Seçer; “CHP, Mersin’de seçimi kazanacak durumda”


CHP Silifke Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kaldığına ve yaz tatilinin tamamlanmasının ardından ülkede seçim tartışmalarının artacağına dikkat çeken Seçer, “Görevdeyiz. Partimiz aday göstermiş, halk oy vermiş. Elbette altı oklu CHP’nin belediye başkanıyız. Keramet partide, keramet adayda değil, keramet partinin aday gösterip belediye başkanı yaptığı kişinin hizmetlerinde. Mersin’de kafalar değişince çok şey de değişti. Hizmet yapan, üreten bir belediyecilik anlayışı var. CHP, Mersin’de seçimi kazanacak durumdadır” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2023 Cumartesi 18:32

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı. Silifke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, PM Üyesi Emre Yılmaz, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

“OY ARTIŞI, PARTİ-BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ İLE OLUYOR”

Silifke’nin CHP’nin kalesi olduğunu ancak ilçeyi partinin 5 yıllığına geçici olarak terk ettiğini ancak 7 ay sonra herkesin desteği ve emeği ile geri alarak hizmet kervanının Silifke Belediyesi’nde de süreceğinin altını çizen Seçer, “Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen kongrelerde, genel olarak parti politikaları tartışılıyordu, iktidara yönelik eleştiriler konuşuluyordu ve partinin bakış açısı ile çözüm yollarının söylendiği konuşmalarla geçiyordu. Ancak hiçbir dönemde, milletvekili olarak şu sıralarda konuşmacıları dinlediğimde, belediyelerinin hizmetlerinden, halka dokunmaktan, köylüden, doğrudan, sosyal hizmetlerden, evde bakımdan ya da arıcılara verilen destekten, sathi kaplamadan, sıcak asfalttan, kanalizasyondan bahseden kimseyi duymadım. Genelde birbirimizle âşıklar gibi atışarak kongre süreçleri yapardık. Bugün mutluyum. Şimdi çıkan konuşmacılar hiç olmazsa vatandaşa hizmet yapmanın gururu ve onuruyla konuşuyorlar” dedi. Vatandaşa gitmenin, ulaşmanın nedeninin, onun yaralarını sarmak, sorunlarını çözmek, hizmet yapmak ve karşılığında da onun desteğini almak olduğunu dile getiren Seçer, son yapılan seçimlerde CHP’nin Silifke’de oyunu yüzde 6,74 yükselttiğini belirterek, “Bu bir başarıdır. ‘Çok daha iyi olabilirdi’ diye düşündüğüm oldu bu seçimden sonra. Burada örgüt belediyenin hizmetlerini halka taşıyorsa, anlatıyorsa, bu arada kendini ve partiyi de tanıtıyorsa oy olarak dönüyor. Örnekte görüldüğü gibi. Hizmet odaklı oy artışı, belediyelerin billboardlara astığı yaptığı hizmetlerin reklamı veya değişik mecralardaki belediye reklamlarıyla olmuyor. Parti Belediye iş birliği ile oluyor” diye konuştu.

“ÇOK KRİTİK 7 AYLIK SÜRECE GİRİYORUZ”

Kendisinin dışarıdan davet yolu ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olmadığını hatırlatan Seçer, “Damarlarına kadar Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıyım ben. Benim gibi bir backgroundu olan belediye başkanları başka türlü davranamaz. Davrandığı noktada, geçmişte olduğu gibi, genel seçimlerde mikrofonu eline alıp mensup olduğu partiye o belediye başkanı oy isteyemez. Ama Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı böyle davranmadı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı böyle davranmadı. Bunun gibi partili kimliği öne çıkan Büyükşehir Belediye başkanları, seçim süresinde mikrofonu ele alıp ya da sokakları gezip partisine oy isteme arzusuyla çalışmalara katıldı” şeklinde konuştu.  CHP ve Cumhurbaşkanı adayı seçimi kazanamadı. Bu iktidarın iktidarı daha uzun yıllar sürerse önce ülkemiz zarar görür, doğal olarak da hepimiz zarar görürüz. Bu gerçekleri görüp ilçe kongreleri ile başlayan bu tartışmalar il kongreleriyle devam etsin ve nihayetinde kurultay ile sonuçlansın. Seçim sonucunun notunu, kanaatini en son kurultayda delegeler versin” ifadelerini kullandı.  Yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir sürenin kaldığına ve yaz tatilinin tamamlanmasının ardından ülkede seçim tartışmalarının artacağına dikkat çeken Seçer, “Görevdeyiz. Partimiz aday göstermiş, halk oy vermiş. Elbette altı oklu Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanıyız. Bunu her yerde de haykırarak, bağırarak söylüyoruz. Keramet partide ve adayda değil, keramet partisin aday gösterdiği belediye başkanı yaptığı kişinin yaptığı hizmetlerde. Parti doğru bir isimle gitmiştir, seçimi de almıştır. En güzel hizmetleri de belde halkına veriyordur Belediye Başkanı. Keramet hizmetlerde” dedi. Herkesin kendisini partinin evladı olarak görebileceğini aktaran Seçer, “Uzun yıllar emek vermiş insan, iyisiyle kötüsü ile bir noktada dokunmuş partisine. Emeği olmuş, bayrak asmış, kampanyalarda çalışmış, meclis üyeliği yapmış, yöneticilik yapmış herkesin hakkı vardır bu partide. Kimse kimseyi hakir göremez. Çok kritik 7 aylık sürece giriyoruz. Bu süreç içerisinde Türkiye'de birçok şey konuşulacak. CHP yeterince konuşuluyor. Umut ediyorum bu süreci kazasız belasız atlatırız, Genel Başkan seçeriz” diye konuştu.

“CHP MERSİN’DE SEÇİMİ KAZANACAK DURUMDADIR”

Büyükşehirlerde strateji yapmanın, ittifakları doğru oluşturmanın önemine dikkat çeken Seçer, “Ayaklarımızın yere basması lazım. İttifaklar gerekiyorsa doğru ittifaklar yapmak lazım. Bu süreci hep beraber geçirmek zorundayız. Elbette güçlüyüz” şeklinde konuştu. Büyükşehirde yaptığı hizmetlerle ilgili aldığı övgüler hakkında da konuşan Seçer, “İnsanın yaptıklarının birileri tarafından takdir edilmesi hoşuna gider ama ben biraz sıkılarak ‘Acaba insanlar yanlış mı anlayacak?’ rahatsızlığı içerisindeyim. Mütevazıyız tabi ki ama o kadar da tevazu göstermeyiz” dedi. Mersin’de kafalar değişince çok şeyin de değiştiğini altını çizen Seçer, “Mersin’de hizmet yapan, üreten bir belediyecilik anlayışı var. Ben bir iddia ortaya koyacağım. CHP, eğer ‘Bir başına seçim kazanacak iller seçin, önüme koyun’ dese, ilk sıraya yazacağım kentlerden bir tanesi de Mersin’dir. CHP, Mersin’de her şeye rağmen, ittifakla olur ya da olmaz bunlar genel merkez politikalarıdır, Mersin’de seçimi kazanacak durumdadır. Son seçimlerde aldığımız oy oranımız belli, herkes mindere çıkabilir. Biz bir başımıza gelebiliriz” ifadelerini kullandı. Mersin gibi büyük bir kentte 5 yıllık süre içerisinde yaptığı hizmetlerin yerel seçimlere yansıyacağını belirten Seçer, “CHP’nin oyu yüzde 30- 31 civarında. Bizden bazı gerekçelerle başka partiye oy verenler oldu. İttifak nedeniyle gelen seçmenlerin oyları var. Üst üste topladığınız zaman oy oranını yüzde 30- 31 civarında. Eğer ki bir belediye başkanı, Mersin gibi büyük bir kentte, 5 yıl içerisinde yüzde 30 oy oranına sahip bir partinin belediye başkanı olarak tek başına seçimi kazanacak hizmetler yapmamışsa ve halkın gönlünde taht kurmamışsa bence hiç aday gösterilmesine ya da aday olmasına gerek yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZ 4,5 YILDIR UTANACAK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK”

CHP’li olarak partisinin Mersin’de her koşulda, her kombinasyonda iddialı olduğunun altını çizen Seçer, “Ben bu iddiayı ortaya koyuyorum, mindere çıkacağız. Biz 4,5 yıldır utanacak hiçbir şey yapmadık. Her zaman halkımızın yanında olduk. Hak, hukuk, adalet dedik. Parti olarak bunu dedik, icraatlarımızda bunu uyguladık. Kimseye adaletsizlik yapmadık. Muhtarlarımız burada. Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmetleri köylere ulaşırken ‘Sen benim partime oy verdin, vermedin’ ayrımı yapmamıştır. Bizim başımız dik, alnımız açık. Onun için hodri meydan diyoruz. Mersin için hodri meydan diyoruz” şeklinde konuştu. Vatandaşlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri gördüğünü ve takdir ettiğini söyleyen Seçer, “Halk bizi tanıyor, bizi biliyor. Gittiğimiz zaman ‘Bu insan çalışkan’ diyor. Bakın göreceksiniz, Silifke’yi de alacağız, Büyükşehir’i de kazanacağız, elimizde olan üç ilçemizi de kazanacağız. Anamur’u, Mut’u da alacağız. Bizim gayemiz, 13 ilçemize de bayrağımızı dikmek. Bizim gayemiz bu olacak. Partililerin birbirleriyle gönül bağı kurması önemli. Vatandaşla gönül bağı kurmak lazım, bence o işi önce parti içinde başlatmak lazım. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Partimizi, partililerimizi seviyoruz. Yeni gelecek başkanımıza yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Zor bir süreçte görev alacaklar. Bir seçim sürecindeyiz, umut ediyorum onlarla beraber Silifke’de CHP’yi 1. parti yapacağız ve CHP’li bir Belediye Başkanı o belediyede belediye başkanı olarak görevini yapacak. Buna canı gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA