MEÜ’den Kariyer Mersin Projesi’ne tam destek


Mersin Büyükşehir Kariyer Merkezi koordinasyonunda, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, MTSO EKAV Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) iş birliğinde hayata geçirilen Kariyer Mersin Projesi, işverenlere, çalışanlara iş arayanlara, öğrencilere ve iş hayatının her kademesinde bulunan taraflara dokunacak.

 

Tarih : 16 Haziran 2023 Cuma 11:34

Haber Merkezi

Bu kapsamda Kariyer Mersin Projesi'ne paydaş olan kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar’ı ziyaret ederek Kariyer Mersin Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Tarsus Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Emine Atalay, Çağ Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Eda Kayhan, Toros Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Dr. Özgür Uğur Arıkan, İl Milli Eğitim KARGEM ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği yetkilileri katılım sağladı.

“İSTİHDAMA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİZ”

Mersin’de gerçekleşecek ve Mersin’e fayda sağlayacak her türlü projeye Mersin Üniversitesi olarak destek olacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, kurumlararası iş birliğinin önemine değindi. Prof. Dr. Yaşar, bu kapsamda Mersin Üniversitesi ve Kent iş birliğinin önemine de vurgu yaparak Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilimizde bulunan belediyeler, üniversiteler ve diğer kurumlar ile Mersin’e katkı sağlayacak projeler için her zaman istişare halinde olduklarının altını çizdi. Kariyer Mersin projesinin hali hazırda okuyan üniversite öğrencilerinin ve mezun öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek sunmak adına bir fırsat olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi olarak Mezun Takip Sistemi’ni de daha iyi hale getirecek çalışmaları yaptıklarını ve en kısa sürede yeni Mezun Takip Sistemi’ni de faaliyete geçireceklerini de belirtti. Öğrencilere staj, mezunlara ise iş olanaklarının artırılması için bu tür projelerin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yaşar, Üniversitemiz Kariyer Merkezi’nin Kariyer Mersin projesinin paydaşı olması, öğrenci ve mezunlar ile ilgili yaptığı çalışmalar dolayısıyla Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege’ye ve emeği geçenleri kutladı ve ziyaret dolayısıyla heyete teşekkür etti. Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yürütülen Kariyer Mersin Projesi hakkında bilgilendirme yapan Büyükşehir Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ise “Kariyer, Mesleki Eğitim, Kurumsallaşma, Yeni Nesil İnsan Kaynakları Uygulamaları” konularında yapılacak iş birliği protokolü ile iş dünyasının tüm taraflarını geleceğe hazırlamak istediklerinin altını çizdi. Kariyer Mersin Projesinde iş arayan ve öğrencilere yönelik çalışmaların yanında işveren ve çalışanlara yönelik programları da kapsadığını dile getiren Özada üniversite, sanayi, kent iş birliğine insan kaynakları açısından katkı sağlayacaklarını ifade etti. Ziyaret, çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA