BAŞKAN SEÇER; “SÖZ MİLLETİN”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer’e destek vermek ve yapmış olduğu hizmetler adına teşekkür etmek için MESOB tarafından düzenlenen programa katıldı. Esnafın vatandaşa hizmet ederken siyaseti olmayacağını söyleyen Seçer, “Belediye Başkanınız olarak benim rengim belli; ben CHP’nin Belediye Başkanıyım. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum” dedi. Türkiye’nin 15 Mayıs sabahı çok huzurlu bir güne uyanacağını kaydeden Seçer, “Söz milletin. Biz de ona saygılıyız. Yeter ki sandığa yansıttığımız irademiz sandıktan aynı şekilde çıksın. Bunu da hep beraber sağlayacağız. Her şey ülkemiz, milletimiz ve Mersinimiz için olsun” dedi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2023 Cumartesi 17:04

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) tarafından, CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer'e destek vermek ve Mersin ESOB'a yapmış olduğu hizmetler adına teşekkür etmek için düzenlenen programa katıldı. Programa, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin tüm meslek odaları başkanları ile yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer,  Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı ile meslek odaları başkanları, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile Meclis üyeleri katıldı.

“SİYASET; HERKESİN VE HER KESİMİN TEMSİL EDİLMESİ GEREKEN BİR YER”

Esnafın çok büyük bir aile olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, Mersin’de de bu ailenin bir evladı olan Talat Dinçer’in yarın yapılacak seçimlerde, CHP’nin Mersin Milletvekili olarak millet iradesinin yansıdığı parlamentoda yer almak için seçimlere katılacağını söyledi. Türkiye’de herkesin ve her kesimin siyasette yer alması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer, “Siyaset seçkinlerin, gelir düzeyi çok yüksek, çok eğitimli, her şeyin en iyisini bildiğini iddia eden, kendinden başka kimseyi beğenmeyen, burnunun ucunu göremeyen, oturduğu, yaşadığı saltanat içerisindeki mekanların dışında insanların bir lokma ekmek için gece gündüz çalıştıklarının farkında olmayanların yeri değil. Herkesin, her kesimin temsil edilmesi gereken bir yer. Bu nedenle Mersin gibi Türkiye'nin özeti olan bir kentte bir Ahi’nin çıkıp parlamentoya gitmesi sadece Mersin'deki 70 bine ulaşan esnafın değil, 85 milyonun yaşadığı ülkemizdeki aileleriyle geçimini sağlayan, birçok yanlışlara rağmen hayatta kalmaya direnen esnafın hakkını savunacak bir arkadaşımız Talat Dinçer” dedi.

“SİZLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEK”

Kendisinin milletvekili olduğu dönemde de CHP Milletvekilleri olarak esnafın yaşadığı soruların çözümü için TBMM çatısı altında mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Seçer, “İnşallah bu dönem de Talat Dinçer kardeşimiz parlamentoda sizleri temsil edecek. Ama bir fark olacak. O zaman biz muhalefet sıralarında oturuyorduk, kendisi iktidar sıralarında oturacak. Yani icra makamında olacak, yaptırım gücü olacak ve sizlerin sorunlarının çözümü için her türlü gayreti gösterecek. Bundan eminim. Çünkü bir alaylı, tabanından geliyor, esnafın sorununu biliyor, herkesin sorunlarından haberdar ama bunun bir başına yapamaz. Buna sizlere destek olması lazım” diye konuştu.

 

 

 

Mersin’e insanlarını seven bir başkan tarafından hizmet edildiğine dikkat çeken Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın da iktidar olmasıyla birlikte, çok daha rahat, çok daha fazla imkânlara sahip ve her şeyden önemlisi huzurlu bir şekilde milletvekilleriyle beraber Mersin’e hizmet etmenin hem onurunu yaşayacağını hem tadını çıkaracağını kaydetti.

“ESNAFIMIZI ÇOK ÖNEMSEDİĞİM GİBİ BİRÇOK KONUDA YARDIMINI DA GÖRDÜM”

Geçen 4 yıl içerisinde birçok sıkıntıyı esnafla birlikte yaşadıklarını hatırlatan Başkan Seçer, “Karşılıklı anlayış içerisinde birbirimize yardımcı olmaya çalıştığımızı düşünüyorum. Çünkü hep olumlu yaklaştık. Dedik ki; ‘Bu kentte esnafımız ekonominin lokomotifi olduğu gibi aslında toplumunda sigortası, esnaf yaşamın ta kendisi’. Esnaftan kötü çıkmaz, Ahi’den kötü bir adam çıkmaz. Zaten o camia onu dışlar. Ahilik Anadolu'da yüzlerce yıllık bir kültür. Ahilik, ‘Yalan söyle, insanları kandır, kötü ol’ demiyor. Ahilik ‘Paylaş, yardım sever ol, sakın ola hak yeme’ diyor. Siz böyle bir kültürden geldiğiniz için göreve geldiğim günden bu yana esnafımızı çok önemsediğim gibi birçok konuda sizlerin yardımını da gördüm. Allah sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı. Esnafın vatandaşa hizmet ederken siyaseti olmayacağını söyleyen Başkan Seçer, “Yarın sandığa gideceğiz. Esnaf; ‘Sen benim partimden değilsin sana hizmet etmiyorum, alışveriş yapmıyorum’ demez. Tıpkı belediye başkanı gibidir. Doğru düzgün insan evladı bir belediye başkanı, insanları partisiyle, bölgesiyle mezhebiyle, meşrebiyle ayırmaz, ayıranda insan değildir zaten. Bu böyledir. Belediye Başkanlığı ile esnaflık emin olun çok benzer. Lakin esnafında ülkesinin toplumunun kaderini belirleyecek demokratik bir tercih hakkı var. Gidip oyunu kullanacak. Hangi partiyi, hangi genel başkanı, hangi Cumhurbaşkanı adayını uygun görüyorsa gidip ona oyunu kullanacak. Belediye Başkanınız olarak benim rengim belli; ben CHP’nin Belediye Başkanıyım. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olmasını arzu ediyorum” dedi.

“BEN ÜLKEMDE HUZUR İSTİYORUM”

Konuşmasına esnafa seslenerek devam eden Başkan Seçer, “Türkiye farklı bir atmosferde seçime gidiyor. Normal bir süreç değil. Türkiye hiçbir zaman bu kadar anormal bir duruma gelmedi. Hiç bu kadar siyasiler birbirine sinkaf etmedi. Hiçbir siyasi hele hele Cumhurbaşkanı, hele hele Başbakan hiçbir dönemde toplumun belirli kesimlerine hakaret etmedi. Biz rahmetli Demirel’den, Ecevit’ten, Erbakan’dan, Türkeş’ten böyle hakaretamiz sözler duymadık. Şimdi tablo çok farklı. İktidara bir şey söyleme; yandık. Yiyorsun kalayı, yiyorsun küfürü” dedi. “Biz bir savaşa, cenge gitmiyoruz” diyen Başkan Seçer, “Yarın sandığa gideceğiz, aklımızı kullanacağız, vicdanımıza sesleneceğiz. Ben ülkemde huzur istiyorum” diye konuştu. Başkan Seçer, ülkenin bugün geldiği durumdan kimsenin mutlu ve huzurlu olmadığına değindi. Türkiye’nin 15 Mayıs sabahı çok huzurlu bir güne uyanacağını kaydeden Seçer,  “Liyakat, bilgi ve beceri sahibi gençler, bürokratlar; şu an hepsi devre dışı. Atama bakanlarla, emir ve talimatlar doğrultusunda imza atan bürokratlarla bu ülkeyi heba etmeyelim. Söz milletin. Biz de ona saygılıyız. Yeter ki sandığa yansıttığımız irademiz sandıktan aynı şekilde çıksın. Bunu da hep beraber sağlayacağız. Her şey ülkemiz, milletimiz ve Mersinimiz için olsun” dedi.

DİNÇER: “EN RAHAT ÇALIŞTIĞIM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN VAHAP SEÇER OLDU”

Esnaf birliğinin önemine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer de, görevde oldukları süre boyunca Mersin’in hak ettiği değeri alabilmesi için ilgili tüm kurumlarla iletişim halinde olduklarını söyledi. Dinçer, “Bugün sıkıştılar, 20 yıl geçmiş ‘tamam esnafı da 7200’e indireceğiz’ diyorlar. Bu CHP’nin sıkıştırmasıyla oldu. Emekli maaşları CHP’nin sıkıştırmasıyla oldu. EYT; CHP’nin sıkıştırmasıyla, ‘ben yapacağım’ demesiyle oldu. Bizim esnaf yine içinde yok. Ama inşallah bunların hepsini iktidar olduğumuzda çözeceğiz. Sizlerin adına çözeceğiz” dedi. Dinçer, CHP’nin esnafı rahatlatacak projeler hayata geçireceğini sözlerine ekledi. Mersin ESOB Başkanı olduğu süre boyunca en rahat çalıştığı Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Vahap Seçer olduğunu ifade eden Dinçer, “Bu kadar birlik başkanlığı yaptığım süre boyunca çok belediye başkanı ile çalıştık. Her zaman sizlerin adına gittik, bir şeyler istedik. Kendimiz için hiçbir şey istemedik. ‘Bu esnafı rahatlatacak bir şeyler yapalım’ dedik. Bugüne kadar ne proje götürdüysek bazılarını kısmen hallettik ama büyük bölümü kaldı. Şimdi emin olun en rahat çalıştığım Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer oldu” diye konuştu. Gittiği her yerde Büyükşehir’in hizmetlerini gördüğünü belirten Dinçer, Millet İttifakı iktidarında genelde hükümet ve yerelde Büyükşehir’in yapacakları destek ve hizmetlerle esnafın birçok sorununun çözüme kavuşacağını vurguladı.

SARI: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN, DAR GÜNLERİMİZDE ESNAF SANATKÂRIMIZA VERDİĞİ DESTEKLERİ BİLİYORUZ”

Esnaf ve sanatkârın son yıllarda ekonomik olarak çok darbe yediğini söyleyen Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı ise; “Toplu taşıma araçlarımız yaşlandı, değiştiremez hale geldik. Bakkalımız, diğer meslek gruplarımız sattıklarını yerine koyamaz hale geldi. Büyük ekonomik sıkıntılar içerisinde bugünlere geldik. Ama Talat Bey’in büyük mücadelesine hep beraber şahit olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da o dar günlerimizde elinden geldiğince esnaf sanatkârımıza verdiği destekleri hep beraber biliyoruz. Sizin göstermiş olduğunuz vermiş olduğunuz değer bizim için paha biçilmez. Biz ahde vefayı bilen bir toplumuz. Sizin hakkınızı vermek için her zaman yanınızda olacağız. Bu toplantı Talat Dinçer Başkan’ı yalnız bırakmayacağımız ve birlikte yol yürüyeceğimiz anlayışı içerisinde yaptı. Yolunuz açık olsun, yarın bizlere ve tüm ülkemize hayırlı olsun” dedi.  Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı’nın konuşmasının ardından, CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer ile alakalı video gösterimi yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Veysel Sarı tarafından, CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer'e plaket ve teşekkür sertifikası takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA