Senegalli Mama fakülte birincisi oldu


Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Fakültenin birincisi Senegalli Mama Awa Sarr oldu. Törende konuşan Sarr, “Bir Batı Afrika ülkesi olan Senegal’den gelen bir öğrenci olarak ülkenizde ve üniversitenizde aldığım eğitimle kazandığım bilgi ve yetenekler için hepinize teşekkür ederim. Mühendislik şuurunu kazanmak, insanlık için bilim üretmek, bu dönemde elde ettiğimiz önemli kazanımlar arasındadır. Türkiye’de okumak, bana mühendislik eğitiminin ötesinde, zengin kültürünüzü tanımak, sizlerle kaynaşmak gibi birçok güzellik sundu. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum" dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:34

Haber Merkezi

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ile Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Akın, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, Bilgisayar Mühendisleri Odası Şube Başkanı Fuat Yelken, Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Alkan Alkaya, Mühendislik Fakültemizin akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, bu yıl 27.si düzenlenen mezuniyet töreni nedeniyle Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi olarak gururlandıklarını belirterek sözlerine başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Akın, "Bugün burada lisans programlarımızdan mezun olan genç mühendislerin sevincini paylaşmak ve onları mesleğinde yetkin, ülkesine hizmet eden genç mühendisler olarak uğurlamak için bir aradayız. Bu anlamlı günde bizlere katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adına hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

“YOLUNUZU SADECE AKLIN, VİCDANIN VE BİLİMİN IŞIĞI AYDINLATSIN”

Mezun mühendislerimizin yıllardır devam ettirdiği eğitim yolculuğunun çok önemli bir sürecini başarıyla tamamladığını belirten Prof. Dr. Emre Akın, "Aldığınız eğitimle her biriniz kendi alanında sorun çözümleme bilgilerinizi geliştirdiniz. Bu doğrultuda önünüze çıkan engelleri aştınız. Bu başarınızı yürekten kutluyorum. Bugün her biriniz sadece kendinize ve ailenize değil ülkenize karşı da sorumlu genç mühendislersiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılara imza atacaksınız. Bu noktada sorumluluğunuzun farkında olmanızı ve toplumun beklentilerini karşılama konusunda öncü olmanızı istiyoruz. Yaptığınız tüm işlerde sadece teknik mükemmeliyetle yetinmekle kalmayıp, etik değerleri de gözetin. Burada öğrendiklerinizin üzerine koyarak daha iyi yerlere gelme gayretinde olun. Yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın." ifadelerini kullandı. Mezun öğrencilerimizin velilerine de seslenen Prof. Dr. Emre Akın, "Değerli veliler büyük emekler harcayarak fedakarca ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınız, hayatlarının çok önemli bir dönemecini başarıyla geçtiler. Evlatlarınız sizden aldıkları güç ve kararlılıkla çalışıp bu seviyeye ulaştılar. Bunun için herkesin huzurunda tüm genç mühendislerimizin adına hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.  Mühendislik Fakültemizin tüm öğretim elemanlarını bu şeref tablosunun en büyük mimarı olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Emre Akın, "Öğrencilerimizi Üniversitemize geldikleri günden beri bir cevher gibi işlediniz. İş ve sosyal yaşamlarında başarıya imza atacak bireyler olarak yetiştirdiniz ve bugünlere getirdiniz. Genç mühendislerimiz de bundan sonra yapacakları başarılı çalışmalarla sizleri onurlandıracaklardır. Çabalarınız için genç mühendislerimiz ve velileri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Mezun öğrencilere son olarak önerilerde bulunan Prof. Dr. Emre Akın, "Sizleri bugüne kadar her türlü zorluğa göğüs gererek fedakarca yetiştiren ailenizi, hocalarınızı, ülkenizi unutmamanızı talep ediyor, hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun." dedi.

"TÜRKİYE'DE OKUMAK GÜZELDİ"

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Akın'ın açış konuşmasının ardında Mühendislik Fakültesi birincisi Mama Awa Sarr söz aldı. Dört yıl önce büyük bir heyecanla girdiği ve geçen sürede kendini geliştirerek, değiştirerek mensubu ve mezunu olmanın haklı gururunu yaşadığı fakültesinin bu kutlu gününde yer almaktan büyük bir sevinç duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Mama Awa Sarr, "Bir Batı Afrika ülkesi olan Senegal'den gelen bir öğrenci olarak ülkenizde ve üniversitenizde aldığım eğitimle kazandığım bilgi ve yetenekler için başta Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere hepinize teşekkür ederim. Mühendislik şuurunu kazanmak, insanlık için bilim üretmek, bu dönemde elde ettiğimiz önemli kazanımlar arasındadır. Türkiye'de okumak, bana mühendislik eğitiminin ötesinde, zengin kültürünüzü tanımak, sizlerle kaynaşmak gibi birçok güzellik sundu. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum." dedi. Annesine, babasına, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür eden Sarr, "Türkiye'nin önemli bir üniversitesinin önemli bir fakültesinden birinci olarak mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Mama Awa Sarr'a temsili diploması, ödülü ve plaketi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ayla Özer; fakülte ikincisi Abdurrahman Gazi Diş'e temsili diploması, ödülü ve plaketi Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara tarafından takdim edildi. Fakülte üçüncüsü Ahmad Bwidani törene katılamadığı için temsili diplomasını, ödülünü ve plaketini alamadı. Dereceye giren öğrencilere plaket takdiminin ardından, mezun olan diğer öğrencilerimize temsili diplomaları  Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Daha sonrasında mezunlara mühendislik yeminini fakülte birincisi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mama Awa Sarr ettirdi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA