Denizciler mezun oldu


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını düzenlediği mezuniyet töreni ile meslek hayatına uğurladı.

 

Tarih : 13 Temmuz 2023 Perşembe 10:48

Haber Merkezi

Tece Kampüsü’nde yer alan Denizcilik Meslek Yüksekokulu binasında düzenlenen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzettin Temiz, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, açış konuşmaları ile devam etti.

“MERSİN BİR DENİZ ŞEHRİ”

Mersin’in bir deniz şehri olduğunu ve denizciliğin bu nedenle büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Bugün büyük duygular yaşıyoruz. Mersin bir deniz şehri. Ülkemizin en büyük ikinci limanı ve aynı zamanda Deniz Kuvvetlerimizin de önemli bir üssü şehrimizde. O yüzden mersin için denizciliğin anlamı büyük. Tüm dünyayı, ticari ve medeniyet anlamında geliştiren en önemli unsur deniz yolları ve deniz ticareti. Bu nedenle, sektör için nitelikli mezunlarımıza ihtiyacımız var. Mezunlarımız çok şanslı çünkü hemen iş hayatına başlama gibi bir şansları var. Bu sayede hem kendi refahları hem de ülkemizin refahı için çalışmış olacaklar. Öğrencilerimizi kendi bilgileriyle donatan hocalarımıza, evlatlarını bizlere emanet eden velilerimize ve üstün gayret göstererek mezun olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

İLBEYİ; “YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Mezunların donanımlı bir şekilde meslek hayatına başlayacaklarını ifade eden ve ilk olarak velilere teşekkürlerini sunan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, “Değerli velilerimiz sizlere çok teşekkür ediyoruz. Evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Desteklerinizi hep hissettik. Bugün evlatlarınız için yeni bir dönem başlıyor. Şundan emin olabilirsiniz; öğrencilerimiz donanımlı, bilgi sahibi, mesleki açıdan geliştirmiş bir şekilde mezun olacaklar. Sevgili mezunlarımız; süreklilik gerektiren zor bir mesleki eğitim aldınız ve bu süreci başarıyla tamamladınız. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Büyük bir çaba sarf ettiniz. Akademik ve idari personelimize de teşekkür ediyorum. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı ve hepimiz için çok önemli. Değerli mezunlarımızın Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı miras ve ilkeler ışığında mesleğinizde sabırlı, disiplinli, ahlaklı ve sorumluluk sahibi olacağına eminim. Yolunuz açık olsun.” dedi.

ÖZMEN, “BU SEKTÖRDE BÜYÜK EMEK HARCAYACAĞIZ”

Dünya ticaretinin en önemli temel taşlarından birisi olan denizcilik mesleğini icra edecek olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten meslek yüksekokulu birincisi İsmail Özmen ise, “Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 90’ı deniz ticareti ile gerçekleşmektedir. Bu ticaret, küresel ekonomiye katkı sağlamakla kalmaz aynı zamanda ülkeler arasındaki ilişkilerin de geliştirir. Bizler de bu sektörde büyük bir emek harcayacağız. Denizciliğin bu büyülü dünyasına adım attığımız ilk günden bu yana sürekli bir öğrenme ve gelişme sürecinde olduk. Denizciliğin sadece bir iş değil aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu biliyoruz. Bu süreçte bana destek olan aileme, arkadaşlarıma ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, meslek yüksekokulu birincisi mezunu İsmail Özmen’e plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, meslek yüksekokulu ikincisi mezunu Hasan Dalyan’a ise plaketini Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi takdim etti. Dereceye giren öğrencilere plaket takdiminin ardından mezunlar, temsili diplomalarını Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının elinden aldı. Mezuniyet töreni, mezunların şapkalarını havaya atması ve geleneksel olarak gerçekleştirilen üniformalarla denize girme etkinliğinin gerçekleştirilmesiyle birlikte sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA