Varal: “Şoför esnafı yük değil dert taşıyor!”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve İlçe yöneticileri, Tarsus Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Tarsus Kamyoncular ve Tırcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Varal, “Seçim harcamalarıyla milletin parasını har vurup harman savuran iktidar, zamları kurşun gibi yağdırmaya devam ediyor. Şoför esnafı yük değil, dert taşıyor” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 12:47

Haber Merkezi

Tarsus Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Tıraş, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus Kamyoncular ve Tırcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Yıldırım ile biraraya gelen Başkan Varal'ı, Oda yöneticileri ve şoför esnafı karşıladı. Ziyarette konuşan Varal, akaryakıt fiyatlarına her gün gelen zamların şoför esnafını olumsuz yönde etkilediğini kaydederek, “Şoför, kamyoncu, taksici, servisçi yük değil dert taşıyor. Şoförler her sabah daha da fakirleşerek uyanıyorlar. Şoför esnafının taleplerini ve sorunlarını gündeme taşıyarak çözüm üretmek için tüm kademelerimiz ile yanınızdayız." dedi. Son düzenlemelerle şoför esnafının maliyetlerine yüzde 300’den fazla yük geldiğine dikkati çeken Başkan Varal, “Direksiyon başında emek harcayarak evinin nafakasını çıkarmaya çalışan değerli şoförlerimizin, içinde bulunduğumuz bu süreçte çok sıkıntılar çektiğini biliyoruz. Şoför esnafımızın kazandığı para da mazota, lastiğe, vergiye, sigortaya, aracın bakımına gidiyor. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükselişin yanında vergi oranlarının arttırılmasının, araç bakım maliyetlerinin yükselmesi, hem servisçi esnafımızı hem de kamyoncu esnafımızı gerçekten zorlamaktadır” dedi.

ZAMLAR ÜÇE KATLANDI

 “Gözünü açıyorsun zam, kapıyorsun zam! Giderler ikiye, üçe katlandı. Ama esnaf hala oransal olarak 3 sene önceki nakliye fiyatlarıyla çalışıyor. Esnaf krediler olmasa yaşayamıyor!" ifadelerini kullanan Varal, “Şoför esnafı çaresiz kaldı ve batmak üzere. Kamyoncular arabalarının altına lastik alamaz, kaskosunu yapabilmekte zorlanır durumdalar.  Araç arıza yapsa en ufak arızanın maliyeti 20-25 bin lira. Parçalara gelen zam yüzde 50 değil yüzde 200-300 civarında. Maliyetlere yüzde 100 zam geldiyse esnaf ancak yüzde 20-30 zam alabiliyor ve hep ceplerinden gidiyor ve yeni zamlarla kazandıkları anında eriyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de şoför esnafımızın yanındayız, yarın da yanlarında olacağız. Bir ömre adanan bu mesleğin hak etmediği sonuçları ortadan kaldırmak için mücadelemize devam edecek, şoför esnafımızın ömrü boyunca akıttığı alın terinin hakkını koruyacağız” şeklinde konuştu. Tarsus Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Mehmet Tıraş, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen ve Tarsus Kamyoncular ve Tırcılar Kooperatifi Başkanı Hasan Yıldırım nazik ziyaretlerinden dolayı Başkan Ozan Varal ve CHP'li yöneticilere teşekkürlerini ilettiler. Başkan Varal ve İlçe Yöneticileri ziyaretlerinde şoför esnafları ile de bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA