ANAMUR’DA ZARAR 1 MİLYAR TL!


Mersin’in Anamur ilçesinde fırtına ile birlikte ortaya çıkan hortum biri tır iki aracı devirdi, çatıları uçurup seralara zarar verdi. Mersin Valiliği, Anamur ilçesinde meydana gelen fırtına ve hortuma 13 kişinin yaralandığını, yaklaşık 100 civarında seranın zarar gördüğünü açıkladı. Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, gereken her şeyi yapacaklarını söyledi. Anamur Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ise, hortumun, bin 500 dönüm tarım arazisini vurduğunu bununda günümüz yapım maliyetleri ve ürün kaybı göz önüne alındığında 1 milyar Türk lirasına mal olduğunun altını çizdi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2023 Pazartesi 13:09

ANAMUR’U HORTUM VE FIRTINA VURDU

Mersin'in Anamur ilçesinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili oldu. Fırtına ile birlikte ortaya çıkan hortum, ilçeye bağlı Sultan Alaaddin, Akarca ve Ören mahallelerinde seraları parçaladı, çatıları uçurdu. Hortum bir tırı devirdi, bir hafif ticari aracı da ters döndürdü. Dereye düşerek ters dönen aracın sürücüsü yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Seralarda ve çilek tarlalarında zarara yol açan fırtına ve hortum ilçede paniğe de neden oldu. Dereye düşerek ters dönen aracın sürücüsü yaralandı. Yaralı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağaçların da devrildiği, seralarda ve çilek tarlalarında zarara yol açan fırtına ve hortumun geldiği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. O anlarda kopan elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar ve devrilen kapının sürüklenmesi ile parçalanan seralar yer aldı. Yaşanan panik görüntüyü çeken vatandaşın anlatımına da yansıdı. Öte yandan fırtına ve hortum sonrası bölgeye gönderilen belediye ve kurumların ekipleri çalışmalara başladı.

HORTUMDA 13 KİŞİ YARALANDI

Mersin Valiliği, Anamur ilçesinde meydana gelen fırtına ve hortuma 13 kişinin yaralandığını, yaklaşık 100 civarında seranın zarar gördüğünü bildirdi. Anamur Bozyazı  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Hortum Anamur’da büyük zarara neden oldu. İlk tespitlere göre, bin 500 dönüm tarım arazisi tamamen yok oldu. Muz ve çilek üreticilerimiz büyük zarar gördü. Zararın tahmini bedeli bir milyar Türk Lirası civarında” dedi. Daha önce üreticiye düşük faizli kredi verildiğini ve sonradan bunun kaldırıldığını kaydeden Gümüş daha önce küçük aile şirketlerine düşük faizli sübvansiyonlu kredilerin verildiğini bunların kaldırıldığını hatırlattı ve bu kredinin üreticiye tekrar verilmesini istedi.  Bu krediler 6 küçük aile işletmelerine verilmiyor. Büyük şirketlere veriliyor.  Hem bu kredinin zarar gören küçük aile işletmelerine verilmesini hem de hibe desteği sağlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA