Mersin’de ORKÖY destekleri sürüyor


Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce, Mut ilçesindeki 5 köye ORKÖY kapsamında 2 milyon 700 bin liralık kredi sağlandığı bildirildi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2023 Pazartesi 11:16

Kurumdan yapılan açıklamada, Mut Orman İşletme Müdürlüğünce 2023 yılı Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) çalışmaları kapsamında Çatalharman, Kurtuluş, Kürkçü, Bozdoğan ve Sakız köylerine 5 adet traktöre karşılık gelen 2 milyon 700 bin TL’lik üretim mekanizasyon kredisi verildiği kaydedildi. Bu kredinin 540 bin lirası hibe şeklinde verilirken, ORKÖY ferdi kredilerinin faizsiz olarak uygulanmasından dolayı geri ödemelerde faiz alınmayacağı belirtildi. Üretim mekanizasyon kredileri kapsamında verilen traktörlerin, üretim işlerinde kullanıldığında daha verimli çalışma yapıldığının gözlendiği ifade edilen açıklamada, "İnsan gücü ile yapılamayan veya zorlanarak yapılan işlerde traktör kullanımının faydası belirgin bir şekilde ortaya çıkmaktadır" denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA