Mersin’e verilen sözler tutulmadı!


İktidarın Mersin’e verdiği sözleri tutmadığını ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin’e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile hâlen bugüne kadar tutulmamıştır, "Turizm bölgesi" ilan edilen 8 alana bugüne kadar bir çivi bile çakılmamıştır. Yap-işlet-devret modeliyle inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı’nın bugüne kadar temel atma töreni 3 kez, inşaatın başlamasından bu yana açılış tarihi de 7 kez ertelenmiştir. İktidarın 2018 Beyannamesi’nde yer alan Tarsus ve Mersin’e sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapımına başlanan Pamukluk Barajı’nın ilave tesislerle 2022 yılı Şubat ayında tamamlanacağı açıklanmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar tamamlanamamıştır, Mersin konteyner limanında da durum aynıdır” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2023 Perşembe 16:05

Necdet TAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Mersin’in sorunlarıyla ilgili gündem dışı söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,  Mersin'e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile hâlen bugüne kadar tutulmamıştır, "Turizm bölgesi" ilan edilen 8 alana bugüne kadar bir çivi bile çakılmamıştır. Yap-işlet-devret modeliyle inşaatı devam eden Çukurova Havalimanı'nın bugüne kadar temel atma töreni 3 kez, inşaatın başlamasından bu yana açılış tarihi de 7 kez ertelenmiştir. İktidarın 2018 Beyannamesi'nde yer alan Tarsus ve Mersin'e sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapımına başlanan Pamukluk Barajı'nın ilave tesislerle 2022 yılı Şubat ayında tamamlanacağı açıklanmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar tamamlanamamıştır, Mersin konteyner limanında da durum aynıdır. Hem 2018 Seçim Beyannamesi'nde hem de Onuncu Kalkınma Planı'nda konteyner limanı için Mersin'e söz verilmişti. Ancak buna rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana'nın Yumurtalık ilçesine yapılacağını açıklamış, yapılan bu açıklama Mersin'de büyük tepkilere yol açmıştır” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DE HASTALAR TEK HASTANEYE MAHKUM EDİLDİ”

“Yine, AK Parti'nin 2018 Seçim Beyannamesi'nde Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu Projesi'nin tamamlanacağının sözünü vermesine rağmen üzerinden 2 seçim geçmiş, bırakın otoyolun açılmasını doğru dürüst inşaatına bile başlanmamıştır, otoyolda bu seçim döneminde sadece göstermelik bir çalışma başlatılmıştır. Bugüne kadar hizmete açılamayan bu yolda sürücüler ve yolcular çile çekmeye devam etmektedir. Mersin'de bir tarafta yıllardır tamamlanamayan ve hizmete sunulamayan yatırımlar varken, diğer tarafta da yanlış yerlere yapılan yatırımlar, vatandaşlarımıza âdeta zulüm yaşatmaktadır. Bu yatırımlardan birisi de Mersin Şehir Hastanesidir” şeklinde konuşan Kocamaz, “Mersin Şehir Hastanesi merkeze yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta, şehrin dışına yapılmış, üstüne Mersin Devlet Hastanesi de kapatılmış, hastalar âdeta tek hastaneye mahkûm edilmiş, vatandaşlar hastaneye ulaşabilmek için 2-3 araç değiştirmek zorunda kalmışlardır. Hükûmet Mersin'in Tarsus ilçesinde Çokak, Çavuşlu, Koçmarlı ve Yanıkkışla köyleri sınırında ve 5 bin dönüm ormanlık alanda kurulacak çimento fabrikası ve fabrikaya ait ham madde sahaları için bölgeyi ateşe atmaktadır. Çimento fabrikasının ve ham madde sahalarının kurulacağı alanda 11 yerleşim alanı bulunmaktadır. Bölge halkı tarım, hayvancılık ve tavukçulukla geçimini sağlamaktadır. Bu alanda halihazırda orman alanları, zeytin bahçeleri, üzüm bağları ve tarım arazileri bulunmakta; tavuk çiftlikleriyle beraber bu fabrika, maalesef, o bölgeyi talana yol açacaktır. Oysa daha önce Silifke Yeşilovacık'ta yapılmasına engel olunamayan çimento fabrikasının şu anda çevreye vermiş olduğu zararlar ortadadır. Fabrikanın buraya kurulması hâlinde önemli bir hava ve çevre kirliliği oluşacak. Bu nedenle de o bölgedeki vatandaşlarımız yerinden yurdundan olacaktır. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Mersin ilimizde nüfusun önemli bir bölümü geçimini yetiştirdikleri tarımsal ürünlerden sağlayan vatandaşlarımız, ekonomiye de çok büyük katkılar sağlamaktadır. Buna rağmen yüksek girdiler ve düşen ürün fiyatları karşısında üretici, maliyetlerini bile karşılayamaz hâle gelmiştir. Ne yazık ki bu yıl Anamur'da üretilen muz maliyetini karşılamıyor. Mut ilçemizde bahçede kayısının kilosu 5 TL’ye, Erdemli ilçemizde limonun kilosu 3 TL’ye kadar düşmüştür. Düşen bu fiyatlara karşılık marketlerde muzun kilosu 25-30 TL’ye, kayısının kilosu 40-50 TL’ye, limon ise 18-20 TL’ye satılmaktadır. Böylece uygulanan yanlış politikalar ve ihracat yasakları yüzünden üreticinin kâr ve kazancı aracıya, tüccara veya marketlere gitmektedir. Bu durumda, üreticiye yalnızca yüksek maliyetler ve yaşadıkları zarar kalmaktadır. Ayrıca, Anamur ilçemizde şiddetli fırtına ve hortum, Tarsus ilçemizde şiddetli yağış ve sel, yine Erdemli ilçemizde dolu ve sel nedeniyle zarar gören ve mağdur olan üreticilerimize gördüğü zararla ilgili henüz herhangi bir destek sağlanmamıştır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA