Başarır; “Mülteci sorunu çözülmeli”


Mersin’deki mülteci sorununun derhal çözülmesi gerektiğinin altını çizen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “500 bin sığınmacı var ve nüfusumuz birde 3 milyona yaklaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi buna göre hizmet veriyor. 1 lira destek olmadı iktidardan yahu 500 bin sığınmacı geldi. Su tüketimleri, barınmaları, beslenmeleri yani bu insanlar ceketleriyle geldi o yönden sığınmacılar depremzede yurttaşlarımız geldikten sonra daha fazla sırıtmaya başladılar. Sığınmacı sorunu bir an önce çözülmeli” dedi.

 

Tarih : 28 Nisan 2023 Cuma 14:55

Neşet TORUN

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri hazırlıklarını sürdüren CHP’de Ali Mahir Başarır gece gündüz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Mersin’in sorunlarını gündeme getiren Başarır, özellikle kira artışları vatandaşın belini büküyor. Mersin’deki nüfus artışı nedeniyle kira maliyetlerinin artması nedeniyle vatandaşın zor günler geçirdiğini ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Vatandaşın birinci gündemi ekonomi, yüksek kira fiyatları. Kira fiyatları inanılmaz 12 bin lira en düşük kiralık ev fiyatı 6 bin lira. Bundan bir yıl önce civarındaydı inanılmaz bir artış var. Barınma sorunu var. İkinci beslenme sorunu var. Mersin Çukurova bereketli bolluk içerisinde güzel bir yerde yani biz limona, portakala, sebze, meyve çok az para verirdik hatta bahçelerde herkesin yakını olduğu için para vermezdik. Ama şimdi limon ve portakalı 15 liraya almak zorundayız. Mersin Çukurova’da eti severiz ama insanlar et alamıyor. Köyler boşalmış durumda, birçok köy göç vermiş, hayvanlarını satmış şu anda tarlalarda büyük ihtimal boş kalacak. Ekonomi, yoksulluk birinci sırada vatandaşın gündeminde” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE EN BÜYÜK SORUN SIĞINMACILAR”

Mersin’in ikinci sorunun sığınmacılar olduğunu ve kayıt dışı 500 bin sığınmacının Mersin’de yaşadığını kaydeden Başarır, “Sığınmacılar konusunda çözüm bulunmalı. Mersin’e gelen sığınmacıların kendilerine ait marketleri, kasapları, dükkanları var. Vatandaşın ikinci gündeminde sığınmacı göçmen var. Yaklaşık 500 bin kayıt dışı göçmen var ve bunlar inanılmaz bir yük teşkil ediyor. Bazı mahallelerde muhtar seçip oy kullansalar Suriyeli, bazı apartman yöneticisi Suriyeli bazı pazarları tamamen zapt etmişler. Artık kendi bakkalları, marketleri, kasapları var. Bazı hastanelerde doğumların üçte ikisi Suriyeli bu kabul edilir bir şey değil. Durumu ırkçılık olarak kimse algılanmasın. Nüfusumuz 1 milyon 800 bin civarında. 500 bin depremzede yurttaşımız geldi onların başımızın üstünde yerleri var. Onlar istedikleri kadar kalabilir. Zaten onlara bakmakla, sahip çıkmakla yükümlüyüz. 500 bin sığınmacı var ve nüfusumuz birde 3 milyona yaklaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi buna göre hizmet veriyor. 1 lira destek olmadı iktidardan yahu 500 bin sığınmacı geldi. Su tüketimleri, barınmaları, beslenmeleri yani bu insanlar ceketleriyle geldi o yönden sığınmacılar depremzede yurttaşlarımız geldikten sonra daha fazla sırıtmaya başladılar. Sığınmacı sorunu bir an önce çözülmeli. Bu konuda uluslararası hukuku kullanarak somut şeyler söylüyor insanlara gidecekler. Bu konuyla ilgili Suriye ilişkilerimizi düzelteceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA