82 Plaka Anamur’un olmalı!


İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, Anamur’un İl yapılması için herkesi mücadeleye davet ederek, “Anamur’umuzu İl yapıncaya kadar uyumayalım. İl olma konusunda öncelik Anamur’un olmalı. 82 plaka Anamur’un olmalı” dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2023 Pazartesi 12:12

İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, Anamur’un İl yapılması için herkesi mücadeleye davet ederek, “Anamur kendi ilimiz Mersin’e, hız sınırı aşılarak gidilirse 3 saat süre 200 km uzaklıkta, kuzeydeki en yakın İl Karaman’a 3,5 saat süre 200 km uzaklıkta, batıda en yakın il Antalya’ya hız sınırı aşılarak gidilirse 4,30 saat süre, 265 km uzaklıkta, Akdeniz’in en güneyinde, Kıbrıs’a en yakın, Türkiye’nin kendi iline en uzak ilçesidir. Normal nüfusu 75000 civarında, yaz nüfusu 150 bini bulan, alt yapısı hazır, yakınında bulunan ilçe Bozyazı 15 km uzaklıkta, normal nüfusu 35 bin civarında, yaz nüfusu 50 bini bulan, diğer İlçe Aydıncık yaklaşık 50 km mesafede, normal nüfusu 20 bin civarında, yaz nüfusu 30 bini bulan Gülnar ilçesi, yaklaşık 30 bin nüfusa sahip Ermenek ilçesinin Kazancı beldesi yaklaşık 15 bin nüfusa sahip , yine Antalya Gazipaşa ilçesi yaklaşık 1 saat sürede 90 km uzaklıkta olup, nüfusu 35-40 bin civarındadır. Yani en basit bir hesaplama ile Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Kazancı ( ilçe yapılmalı), Gazipaşa İlçemiz Antalya’dan ayrılıp, Anamur’a bağlanmalı. Bu takdirde; Anamur İlinin normal nüfusu yaklaşık, 200.000, yaz nüfusu ise yaklaşık 300 bin civarında olacaktır” dedi.

“ÖNCELİK ANAMUR OLMALI”

Dolayısıyla Anamur’un il olmayı bekleyen ilçeler arasında en önde olması gerektiğinin altını çizen Kahvecioğlu, “Hem coğrafi açıdan, hem illere olan uzaklığı açısından, hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne en yakın ilçe olması dolayısıyla, Stratejik açıdan, temiz denizi, uzun kumsalları, muhteşem koyları, yaylalarındaki güzellikler, Anamuryum Antik kenti, Anamur Mamure Kalesi, Köşekbükü astım mağarası, üğü mağarası, koca çayı, tarihi köprüleri, Aydıncık- Aynalıgöl mağarası gibi sayılamayacak kadar çok tarihi eseri içerisinde barındırması, sağlık konusunda sağlık kuruluşlarının yetersizliği, insanlarımızın hastalık, kaza vb. durumlarda uzun süren yollarda maalesef ciddi kayıplar vermemiz gibi sayılamayacak kadar çok sebepten dolayı; bu güne kadar il yapılmış bir çok ilden, il yapılması konuşulan bir çok ilçeden daha öncelikli olarak il yapılmalı, hatta 82 plaka verilecek il olmalıdır. Diğer taraftan, coğrafi konumu yönünden il merkezlerine en uzak ilçedir bunun yanında Kıbrıs'a en yakın ilçedir tarım da Türkiye'nin muz ve çilek ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamaktadır turizm açısından en temiz deniz ve kumsala sahiptir tarihi zenginliği bir başkadır. Bütün siyasi partiler, İktidar ve muhalefet milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, adı geçen ilçelerdeki tüm STK’lar bir ve beraber olup, bu konu üzerinde görüş birliğine varmalı, iktidarın kapıları sonuna kadar zorlanmalı ve sonuç Olarak, Anamur İl oluncaya kadar yapılabilecek her şey yapılmalıdır. Bu hususta; bütün vatandaşlarımızdan, bütün Siyasi parti temsilcilerimizden, bütün STK’lar, bütün Belediye Başkanlarımız ve bütün Kaymakamlarımızdan acil destek bekliyoruz. Bir olalım iri olalım, diri olalım ve sonuçta il olalım” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA