Bıktık, usandık!


Sağlık çalışanlarının Tarsus Devlet Hastanesi önünde darp edilmesine tepki gösteren Öz Sağlık İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Özgür Turhan, “Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk. Bıktık usandık. Canımızı korumakla işimizi yapmak arasında sıkıştık kaldık. bir daha bu olayların yaşanmaması için uygulanabilir gerçekçi suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

 

Tarih : 20 Haziran 2023 Salı 17:35

Necdet TAŞ

Tarsus Devlet Hastanesi'nde çalışan 2 temizlik görevlisi çocuğunu doktora getiren bir kişi tarafından darp edildi. Tarsus Devlet Hastanesi'nin acil servisinde görev yapan temizlik personelleri Emin D. ve Ünal Can A, adı öğrenilemeyen hasta yakını tarafından darp edildi. Sağlık çalışanlarının Tarsus Devlet Hastanesi önünde darp edilmesine tepki gösteren Öz Sağlık İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Özgür Turhan, “Öncelikle işçilerimizin, emekçilerimizin çözülmesi gereken çok temel sorunları varken, halen daha sağlıkta şiddet olaylarının “temel sorun!” olarak yerinde durmasından ve çözüm üretilmemiş olmasından dolayı üzüntülerimi bildirerek sözlerime başlamak istiyorum. Evet değerli arkadaşlar buradaki mesai arkadaşlarımızın da yakından bildiği üzere birkaç gün önce Tarsus Devlet Hastanesi’nde üyelerimize yönelik, sağlık çalışanlarına yönelik yeni bir darp olayı yaşandı. Acil Serviste temizlik elemanı olarak görev yapan arkadaşlarımız üyelerimiz Emin Durukan ve Ünal Can Ateş kendini bilmez, sorunsuz hatta psikopat diyebileceğimiz bir hasta yakını tarafından dövülerek darp edildiler” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERİ UYARIYORUZ”

“Acil Servis koridorunda bekleyen temizlik görevlisi arkadaşımız hemşire arkadaşımızın kendilerine seslenmesi sonucu başlarına çevirdikleri sırada aynı yönde bulunan bir hasta yakınlının ” karıma neden bakıyorsunuz ” sözleri üzerine tartışma yaşamaya başladılar. Taraflar çevrede bulunanlar tarafından sakinleştirdiler. Ancak insanlıktan çıkmış psikopatlık seviyesinde ruhsal sıkıntıları bulunan bu saldırgan, temizlik görevlisi arkadaşlarımızı ayrı ayrı takip ederek, farklı alanlarda darp etti. Temizlik görevlisi üyelerimizin burnunu kıran yüzlerine yumruk atan bu cani hakkında arkadaşlarımız şikayetçi oldular darp raporu aldılar. Bizler sağlık çalışanları olarak alışmak istemediğimiz ama ne yazık ki artık verilen tepkilerin cılızlığı yüzünden alıştırılmaya çalıştığımız bu şiddet vakalarından çok yorulduk” şeklinde konuşan Turhan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bıktık usandık. Canımızı korumakla işimizi yapmak arasında sıkıştık kaldık. Şifa dağıtan, sağlık kuruluşlarındaki asayişi temizliği disiplini sağlamaya çalışan sağlık çalışanlarına yöneltilen bu saldırıların artık akılla, bilimle irfanla yapılacak bir açıklamasının olmadığını düşünüyoruz. Bu olayların ve bu olayların faillerini sadece hukuk ve ceza ile değil, sosyolojik – psikolojik olarak acilen incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Öz sağlık – İş sendikası Mersin Şubesi olarak olayın ilk anından itibaren Emin Durukan ve Ünal Can Ateş’in yanında olduk. Mesai arkadaşları yanlarında oldu tüm sağlık çalışanları yanında oldu. Olay adlı mercilere bildirilmiştir. Sendikamız bu konuda hukuki takibi yapacaktır. Saldırganın işlediği suçun cezasız kalmaması için Öz Sağlık İş Sendikası olarak olayın arkasını bırakmayacağız. Darp edilen arkadaşımıza acil şifalar diliyor bir daha bu olayların yaşanmaması için uygulanabilir gerçekçi suça özendirici olmayan tedbirlerin bir an önce alınması konusunda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA