Seçim bitti tartışmalar bitmedi!


Milletvekili Genel Seçimleri bitti, tartışmaları ise sürüyor. Mersin’de İYİ Parti seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti’nin Mersin’de 4. sırada adayı Faruk Dinç, İYİ Parti’nin Mersin’de bazı sandıklara yaptığı itiraz sonucu yerini İYİ Partili Aydın Enes Seydanlıoğlu’na kaptırabilir. Her iki partinin de karşı itirazları devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, "Mersin’de itirazlarımız sonucu fark 100 oy’a kadar düştü ve diğer sandıklardaki itirazlarla ilgili süreç devam ediyor. İtirazlar sonucu Mersin’de milletvekili sayımız 2’ye yükselecek" dedi. HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç: “Sandıktan çıkan iradeden fena rahatsız olmuşlar. Vekilliğimde hiçbir problem yok. Ezici farkla öndeyim. Saygı duymayı öğreneceksiniz” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2023 Çarşamba 11:34

Necdet TAŞ

Milletvekili Genel Seçimleri bitti, tartışmaları ise sürüyor. Mersin'de İYİ Parti seçim sonuçlarına itiraz etti. AK Parti'nin Mersin'de 4. sırada adayı Faruk Dinç, İYİ Parti'nin Mersin'de bazı sandıklara yaptığı itiraz sonucu yerini İYİ Partili Aydın Enes Seydanlıoğlu'na kaptırabilir. Her iki partinin de karşı itirazları devam ediyor.

DUTAR; “FARK 100 OY’A KADAR DÜŞTÜ

Konuyla ilgili konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, "Mersin'de itirazlarımız sonucu fark 100 oy'a kadar düştü ve diğer sandıklardaki itirazlarla ilgili süreç devam ediyor. İtirazlar sonucu Mersin'de milletvekili sayımız 2'ye yükselecek" dedi. HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin ise, "Mersin ve Batman’daki seçim sonuçlarına ilişkin haberler, tamamen gerçek dışı olup manipülasyon amaçlıdır. Batman’da itirazlar değerlendirilmiş olup süreç kapanmıştır.  Mersin'de ise 11 bin 413 gibi açık ara ile kazanılmıştır" dedi. HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç de “Sandıktan çıkan iradeden fena rahatsız olmuşlar. Vekilliğimde hiçbir problem yok. Ezici farkla öndeyim. Saygı duymayı öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİLİ ŞAHİN; “OYLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

İYİ Parti Mersin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Av. Suat Şahin ise, şu açıklamayı yaptı; "Islak imzalı seçim tutanakları ile dünden bu yana hazırlık yaptığımız itiraz dilekçelerimizi bugün gün içerisinde ibraz ettik. Sandık sonuçlarında hata olduğunu gördüğümüz ve düşündüğümüz çok sayıda sandık bulunmaktadır. 2. sıradaki milletvekili adayımızın seçilmesi için gereken oy sayısını elde etmeye oldukça yaklaşmış durumdayız. Hazırlayıp, kendileri ile paylaşmış olduğum dilekçeleri ve belgeleri; oylarınıza sahip çıkmak adına İlçe Seçim Kurullarına teslim eden tüm İlçe Başkanlarımız ve ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bunun yanında eksik tutanakların temininde bizlerden desteğini esirgemeyen; yardımlaşma ve itiraz süreçleri konusunda ittifak bilincinin gereklerine uygun hareket eden CHP İl ve İlçe yöneticilerine de çok teşekkür ederim. Oylarınızı korumaya söz vermiştik; inşallah Türk Milletinin haklarını ve iradenizi muhafaza edeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Mersin ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Mersin seçim sonuçlarına yapılan itiraz sonrası Hüdapar 1 vekil kaybetti ve vekillik İYİ Parti'ye geçti. İYİ Parti Mersin'de 2 vekillik çıkartmış oldu." Ayrıca, Batman'da Hüda-Par'ın kazandığı 1 vekillik itirazlar sonucunda Yeşil Sol Parti'ye geçtiği iddia edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA