Tandır Evinde doğal ve yöresel ekmek üretiliyor


Akdeniz Mahallesinde hizmet veren Tandır Evinde, üretici kadınlar için katkısız, doğal ve yöresel ekmekler üretmeye devam ediyor. Lezzetli ekmekler üreten kadınlarımız, geleneksel yöntemlerle yapılan tandır ekmeği yapmanın ötesinde aile bütçelerine de katkı sağlıyor.

 

Tarih : 5 Temmuz 2023 Çarşamba 13:53

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi, kadınlara ekonomik destek vermek amacıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirdiği Tandır Evi, vatandaşların ilgi odağı oldu. Aile bütçelerine katkı sunması amaçlanan ekmekler yeni bir damak tadının oluşmasına da yol açtı.  Kadınların ekonomisine güç vermek amacıyla Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından hizmete sunulan Tandır Evinde emekçi kadınlar, ürettikleri lezzetli ekmekler için başka ilçelerden dahi gelenler oluyor.

“ORGANİK EKMEK ALIYORUZ”

Fırından somun ekmek almak yerine organik olan tandır ekmeğini tercih ettiğini dile getiren vatandaşlar, “Çok güzel bir hizmet. Artık sanayi üretimine dönüşen fırınlar yerine Tandır evine gelerek organik ekmek alıyoruz. Organik ekmeği 6 TL gibi bir fiyata almak başka yerde mümkün değil” diye konuştu. Tandır Evi hakkında bilgi veren üretici Mihriban Beyazıt ise, “Pazartesi günü dışında haftanın her günü sabah 07.00’den akşam 19.00’a kadar vatandaşlarımız gelip ekmek ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Günlük 600-800 arası ekmek üretiyoruz. Ürettiğimiz ekmeğimiz bayatlama ve çöpe gitmenin de önüne geçiyor. Uygun koşullarda 6 ay bayatlamadan durabilen bir ekmeğimiz var. 3-4 gün aynı tazeliğini koruduğu gibi tazeliği geçtikten sonra da tüketilebilecek bir ekmek. Aynı zamanda aile bütçemize de büyük katkı sağlıyor. Belediyemize bize bu imkânı verdiği için teşekkür ederiz. Çok yoğun bir talep var ve yetiştiremiyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA