EMEKLİLERDEN İŞKUR’A ‘İŞ’ BAŞVURUSU!


Mersin’de Tüm Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarının düşüklüğünü ve hayat pahalılığını İŞKUR’un önünde protesto etti. Emekliler yaptıkları açıklamanın ardından İŞKUR’a sembolik iş başvurusunda bulundu. İŞKUR önünde konuşan Tüm Emekli - Sen Mersin Şube Başkanı Canpolat, seçim bittikten sonra emeklilerin unutulduğunu ve iktidarının verdiği sözleri tutmadığını iddia ederek, “Hayat bize zehir zembelek oldu. Bize yarın 15 bin TL maaş vermenizi talep ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 24 Temmuz 2023 Pazartesi 14:37

Neşet TORUN

Tüm Emeklilerin Sendikası (Tüm Emekli - Sen) Mersin Şube üyeleri, artan zamlara ve kendilerine reva görülen düşük emekli maaşına tepki göstermek için Mersin İŞKUR önünde bir araya gelerek iş başvuru formu doldurdular ve ardından İŞKUR'a iş başvurusu yaptılar. Geçinemediklerini söyleyen emekliler, AKP - MHP iktidarının kendilerine reva gördüğü emekli maaşını kabul etmediklerini, emekli maaşının 15 bin TL'ye çıkarılmasını gerektiğini ve istedikleri emekli maaşını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

“EMEKLİLERİ SIRTINDAN ATMAYA ÇALIŞIYOR”

İŞKUR önünde konuşma yapan Tüm Emekli - Sen Mersin Şube Başkanı Oktay Canpolat, “AKP ve AKP'nin bileşenleri olan milletvekillerine sesleniyorum. Seçim sürecinde bizlere bir gece de 2 bin liralık artış yaptınız seçim yatırımı olarak. Bu 2 bin liralık artış kök maaşlarımıza yansımadı ve hemen sonrasında bir dolu vaatle 'emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' diyerek bangır bangır bağırdınız. Seçimin hemen sonrasında, yapılan yüzde 100'lük, yüzde 200'lük zamlarla maaşlarımız olduğu gibi eridi. Siz gene seçim yatırımı olarak 'hem refah payından pay, hem de enflasyon oranında maaş' dediniz. Oysa meclise geldiğiniz gün bunların tam tersini yaptınız. Hiç vicdanınız sızlamadı mı? Muhalefet partilerin verdiği önergelere 'hayır' derken içiniz hiç mi sızlamadı? Daha dün yemin etmediniz mi bu ülkenin mutluluğu ve refahı için çalışmaya? Ne çabuk unuttunuz? Şimdi biz buradan sesleniyoruz: Yarın 25 Temmuz. Meclis olağan üstü toplanıyor. Bu maaşla bırakın geçinmeyi, bu hayat bize zehir zembelek oldu. Bize yarın 15 bin TL maaş vermenizi talep ediyoruz. Eğer bu talebimiz dikkate alınmazsa, biz emekliler her gün fiili ve meşru mücadelemizi insanca yaşama hakkımızı savunmak için kullanacağız. Son olarak buradan emeklilere sesleniyorum: Sevgili emekliler bir daha aldatılmak, kandırılmak ve kazık yemek istemiyorsanız gelin sendikamızda örgütlenin. Bugünkü AKP iktidarı emeklileri yok sayıyor. Emeklileri sırtından atmaya çalışıyor. Bu yüzden emeklilerin birlik olması lazım” dedi.

Canpolat'ın konuşmasının ardından emekliler, iş başvurusu formu doldurarak İŞKUR binasına giriş yaptı ve iş başvurusunda bulundular.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA