Beton su yalıtımına 3. nesil çözüm


Pozitif Group Kurucu Ortağı Mimar Utku Ufaker, Genel Müdür Adnan Gündüz ve Pazarlama Direktörü Erdem Çulha, deprem sonrası önemi daha çok anlaşılan sağlam temel konusuna sundukları teknolojik çözümleri anlatmak adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Özdemir’in de eşlik ettiği görüşmede 3. nesil kristal üreten beton su yalıtım teknolojisi Hydroisol hakkında bilgiler paylaşıldı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2023 Pazartesi 13:11

Haber Merkezi

Hydroisolün Rusya Devlet Bilimler Akademisi Ural Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilen ve üretilen patentli bir ürün oldğuunu kaydeden Utku Ufaker, “Bu ürün 3. nesil beton su yalıtım teknolojisidir.  Betonun içerisindeki kılcal çatlak ve kapiler boşluklarda suda çözünmeyen kristalhidrat oluşturur. (0,5mm’ye kadar beton çatlarında garantili çözüm sunar) Sürekli kendi kendini iyileştirme (Self-Healing) özelliği vardır. Hydroisol betonun içerisine nüfuz ederek donatıların hava-su ile temasını kesip korozyonu önler. Bu sayede betonun mukavemetini yüzde 10-15 arttırır. Ayrıca betonun zarar görmesi veya darbe alması beton yapının su yalıtım özelliğini bozmaz” dedi. Kullanımının oldukça kolay olduğuna dikkat çeken Ufaker, işçilik gerektirmediğini söyledi. 

“SU VE JEL FORMLARI MEVCUT”

İki tip Hydroisol ürünü bulunduğunu bildiren Ufaker, ilkinin toz formunda olup sulandırılarak mevcut yapıların su sızdıran beton yüzeylerine sürülerek betona su yalıtım özelliği kazandırıldığını diğerinin ise jel formunda olup doğrudan çimento mikser aracına aktarılarak on dakika karışması ile betona su geçirimsizlik özelliği kazandırıldığını aktardı. Görüşmede su yalıtımını yüzde 100 sağlayan bu ürünün inşaatlarda su yalıtımı için membrana gerek bıraktırmadığına işaret eden Erdem Çulha ise, “Hydroisol; membran maliyetine göre daha hesaplı, membran işçiliğinden kaynaklı sorunlara son veren, inşaat yapımına hız kazandıran başarılı bir üründür” ifadelerini kullandı. Ürünün TSE belgeli tek ve yerli ürün olan karbon kumaş carboiner ile de bina ve fabrika güçlendirilmelerinde en sağlıklı çözüm sunduğunu kaydeden Adnan Gündüz, “Sağlam temel, sağlam yapı için su yalıtımı ve güçlü temel en önemli şartlardır. Ürünlerimiz sayesinde mevcut yapılara ve gelecekte yapılacak yapılara sağlamlık ve güven katmaktayız. Deprem gerçeğine karşı en güvenilir çözümlerimizle artık Mersin’deyiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA