Başarır; “Talimatla işi uzatmayın”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekili seçilmesine rağmen halen tutuklu olmasına da tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “buradan bir kez daha Yargıtay’a sesleniyorum: Yapmayın, talimatla uzatmayın, mevcut kararlar var çünkü. Yargıtay ya da başka bir mahkeme ya da başka bir hâkim Anayasa’dan ve Anayasa Mahkemesinden kendini büyük görmesin. “Can Atalay’a özgürlük.” diyoruz; onun yeri cezaevi değil, bu sıralar, bizimle beraber yasama faaliyetlerinde bulunması” dedi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2023 Salı 18:35

Necdet TAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Temmuz ayının ilk haftası, evet, hepimizin acı içerisinde olduğu bir hafta. Maalesef ki Madımak ve Başbağlar’ın acılarını yaşıyoruz. Otuz yıl önce Madımak’ta bir insanlık suçu işlendi. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta, cumhuriyet düşmanları tarafından bu suç işlendi. Çok açık bir şekilde bir insanlık suçu varken maalesef ki otuz yıl içerisinde bu suç, bu eylemler zaman aşımına uğratıldı. Dönemin Başbakanı “Birçok dava -maalesef- zaman aşımına uğruyor, bu da uğrayabilir.” dedi, bu hepimizi üzdü ama şunu söyleyeyim ki otuz yıl değil, altmış yıl, altı yüz yıl da geçse bunun hesabı bir gün mutlaka sorulacak. Yarın Başbağlar katliamının 30’uncu yılı. Bu katliam da yüreklerimizi yaktı ve yakmaya devam ediyor. Davalarda, soruşturmada maalesef ilerlenemedi, bunun da katillerine hesap sorulmadı. Bir kez daha kaybettiğimiz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve bunun sorumlularını lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

“MERDAN YANARDAĞ SERBEST BIRAKILMALI”

Gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına da tepki gösteren CHP’li Başarır, “Bayramdan hemen önce hepimizi üzen bir olay da bir televizyonun Genel Yayın Yönetmeni bir gazetecinin, Merdan Yanardağ’ın tutuklanması gerçekten üzüntü verici bir olay. Çünkü söz konusu gazeteci yapmış olduğu bir ironiden dolayı bunu açıkça söylemesine rağmen tutuklandı. Ne acıdır ki bunu, bu videoyu, bu montaj videoyu bir milletvekili yaptı ve paylaştı ve yine ne kadar acıdır ki aynı milletvekili yine bir komplo, yine çirkin bir tezgâh sonucu açılan davada tutukluyken Merdan Yanardağ onun hakkını savunuyordu ama yıllar sonra ona karşı böyle bir komployu, böyle bir montajı yaptı ve tutuklanmasına neden oldu. Olay gerçekleştikten hemen sonra Genel Başkanımızın talimatıyla milletvekillerimizden oluşan bir komisyon kuruldu, cezaevine gidildi. Merdan Yanardağ net bir şekilde şunu söyledi: “Suçsuzum, güçlüyüm ve direneceğim.” Ben buradan bir kez daha sesleniyorum: Artık bu montaj videolarla, algılarla gazeteciler, sanatçılar, insanlar tutuklanmasın; hele hele Mecliste, bizle görev yapan bir milletvekilinin, zamana ve döneme göre rüzgârgülü gibi dönen bu arkadaşımızın veya başka bir arkadaşımızın bu tip oyunlara alet olmamasını diliyorum ve Merdan Yanardağ’a özgürlüğün bir an önce verilmesi için buradan sesleniyorum, haykırıyorum” dedi.

“TALİMATLA UZATMAYIN”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekili seçilmesine rağmen halen tutuklu olmasına da tepki gösteren Başarır, “Yine, Can Atalay… Odası var, danışmanları var. Evet, Anayasa Mahkemesi kararları… Anayasa net ama hâlâ kendisi cezaevinde. Yargıtay’dan Yargıtay’a dosya bekleniyor. Hâlâ Yargıtay 3. Ceza Dairesine dosya gelmedi. Dosya çok uzaklardan gelmiyor, bir binadan bir binaya gelecek, belki 2 kat aşağıya gelecek ama gelmiyor ve şu anda cezaevinde olması Anayasa’ya göre bir suçtur. Ben buradan bir kez daha Yargıtay’a sesleniyorum: Yapmayın, talimatla uzatmayın, mevcut kararlar var çünkü. Yargıtay ya da başka bir mahkeme ya da başka bir hâkim Anayasa’dan ve Anayasa Mahkemesinden kendini büyük görmesin. “Can Atalay’a özgürlük.” diyoruz; onun yeri cezaevi değil, bu sıralar, bizimle beraber yasama faaliyetlerinde bulunması. Yine bizleri çok üzen bir durum: 28 Şubat davası kapsamında hapiste hâlâ 5 general var. Çetin Doğan 83 yaşında, Fevzi Türkeri 82 yaşında, Yıldırım Türker 82 yaşında, Cevat Temel Özkaynak 78 yaşında, Erol Özkasnak 77 yaşında ve daha geçen sene 20 Aralıkta 85 yaşındaki Vural Avar’ı cezaevinde kaybettik, üzüntü verici bir durum. Çetin Doğan hastaneye kaldırıldı, yaşam mücadelesi veriyor. Dosyalar infaz savcılığından Adalet Bakanlığına gönderildi ve şu anda Cumhurbaşkanının imzası bekleniyor ama imzalamıyor. Ne acıdır ki 3 kişinin katili, 71 yaşındaki Hizbullahçı Mehmet Emin Altsoy Cumhurbaşkanının imzasıyla tahliye edilirken, bu generaller ölüme terk ediliyor. Aralarındaki fark ne? Bu generaller bu ülke için nöbet tutmuş, bu ülke için savaşmış vatansever subaylar, diğeri ise, domuz bağıyla insanları öldüren Hizbullahçı. Ben bunu kınıyorum ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum: Bu generallere Anayasa çerçevesinde hakları olan tahliye kararlarını verin. Cezaevinde bizim askerlerimiz ölmesin” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA