Sağlık çalışanları şiddete isyan etti


Mersin Şehir Hastanesi’nde doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan bıçaklı saldırı protesto edilerek, iş bırakma eylemi yapıldı. Hastane çalışanları saldırıları protesto etmek için bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri alkış ve sloganlarla bıçaklı saldırıyı protesto etti.

 

Tarih : 14 Temmuz 2023 Cuma 14:01

Neşet TORUN

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet günden güne artıyor. Son olarak Mersin Şehir Hastanesi acil bölümünde hasta yakınları hekim ve sağlık çalışanlarına bıçaklı saldırıda bulundu. Çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alan özel güvenlik görevlisi tedavi altına alındı. Hastane çalışanları saldırıları protesto etmek için bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) çağrısıyla bir araya gelen sağlık emekçileri alkış ve sloganlarla bıçaklı saldırıyı protesto etti.

HEKİMLER BİRLİĞİ’NDEN İŞ BIRAKMA EYLEMİNE DESTEK

Öte yandan saldırıya tepki gösteren Hekim Birliği saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “13.07.2023 tarihinde Mersin Şehir Hastanesi Acil Servisinde Çocuk hastaya müdahale eden üyemiz hekim ile hemşirelere ve güvenlik görevline hasta yakınları acil servisin içinde ellerinde metal aletler ile saldırmışlardır. Sağlık personelleri yaralanmış ve psikolojik travmaya uğramıştır. Saldırganlar hastane içerisinde metalden oluşan saldırı aletleri ile girebilmesi ve üyemize, sağlık çalışanlarına saldırıda bulunması gerekli önleyici önlemlerin alınmadığının göstergesidir. Yaşanan şiddet olayından dolayı olayı protesto etmek, yetkilileri şiddeti önleyici önlemleri almasını sağlamak ve toplumda sağlıkta şiddete karşı farkındalık oluşturmak için 14.07.2023 tarihinde Mersin Şehir Hastanesi'nde Acil Servis sarı ve kırmızı alan, doğum salonu, diyaliz üniteleri, 112 hizmetleri, adli vakalar ve yatan hasta hizmetleri hariç olmak üzere bir günlük meşru iş bırakma eylemi yapılmasına, acil yeşil alan ve diş acil polikliniklerinde hastalara en az 20 dakika ayırarak hakkıyla görev yapılmasına ve acil servislerin konsültasyon, hasta yatışı gibi konularda desteklenmesine karar verilmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA