Mersin’de 424 bin 759 öğrenci karne aldı


Mersin’de, 2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle; bin 393 okulda, 424 bin 759 öğrenci karnelerini alırken; 37 bin 640 öğrenci ilk kez karne alma heyecanını yaşadı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Törende konuşan Vali Pehlivan, “Bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum” dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2023 Cumartesi 11:53

Mersin’de,”2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı”nın sona ermesiyle; bin 393 okulumuzda, 424 bin 759 öğrenci karnelerini alırken; 37 bin 640 öğrenci ilk kez karne alma heyecanını yaşadı. Vali Ali Hamza Pehlivan, 2022–2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle Toroslar İlçesinde bulunan Mersin Uluslararası Limanı İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini verdi, onların karne sevincini paylaştı. Vali Pehlivan’a, Toroslar Kaymakam V. Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mikail Eren ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü eşlik etti. Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Pehlivan, tüm öğrencileri selamlayarak karnelerinin hayırlı olmasını diledi. Vali Pehlivan, sınıfları ziyaret etti, öğrencilere karnelerini takdim ettikten sonra, tatilde okumaları için kitap hediye etti. Öğrencilerle sohbette bulunarak çeşitli tavsiyeler veren Vali Pehlivan, öğrencilerden yaz tatilini boş geçirmemelerini, oyun ve eğlencenin yanı sıra özellikle kitap okumanın ve çeşitli aktivitelerde bulunmanın da ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

“ÇOCUKLARINIZA DESTEK OLMAYA DEVAM EDİN”

Vali Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı konuşmasında; “Bugün tüm yurtta olduğu gibi Mersin İlimizde de karne heyecanını öğrencilerimiz yaşadı. Biz de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olduk. Biraz önce sınıflarda karne dağıtımını gerçekleştirdik. Mersin İlimizde yaklaşık 1393 okulda yaklaşık 425 bin öğrencimiz bugün itibariyle karnelerini aldı. Bu öğrencilerimiz içerisinde yaklaşık 38 bin öğrencimiz de ilk defa karne heyecanını yaşadı. Malumunuz bu yıl 6 Şubat'ta depremler yaşanmıştı, deprem sonrasında da depremden etkilenen ailelerimizi İl olarak misafir ettik. Bu kapsamda da yaklaşık 20 bin depremzede öğrencimiz de bu sezon itibariyle Mersin'deki okullarımızda eğitim öğretimlerini tamamladılar ve bugün karnelerini aldılar. Her yıl, her eğitim öğretim sezonunda olduğu gibi öğrencilerimiz yoğun bir sezon yaşadılar ve bugün karnelerini alıyorlar, bunu hak ettiler. Öğretmenlerimizin vermiş olduğu emekler doğrultusunda yetiştirdikleri öğrenciler bugün karne almaya hak kazandı. Her karne döneminde söylenir. Notlar beklendiği gibi de gelebilir, beklenenin üstünde veya altında da gelebilir. Bunlar öğrencilik hayatının cilveleri. Bizim velilerimizden istirhamımız, öğrencilerimizi hangi hal ve şartta olursa olsun sürekli teşvik etmek, onları desteklemek ki sağ olsun velilerimiz, öğrencilerini destekliyorlar.  Bugün karne alan bütün öğrencilerimizi ve kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Biz de yaz döneminde İl genelinde okullarımızın bakım, onarım ve benzeri ihtiyaçları varsa onları yapacağız. İnşaatı devam eden okullarımızın yapımını tamamlayacağız. Yeni okul inşaatlarımız da olacak. Milli Eğitim Bakanlığımız’ın destekleriyle eğitim öğretimde fiziki şartlar her geçen gün daha iyiye gidiyor biliyorsunuz. Okullarıyla, öğretmenleriyle, öğrencileriyle, velileriyle eğitim öğretim çıtasını, standartlarını, hep birlikte her geçen gün daha da yukarılara çıkartmak için çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” dedi. Konuşmasının ardından öğretmenlerle ve okul idarecileri ile de bir araya gelen Vali Pehlivan, eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunarak öğretmenlere iyi tatiller diledi.

KOCA: "TATİLİNİZİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE GEÇİRMEK SİZLERİN ELİNDE"

İl Milli Eğitim Müdürü Koca da, yaz tatiline adım atan öğretmen ve öğrenciler ile veliler için 2022-2023 ders yılı sonu mesajı yayımladı. 2022-2023 ders yılının sonuna geldiklerini kaydeden Koca, "İlimiz genelinde 30 bin 317 öğretmenimiz, bin 393 okulumuzda, 424 bin 759 öğrencimize karnelerini verdik. 1. sınıfı bitiren 37 bin 640 evladımız bu sene ilk kez karne alma heyecanını yaşadı. İlimizde misafir ettiğimiz 17 bin 952 depremzede öğrencimiz karnelerini alma mutluluğunu yaşadı. Tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, bir ömür başarılar diliyorum. Bu eğitim öğretim yılında maalesef milletçe yaşadığımız yüzyılın afeti nedeniyle zor günler geçirmiş olsak da devletimiz ve milletimiz hep birlikte, omuz omuza mücadele ederek bu engelleri aştık. Bir kez daha eğitim camiası olarak büyük bir aile olmanın gururunu yaşadık. Süreçte gönüllü olarak sahada görev alan tüm meslektaşlarıma, tüm velilerimize ve tüm öğrencilerime en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Eğitim öğretim sürecini yürütmenin ne kadar meşakkatli olduğunu bildiğini vurgulayan Koca, "Değerli meslektaşlarım, sizler tüm çalışma azminizle uzun ve zorlu bir ders yılını başarıyla yürüttünüz. Sizlere özverili çalışmalarınız için yürekten teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılında esenlikle buluşmak temennisiyle, değerli ailelerinizle sağlıklı, mutlu bir tatil diliyorum. Velilerimiz Türkiye yüzyılına emin adımlarla ilerlerken Cumhuriyeti yükseltecek nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerin desteği olmasa biz eksik kalırız. Emekleriniz için sizlere çok teşekkür ediyor, yeni dönemde sağlıkla buluşmak temennisiyle çocuklarınızla esenlik dolu bir tatil diliyorum" ifadelerini kullandı. Uzun bir yaz tatilinin başladığının altını çizen Koca, "Sevgili evlatlarım, tatilinizi en verimli şekilde geçirmek, sizlerin daha başarılı, daha sağlıklı ve daha mutlu bir geleceğe adım atmanız açısından çok önemli. Lütfen tatilinizi hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak, spor yaparak, gezip görerek geçirmeye çalışın. Sizlere ailenizle, sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı, neşe dolu bir tatil temenni ediyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA