Kocamaz; “Ülkede her şey eski tas, eski hamam”


Saadet Partisi’nin vergi ve harçlardaki artışın vatandaşlar üzerindeki yarattığı yükün araştırılması önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Seçimler tüm ülkelerde güven ve istikrar getirmek için yapılır. Fakat bizim ülkemizde seçim sonrası bunun tam tersi bir durum yaşanıyor. Ülkemizde yaşananlar adeta “Eski tas, eski hamam” sözünü hatırlatmaktadır” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:08

Haber Merkezi

Saadet Partisi’nin “Vergi ve harçlardaki artışın vatandaşlar üzerindeki yarattığı yükün araştırılması” önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda gündemin önüne çekilerek görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Saadet Partisi’nin zamlar ve hayat pahalığı hakkında vermiş olduğu önerge üzerine İYİ Parti Grubu adına İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz söz aldı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Seçimlerin tüm ülkelerde güven ve istikrar getirmek için yapıldığını, fakat ülkemizde seçim sonrası bunun tam tersi bir durum yaşandığını aktardı. Ülkemizde yaşananlar adeta “eski tas, eski hamam” sözünü hatırlatmaktadır diyen Kocamaz,” Seçimden yeni çıkılmasına rağmen, ülkeye ne güven gelmiştir, ne de istikrar! İstikrar ve yatırımlar maalesef Türkiye’den tamamen uzaklaşmıştır. Bunların yerine ülkeye yalnızca her seçim sonrası olduğu gibi zam yağmurları başlamıştır. Akaryakıta hemen hemen her gün zam yapılmaktadır. Artan yüksek kiralar, konutlarda vatandaşları, ticarethanelerde esnafları adeta hayatından bezdirmiştir.  Kiralarla ilgili olarak en fazla yüzde 25 zam kararı da belli ki çözüm olmayacaktır” dedi.

“ÇAY KAŞIĞI İLE VERİP KEPÇE İLE ALIYORLAR”

Kocamaz, bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 18'lik Katma Değer Vergisinin (KDV) yüzde 20'ye, yine bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8'lik KDV’nin de yüzde 10'a yükseltildiğini belirtti. Kurumlar Vergisinin 5 puanlık artışla yüzde 20’den yüzde 25’e, Banka ve finans kurumları için bu oranın yüzde 30’a çıkarıldığını aktaran Kocamaz, “ Motorlu Taşıtlar Vergisinde, daha henüz mevcut vergilerini ödeyemeyen vatandaşlara ekstra bir MTV vergisi daha getirilmektedir. Ülkemizde, yüksek enflasyon ve yüksek kur politikası karşısında fiyatlar her gün artmaya ve hayat pahalılığı da yükselmeye devam etmektedir. ” ifadesini kullandı.  “Barınma ve gıda harcamaları karşılanamaz hale gelmiştir diyen Kocamaz, “Sadece, konut kiraları yüzde 500’lerin üzerinde artış göstermiştir. Yüksek fiyatlar nedeniyle 1 kilo peynir ya da bir kilo ete ulaşmak bile çoğu aile için imkansızdır. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 373 TL, Yoksulluk sınırı da 33 bin 789 olarak belirlenmiştir. Ancak millete çay kaşığı ile verilenler, kepçe ile alınmaya başlanmıştır” dedi.

“EMEKLİLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Bu hayat pahalılığı ve yüksek zamlar karşısında emekli vatandaşlarında yüzde 25’lik zam ile birlikte açlık ve yoksulluk sınırı altında kaldığını söyleyerek  Ayrıca memurlara yapılan zamların, emeklilerden esirgendiğini, adaletsiz uygulamalara bir yenisinin daha eklendiğini vurguladı. Kocamaz, “Emeklilerimize seçim öncesi verilen sözler tutulmamıştır. 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşı zam öncesi 8 bin 500 TL olan eski asgari ücretin bile altında kalmıştır. Mersin Platformundan sizlere emekliler adına mektup var. Emeklilerimiz iktidara; “Emeklileri yine ölüme terk ettiler” diyor. Enflasyonun hayat pahalılığının tavana vurmuş olduğu bir ekonomide taban aylığı hesaplaması ile 7 bin 500 TL alan emeklileri aynı rakamda bırakıp yine açlığa mahkûm ettiler. Seçimlerden önce emekliye en düşük maaşı TL 7 bin 500 yaptık oyunuyla bir müddet susturup şimdide tavan aylığı hesaplanması ile 7 bin 500 ile ölüme terk ettiler, insanlarla alay ettiler. Hayat pahalılığı, enflasyon altında sizi ezdirmeyeceğiz sözü bu muydu 7 bin 500 TL ile kim ve nasıl yaşayacak. Kirasını nasıl ödeyecek. Çalışanlarda, emeklilerde aynı ülkede aynı şartlar altında yaşıyor emekliler başka bir dünyada yaşamıyor bu nasıl bir anlayış ve nasıl bir vicdan. Ülkeyi yönetenler bu kadar insanın onuru ve gururu ile nasıl oynayabilir? Yarın her birey emekli konumuna gelecek bunu da unutmamak gerekir. Bu verilen daha doğrusu verilemeyen zam kararının bir an önce düzeltilmesi gerekmektedir. Bu yaşta rahat edecek huzur bulacak insanlara bu çileyi çektirmeyin” diyorlar” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA