Öğrencilerden anlamlı belgesel


Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, depremde ailesi ile birlikte hayatını kaybeden arkadaşlarını unutmadı. Arkadaşları Fikret Öz (21) için belgesel çeken öğrenciler görenleri duygulandırdı.

 

Tarih : 7 Temmuz 2023 Cuma 12:18

Haber Merkezi

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin üzerinden 5 ay geçse de arkadaşları, 6 Şubat günü öğleden sonra gerçekleşen depremde hayatını kaybeden Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fikret Öz’ü (21) unutmadı. Yapımcılığı ve yönetmenliğini üniversitedeki kendi bölümünden sınıf arkadaşı Yiğit Gözcelioğlu’nun üstlendiği, '0468 Hayatın İçindeki Bir Kahraman' isimli belgesel, video paylaşım platformu Youtube’da yayınlandı.

“FİKRET BİZİM HAYATIMIZDAKİ EĞLENCELİ BİR İNSANDI”

Belgesel fikrinin ortaya çıkış hikayesini anlatan Gözcelioğlu, “Ben şahsen Fikret’i ilk kaybettiğimizde boşluğa düşmüştüm. Fikret’in ailesiyle de samimiydik. Sonraları onun için ne yapabilirim diye düşündüm. 10-15 yıl sonra Fikret’in yalnızca isim ya da sima olarak hatırlanmasını istemedim. Onun anısını yaşatacak bir şey yapmak istedim. Ardından bu fikri hocalarım ve arkadaşlarımla paylaştım. Normalde daha kısa ve küçük çaplı bir çalışma olacaktı. Sonrasında herkeste benim hissettiğim duygular uyanınca, fikir daha geniş çapta bir yapım haline dönüştü” dedi. Belgeselde arkadaşları ile birlikte Fikret ile olan hikayeleri ve anılarına yer verdiklerinden bahseden Gözcelioğlu, “Başlangıçta hüzünlüydük ama Fikret bizim hayatımızdaki eğlenceli bir insandı. Bu nedenle belgeselde onunla olan hikayelerimizi anlatmak ve anılarımıza yer vermek istedik. Belgesel iki kısımdan oluşuyor. İlk kısımda Fikret’i hiç kaybetmemiş gibi davrandık. 'Çöküş' adını verdiğimiz ikinci kısımda ise Fikret’in kaybından ve depremden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı. Çukurova Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Fikret Öz, 6 Şubat tarihinde yaşadığı apartmanda annesi, babası ve kardeşi ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA