CHP’li Kış, emeklilerin feryadını TBMM’ye taşıdı


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, AKP hükümetinin emekli maaşlarına sadece yüzde 25 oranında zam yapmasına tepki gösterdi. Kış, “Emeklilerimiz faturalarını, kiralarını ödeyemez duruma gelmiştir. Emekliler her geçen gün açlık ve yoksulluğa sürüklenmektedir. Emeklilerimiz mutsuz ve umutsuzdur” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 11:46

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını da içeren kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini, enflasyon oranlarının altındaki bu artışın emeklilerin tepkisine neden olduğunu söyledi. Kış, “En fazla emeklinin yaşadığı illerin başında gelen Mersin'de Mersin Platformu ve birçok emekli örgütleri bizlere ulaşmış ve bu durumun düzeltilmesi için seslerinin Mecliste duyurulmasını istemiştir. Maraş depremi sonrası, Mersin'de nüfus yoğunluğu artmış, kira bedelleri artmış, hayat pahalılığı ise üst düzeye çıkmıştır. Emeklilerimiz Mersin'de ne faturalarını ne de kiralarını ödeyebilir duruma gelmiştir. Emekliler her geçen gün açlık ve yoksulluğa sürüklenmektedir. Emeklilerimiz mutsuz ve umutsuzdur. Hayatlarını bu memlekete hizmet için adamış emeklilerimizin insanca yaşam hakkı olan... Onlara kulak verelim "Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyen AKP Hükûmetine sesleniyorum: Gelin, görüşülecek kanun teklifinde emeklilerin de taleplerini karşılayalım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA