gelecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığında, Millet İttifakının iktidarında Türkiye’ye baharlar getireceğiz” dedi. Gençlerin, kadınların “Bize bağıranları istemiyoruz. Bize parmak sallayanları istemiyoruz. Bize ayar çekmek isteyenleri istemiyoruz” dediğini aktaran Vahap Seçer, “Mersin’de olduğu gibi, kadınlarımıza, çocuklarımıza, Anamurluya, Gülnar’ın Toroslarındaki Yörüğe, Tarsus’a,  Şevket Sümer’e, Kazanlı’ya nasıl şefkatle yaklaşıyorsak, kardeşçe yaklaşıyorsak Türkiye’de doğudan batıya, kuzeyden güneye 85 milyona aynı hissiyatla yaklaşacağız. Biz Türkiye’ye huzuru getirmek için yola çıktık. Bana soruyorlar: 4 yılda bu iktidarla belediye başkanlığı yaptın. Aklında kalan iki şeyi söyle diyorlar. Ben de diyorum ki bir uğradığım ayrımcılık, iki uğradığım haksızlık ve adaletsizlik. Biz bunları yaşatmayacağız. 15 Mayıs sabahından sonra bugün şikayet ettiğimiz hiçbir konuyu halkımıza yaşatmayacağız. Halkımıza bilgiçlik yapmayacağız. Onların yaşamından dolayı, itikadından dolayı, meşrebinden mezhebinden dolayı kendilerini ayrı, öteki, yalnız, zavallı hissetmelerine meydan vermeyeceğiz. Onlara kol kanat gereceğiz” ifadelerini kullandı.

“KEMAL KILIÇDAROĞLU İÇİN OY İSTİYORUM”

 Türkiye’ye demokrasi anlayışını, bolluğu, refahı, sevgiyi, saygıyı getirmek için yola çıktıklarını kaydeden Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Mersin’de insanlara nasıl ayrımcılık gayrımcılık göstermeden yaklaşıyorsak tüm Türkiye’ye öyle yaklaşacağız. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Biz huzur istiyoruz. Bağırmak çağırmak istemiyoruz. Biz savaş, gözyaşı istemiyoruz. Hakça bir düzen istiyoruz. Refah adaletli dağılsın istiyoruz. Onun için bize destek verin. Bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş olabilirsiniz. Millet İttifakı bileşenleri içinde hangi partiyi kendinize yakın görüyorsanız gidin ona oyunuzu atın, helali hoş olsun. Ama hepimizin temel ilkeler çerçevesinde birleştiğimiz, ortak mutabakat metnine imza attığımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiğimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istiyorum.” Milletvekili adaylarına, “yanınızdayım, birlikte çalışacağız” mesajı veren Seçer, “Bu mücadeleyi hep birlikte kazanabiliriz. Saklanarak değil, içimizden kurdu kemirterek değil. Kulaklarınızı tıkayın. Çok iyi adaylarımız var. Aday adaylarımızın hepsi değerliydi. Mutlaka bir kırgınlık olacak anlayışla karşılıyorum ama onlar da bizleri, Sayın Genel Başkanımızı anlayışla karşılasınlar. Bu halkın hatırı için, bu ülke için az konuşup çok çalışarak birlik beraberlik içinde başlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer daha sonra CHP’nin Mersin milletvekili adayları Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Mehmet Emin Ekmen, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, Emre Yılmaz, Nursen Yücesoy Temizkan, Leyla Serin Kırık, Ahmet Yorgun, Mehmet Gültekin Uğur, Şerife Arıcı, Güven Kocabıyık ve Neslihan Çelebi’yi sahneye davet ederek “başlıyoruz” pozu verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA