Güzel havanın tadını çıkardılar


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin izlerini silmeye yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Büyükşehir’in Davultepe’de hizmete açtığı Geçici Barınma Merkezi’nde kalan depremzedeler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından, Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü’nde düzenlenen piknik etkinliğinde moral buldu.

 

Tarih : 22 Haziran 2023 Perşembe 11:17

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin izlerini silmeye yönelik faaliyetlere devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren tüm bölgelere ulaşan ve yardımlarını götüren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’e gelen depremzede vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılamak ve moral vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şubesi ekipleri, Davultepe Geçici Barınma Merkezi’nde kalan depremzedelere yönelik Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü’nde piknik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte vatandaşlar havanın tadını çıkararak piknik yaparken, minikler de yemyeşil bir alan içinde doyasıya oyun oynadı.

ZEYNEP YANARAY: “DÜZENLENEN PİKNİK BİZE MORAL OLDU”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi’nde Fizyoterapist olarak görev yapan Ayşe Deniz, “Bugün Davultepe Geçici Barınma Yurdu’nda kalan depremzede kadın ve çocukları, Darısekisi Örnekköy’e getirdik. Birlikte piknik etkinliği yaptık. Konuklarımızın öncelikle sağlık taraması yapıldı. Şeker ve tansiyon ölçümü sonrasında, egzersiz ve doğa yürüyüşüyle programımızı sonlandırdık. Amacımız, kadın ve çocuklara yaşadıkları zor günleri atlatmalarında destek olmak, moral vermekti. Güzel vakit geçirdiklerini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Mersin’e geldiklerini belirten Hataylı depremzede Zeynep Yanaray, Büyükşehir’in etkinlikleri sayesinde moral bulduklarını ifade etti. Davultepe Geçici Barınma Merkezi’nde kaldıklarını kaydeden Yanaray, “Bize kapılarını açtığı için, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Sığınacak bir yerimiz oldu. Yaşadığımız o anlar anlatılmaz. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Şu an düzenlenen piknik, bizlere moral oldu. Yaralarımızı böyle sarmaya çalışacağız” dedi.

NURTEN TUNCAY: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE ÇOK GÜZEL KUCAK AÇTI”

Depremzede Nurten Tuncay ise çok kötü bir dönem geçirdiklerini, ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata tutunduklarını vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bize kucak açtı ve evimizi aratmadı. Çok güzel baktılar, çok güzel moral verdiler. Çocuklarımıza güzel eğlence yerleri, oyun alanları yaptılar. Bizim için böyle bir piknik sunduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Mersin halkı da bize çok iyi davrandı. Çok mutluyuz şu an” diye konuştu. Pikniğe katılan minik Ahmet Kazar, “Ben Hatay’dan geliyorum. Vahap Seçer bize Davultepe’de bir yurt açtı. Orada oturuyoruz. Onlar olmasa biz ne yapardık? Çok teşekkür ediyorum onlara. Şu an burada pikniğe geldik. Top oynayacağız, şarkı söyleyeceğiz. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Minik misafirlerden Aygül Taçyıldız ise, “Bugün pikniğe geldik, arkadaşlarımla oyunlar oynadık. Çok güzeldi. Toplar dağıttılar. Güzel vakit geçirdik” diyerek duygularını ifade etti. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA