Tarsus TSO yeni bir eser daha kazandırdı


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğiyle, Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu’nun kaleme aldığı ‘’İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Kitap, basın tarihine ışık tutacak önemli eserler arasına girdi.

 

Tarih : 4 Mayıs 2023 Perşembe 11:34

Haber Merkezi

Kurtuluş Savaşı döneminde basının üstlendiği rolü anlatan İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu isimli kitap Tarsus TSO’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı. Mersin Üniversitesinden akademisyenler, basın ve davetli grubunun katıldığı tanıtım etkinliğinde Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Türkiye’nin en eski ticaret odalarından biri olmanın verdiği gururla, hep ileriyi ve daha iyisini hedeflediklerini belirterek, ‘’Odamız 144 yıldır üyelerine hizmet verirken, bir taraftan da sosyal sorumluluk bilinci ile çalışmalarına devam ediyor. Sadece ekonomi ve ticari yaşamda değil bir kentin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak da önemli. Biz bu anlayışla bugüne değin, kitap basım ve yayınından antik kent Tarsus’un tarihini araştırmak ve bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak amacıyla desteklediğimiz arkeolojik projelere kadar pek çok çalışma yürüttük. Yine Odamızın destekleriyle basılıp yayınlanan ‘’İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu’’ isimli kitabın tanıtımında bir aradayız. Bu yayınlar kentimizin tarihi yolculuğuna ve geleceğine ışık tutacak önemli ve kalıcı eserler. Emeği geçen sevgili hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.’’ diye konuştu. Daha sonra Mersin Üniversitesi Tarih Bölümü Bilim Uzmanı Ayçin Ecem Doğruözoğlu ve Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Ulutaş da kitap hakkında bilgi vererek, duygularını paylaştı. Etkinlik imza töreni ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA