Emeklilere huzur veren geziler


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Tarsus, Yenişehir ve Halkkent’te hizmet veren Emekli Evleri’nin sakinleri, ‘Emekliler Haftası’ kapsamında Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen etkinliklerde moral buldular. Gençlik Kampı’nın doğal ortamında çam ağaçları altında yemek ikram edilen emekliler, çalan müzik eşliğinde doyasıya eğlenme fırsatı yakaladılar. Büyükşehir Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri de, etkinliğe katılan yaş almış vatandaşların tansiyon ölçümlerini gerçekleştirip, egzersiz hareketleri yaptırdı.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:33

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten Emekli Evleri’nin imkanlarından faydalanan yaş almış yurttaşlar, sosyal faaliyetlerle moral bulmaya devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda, ‘Emekliler Haftası’ kapsamında programlar düzenlendi. İki ayrı günde gerçekleşen programların ilk gününe Tarsus Emekli Evi’ne üye emekliler katılım sağlarken, ikinci programa ise Yenişehir ile Halkkent Emekli Evi üyeleri iştirak etti. Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamında, çam ağaçları altında gerçekleşen programa Büyükşehir’in tahsis ettiği otobüslerle gelen emeklilere, Büyükşehir Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından egzersiz hareketleri yaptırılıp, ardından tansiyon ölçümleri gerçekleştirildi. Sonrasında çalınan müzik eşliğinde halaylar çekip, oyunlar oynayarak doyasıya eğlenen emeklilerden Mahmut Serbest flüt çalarak, Bekir Karasu ise Ankara havalarından oyun sergileyerek etkinliğe renk kattılar.

 KELEŞ: “BURADA AİLE ORTAMINDA GİBİYİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Emekli Evi üyelerinin yaşam kalitelerinin ve sosyal refahının artmasına katkı sunmak adına, Tarsus Gençlik Kampı gezisini düzenlediklerini belirten Halkkent Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Emekliler Haftası sebebiyle, tüm emeklilerin ikinci bahar dediğimiz dönemlerini kutlarız. Bugüne kadar aktif işgücüne katılıp, bu ülkenin güçlü ve daim olmasını sağlamaları sebebiyle de, bütün emeklilere şükran borçluyuz” dedi. Tarsuslu şairlerden ve Emekli Evi üyelerinden Mustafa Keleş, ortamdan çok memnun olduğunu belirterek, “Emekli Evi’ne ilk üye olanlardanım. O zamandan bu yana biz çocuklarımızla, kızlarımızla, personelle beraberiz. Burada aile ortamında gibiyiz. Bir şikayetimiz yok, her şeyden memnunuz ve devamını istiyoruz” diye konuştu. Tarsus Emekli Evi’nin etkinliklerine sürekli katıldığını ifade eden Sevilay Ayhan, “Emekli arkadaşlarımla ve dostlarımla olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımız Vahap Seçer’e ve gösterdikleri ilgiden dolayı buradaki personele çok teşekkür ediyorum. Biz emeklilere güzel ve nezih bir ortam sağlayıp, hayatımıza anlam kattılar” şeklinde konuştu.

BULUT; “EMEKLİ EVİ’NİN DÜZENLEDİĞİ GEZİLERE KATILIYORUZ”

Büyükşehir’in bu tür etkinliklerinin, emekliler için bulunmaz bir nimet olduğunu ifade eden Halkkent Emekli Evi üyesi Bayram Bulut, Emekli Evi’nin düzenlediği gezilere katıldığını belirterek, “Daha önce gezi kapsamında Silifke’ye, ardından da Arslanköy’e gittik. Emekli Evi’nde oturuyor, arkadaşlarla sohbet ediyor, televizyon seyrediyor, gazetemizi okuyor, çayımızı ve kahvemizi içiyoruz. Bu gibi hizmetler tabi ki biz emekliler için güzel şeyler. Bugün de bizi Tarsus’a Gençlik Kampı’na getirdiler. Güzel bir hava oldu” dedi. Emekli banka müdürü Nurcan Akbaş ise, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hizmetlerinden memnun olduğunu belirterek, “Her gün sabah erken saatte sahilde spor yapıyoruz. Sık sık doğa gezilerine gidiyor, çevre temizliği yapıyoruz. Bunlar harika şeyler. Belediye Başkanımızın hayata geçirdiği değişik faaliyetler var ve onları da basından takip ediyoruz. Vahap Seçer gerçekten büyük hizmetler veriyor. Kendisine çok minnettarım, teşekkür ediyorum. Bunlar sadece parayla olacak şeyler de değil. Bunlar emek gerektiren, özveri gerektiren çalışmalar. Daha önce görev yapan belediye başkanlarının da bazı etkinlikleri oldu, ama Vahap Seçer hepsinden çok farklı. Direk tabana inebiliyor ve onların bu tür faaliyetlere katılmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı. Emekli Evi üyelerinden Semiha Serbest, “Yatalak bir annem var. O’na Büyükşehir tarafından yemek hizmeti veriliyor. Bugünkü gezi için de Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İkramlar, sağlık taraması ve spor aktiviteleri çok güzeldi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA