Sigara firmalarına ‘Stok’ tepkisi!


Seçim sonrası sigaraya zam geleceğine dair beklenti, sigara satan market, bakkal ve büfe işletmecilerini çileden çıkaracak boyuta geldi. İşletmeciler, müşterilerine istedikleri bazı sigara markalarını satmakta zorlanıyor. Çünkü Philip Morris Grubu’na ait sigaralar, bu işletmelere çok sınırlı sayıda veriliyor. Bunun sebebi de beklenilen zamdan dolayı bu grubun stok yapması olarak gösteriliyor. Vatandaşlar, stoku büfe, market ve bakkalların yaptığını düşündüğü için tepkisini onlara gösteriyor.

 

Tarih : 18 Mayıs 2023 Perşembe 14:10

TİRYAKİLER ESNAFA, ESNAF DA SİGARA FİRMALARINA ATEŞ PÜSKÜRÜYOR

Marlboro, Longbeach, L&M, Philip Morris, Bond Street, Chesterfield, Parliament, Lark, A-Mild, Morven Gold, Muratti, DJI Sam Soe, Multifilter ve Virginia Slims'tir. Türkiye'de günümüzde piyasada bulunan sigaraları Marlboro, L&M, Chesterfield, Parliament, Lark ve Muratti gibi sigara markalarını bünyesinde barındıran Philip Morris, seçim sonrasında zam geleceği beklentisi nedeniyle Mersin’deki bakkal, market ve tekel bayilerine ya sınırlı sayıda sigara veriyor ya da hiç vermiyor. Bu durum Mersin’de esnaf ile sigara tiryakilerini karşı karşıya getirdi. Çünkü sigara tiryakileri bu durumdan esnafı sorumlu tutuyor. Esnafın zam beklentisi nedeniyle stok yaptığını düşünen tiryakiler esnafa, esnaf da sigara firmalarına ateş püskürüyor. Duruma tepki gösteren Mersin Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Turan, Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanlığı’na yazı yazarak, gerekli denetimlerin yapılarak esnafların mağduriyetinin giderilmesini talep etti.  

“ARZ-TALEP DENGESİ BOZULDU”

Sigara fabrikalarının bu uygulaması nedeniyle esnaf olarak mağdur edildiklerini ifade eden Mersin Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Turan, “Başta Phillip Morris olmak üzere sigara firmaları seçim öncesinde zam olmayacağını beyan etmelerine rağmen tütün mamüllerini piyasaya kasıtlı olarak sürmemeleri arz talep dengesini bozmuştur. Bu durum Türkiye genelinde esnafların mağdur olmasına neden olmuştur. Mersin Açı Tütün ve Güzel Limited Firması genel merkezi İzmir Torbalı fabrika merkezleri normalde seçim olmadığı takdirde bir karton sigara satmak için kendileri çok mücadele ediyorlar seçim arifesinden bu yana sigara vermemeleri çok manidardır. Gerekli denetimlerin yapılarak esnaflarımızın mağduriyeti giderilmesi konusunda rica ederiz” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA