Halk tehdit dilinden bıktı!


Seçim öncesi yaşanan provokatif eylemlere tepki gösteren Mersin Seçim Güvenliği Platformu: “Yapmayın, halk bu provokatif eylemlerden ve tehdit dilinden bıktı. Siyasilerden, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir tavır değil, ortak aklı, uzlaşıyı temel alan ve toplumun tüm kesimlerini birleştiren bir yaklaşım talep ediyoruz!” çağrısında bulundu.

 

Tarih : 9 Mayıs 2023 Salı 09:37

Neşet TORUN

14 Mayıs seçimlerine günler kala yaşanan provokatif eylemlere tepki gösteren Mersin Seçim Güvenliği Platformu’ndan tepki geldi. Sağlık ve sosyal Hizmet emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Mersin Seçim Güvenliği Platformu adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Yapmayın! Halk bu provokatif eylemlerden ve tehdit dilinden bıktı. Siyasilerden ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir tavır değil, ortak akıl, uzlaşıyı temel alan ve toplumun tüm kesimlerini birleştiren bir yaklaşım talep ediyor” ifadelerini kullandı.

“KINIYORUZ”

Seçim sürecinin son haftasına girilirken yurt içinde ve yurt dışında seçim çalışmaları sırasında yaşananların, adil ve eşit koşullarda geçmesi gereken bu döneme dair kaygıları her geçen gün daha da arttırdığının altını çizen Sümbül, “Değişik kentlerde seçim çalışmalarını engellemeye yönelik saldırı girişimleri ve kutuplaştırıcı- provoke edici dil daha da keskinleşerek devam etmektedir. Yakın zamanda Mersin’de “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” adlı bir grubun seçim çalışması sırasında saldırıya uğraması, Tarsus’ta YSP seçim aracına yönelik bıçaklı-sopalı saldırı girişimi ve Çay Mahallesinde Hüda-Par seçim çalışması sırasında yaratılmak istenen tehlikeli ve provoke edici silahlı saldırı ve sonrasına yapılan asılsız haberler bu kaygılarımızı daha da arttırmaktadır. Akdeniz Belediye Başkanının HDP’li belediye meclis üyelerine karşı bir televizyon kanalında “ milli değerler” üzerinden kullandığı dil saldırıları tırmandırıcı niteliktedir.  Mezitli’de bir okul müdürünün sosyal medya üzerinden bu süreci tırmandırıcı nitelikteki paylaşımlarını da kınıyoruz” şeklinde konuştu.

“İYİLİK KAZANACAK”

Bu ve benzeri girişimlere karşı yetkilileri kullandıkları ayrıştırıcı, kışkırtıcı dili terk etmeye ve saldırılara son verilmesi için gerekli önlemleri almaya, duyarlılığa davet eden Sümbül, açıklamasını şöyle sürdürdü; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve kendisini izlemeye gelenlerin Erzurum mitinginde uğradığı taşlı saldırı ve sonrasında yetkililerin kullandığı dili kınıyoruz. Seçimlere yönelik bu saldırıları ve ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı dili lanetliyoruz. Erzurumlulara, yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Toplumu sağduyulu olmaya, sandığa giderek oylarını kullanmaya ve geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.  Ülkemizde birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde yaşamak istiyoruz. 14 Mayıs’ta eğlenerek, bir bayram havasında sandığa gitmek, oyumuzu vermek istiyoruz. Yurttaşlarımızı birbirine düşman etmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz. Birbirimize, yaşamlarımıza sahip çıkacağız. İyilik kazanacak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA