AKİB, üye ziyaretleri projesi başlattı


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), üye firmaların faaliyetlerini, hedeflerini, yatırımlarını daha yakından izleme ve değerlendirme amacıyla Üye Ziyaretleri Projesi başlattı. AKİB Genel Sekreterliği, üye firmaların vizyonunu ihracat dünyası ile paylaşmaya yönelik çalışmada ilk ziyareti Mersin merkezli Aves Enerji Yağ Gıda San. A.Ş.’ye gerçekleştirdi.

 

Tarih : 14 Haziran 2023 Çarşamba 10:01

Haber Merkezi

AKİB çatısı altındaki Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’ne (AHBİB) bağlı firmanın Satış ve Pazarlama Direktörü Burak Eryasun ile bir araya gelen AKİB Genel Sekreterliği, projenin hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aves Enerji Yağ Gıda San. A.Ş.’nin faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunan Burak Eryasun, uluslararası emtia ticaretinde 30 yılı aşkın deneyimi ve dünya üzerindeki şirketleri aracılığıyla Türkiye’nin ham ayçiçek yağı tedarikinde ve üretiminde büyük pay sahiplerinden olan AVES’in, bitkisel yağların üretimi ve uluslararası ticareti, yem sektörü hammadde tedariki biyodizel üretimi, bitkisel yağ depolama, gayrimenkul sektörü, açık deniz gemi yükleme ve boşaltma platformunda “SAVKA” ile faaliyet gösterdiğini belirtti. Eryasun, 2023 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde kurulumunu tamamladığı yer fıstığı işleme tesisi ile yeni bir sektöre giriş yaptıklarını da ifade etti.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJELERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Türkiye’nin  en büyük tam entegre yağlı tohum ve biyodizel tesisinde yıllık 1 milyon ton üretim gerçekleştirdiklerini belirten Burak Eryasun, Safya markası ile günden güne ihracat pazarını çeşitlendirdiklerini belirtti. Aves olarak ilk başvuruda direkt olarak Turquality üst programına alınmanın gururunu yaşamakla beraber global marka olma yolundaki hedeflerine adım adım yaklaşan Aves’in; paketli ayçiçek yağı dışında ihracatta mısır yağı, aspir yağı, dökme yağ, ayçiçeği çekirdeği fraksiyonları ve soya fasulyesi tohumu fraksiyonları ile ürün çeşitliliği oluşturduklarını belirtti. Eryasun, bitkisel tohumların üretimi sırasında oluşan fatty asit, nört yağ ve küspe gibi yarı mamuller ile atık yağ geri kazanımından üretilmiş biyodizel ihraç ettiklerini de sözlerine ekledi. Aves’in karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmaya yönelik çevreci yatırımlarının öne çıktığını dile getiren Burak Eryasun, bitkisel atık yağ toplama yatırımı sayesinde üretilen biyoyakıt ile karbon ayak izi, yeniden işlemeyle geri kazanılmış atık yağlarla su ayak izi konusunda doğaya verilen zararı en düşük düzeye indirgediklerini anlattı. Burak Eryasun, üretim tesisi içinde Kojenerasyon yatırımlarıyla kullanımdan artan buharı elektrik enerjisine çevirmek için çalışmalar yaptıklarını, bunun yanı sıra ters ozmoz atık suyunun, yangın suyu olarak tekrar kullanılması, su soğutma kulelerinin blöf sisteminin otomasyonlu hale getirilerek fazladan harcanan su sarfiyatının azaltılması ve gereksiz su deşarjının önlenmesi konularında inisiyatif aldıklarını vurguladı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA