Parası olmadığı için ameliyat etmiyorlar


Mersin’de yaşayan 54 yaşındaki Şükrü Yağmur, parası olmadığı için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilmiyor. İlk ameliyatın parasını ödemediği içinde hastaneden çıkışı verilmeyen Yağmur, eczaneden ilaç bile alamıyor. Zor günler geçiren Yağmur, yetkilerden yardım bekliyor.

 

Tarih : 18 Nisan 2023 Salı 12:01

Haber Merkezi

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde yaşayan 7 çocuk babası Şükrü yağmur, sıkıntı günler geçiriyor. Şeker hastalığı dolayısıyla 2 ayağındaki damarlar tıkanan Yağmur, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görmeye başladı. Bir ameliyat için kendisinden istenilen parayı akrabalarından bularak tedavi olan Yağmur, ikinci ameliyat için para sıkıntısı çekiyor. Para ödemediği için ameliyat edilmeyen ve hastaneden çıkışı yapılmayan Yağmur, yetkililerden yardım bekliyor.

"PARAYI ÖDE SENİ AMELİYAT EDELİM"

  Başından geçen olayı anlatan Şükrü Yağmur, şeker hastası olduğunu ve 2 aydır hastaneye gittiğini söyledi. Şekerden dolayı bir ayağının kesildiğini kaydeden Yağmur, “Daha sonra ayak damarlarımın filmini çektirmemi istediler. Ben gittiğimde 3-4 ay sonrasına gün verdiler. Akrabaların desteğiyle özel bir hastanede film çekildim. Raporlarımı hocaya gösterdiğimde damarlarımın tıkalı olduğunu söyledi. İlk ameliyat için benden 5 bin lira istediler. Yine eş, dost, akrabalardan parayı topladım ve ameliyat oldum. Sonra medikal bin lira dediler, onu da yatırdılar. Daha sonra diğer ayağımı da ameliyat edeceklerini ifade ettiler. Ben de bir kere para verince onu da yapacaklar diye düşünüyordum ki o ameliyat bittikten sonra yine para istediler. Bende ‘para yok’ dedim. Medikal 5 bin 500 çıktı, hastanenin ki 3 bin 800 çıktı. Param yok ki ödeyim. Bu hafta bir ameliyat daha olacaktım gittim hastaneye, parayı ödeyemediğim için hastaneden çıkışımı yapmamışlar. Görevli, ‘senin hastaneden çıkışın olmamış, parayı ödememişsin, seni kabul edemeyiz, parayı öde seni ameliyat edelim’ dediler” diye konuştu.

"O PARAYI MECBUR ÖDEYECEKSİN"

 Hastanede birçok yetkinin yanına gittiğini belirten Yağmur, “Herkes ‘elimizde bir şey yok o parayı mecbur ödeyeceksin’ dedi. Şu anda eczaneden bile ilaç alamıyorum çünkü hastanede halen yatıyor gözüküyorum. Sağolsun bir tanıdığım kendi cebinden ilaçlarımı alıp bana getirecek. Çok şükür devletimiz büyüktür ama benim gibi bir fakir ameliyat olamıyorsa söyleyecek laf bulamıyorum. Ben yetkililerden, devlet büyüklerinden yardım bekliyorum. Şu anda açık yara olarak ayağım ameliyat olmayı bekliyor. Durumun da yok. Eğer yardım yapılmazsa ben bu şekilde kalacağım, belki de hayatımı kaybedeceğim” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA