Limanda yaşanan sorunlar masaya yatırıldı


Mersin Limanı’nda yaşanan sorunların değerlendirilip çözümü için sektör paydaşları MTSO’da düzenlenen istişare toplantısında buluştu. Sorunların masaya yatırıldığı toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli çözümler saptanarak bu çözümlerin takipçisi olacak kurumlar belirlendi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2023 Salı 13:58

Haber Merkezi

Mersin Limanı’nda artan yoğunluk ve beraberinde gelen sorunların çözümü adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) evsahipliğinde istişare toplantısı düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın koordine ettiği toplantıya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş’ın yanı sıra Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Serbest Bölge, Gümrük Müşavirleri Derneği, Nakliyeciler Derneği, Mersin Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yetkilileriyle ilgili komite ve meclis üyeleri katıldı.  Gelişen bölge ticaretiyle birlikte artan yük yoğunluğu sonrasında Mersin Limanı’nda yaşanan aksaklıkların değerlendirildiği görüşmede özellikle hizmet kalitesi ve verimlilikte yaşanan sıkıntılar ön plana çıktı.

ÇAKIR: “SORUN ARTIK SADECE BİZİM DEĞİL BÖLGENİN SORUNU”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, limanda yaşananların artık sadece Mersin’in değil bölgenin sorunu haline geldiğine dikkat çekti. Tüm sektör paydaşlarının tek tek sorun bildirip çözümü için mücadele etmesi yerine hep birlikte ortak mücadele verilmesinin daha çok sonuç getireceğini belirten Çakır, “Gerekirse hinterlandımızdaki Oda, Borsa ve kullanıcılardan da destek alabiliriz. Ancak yıllardır konuştuğumuz bu sorunun artık çözümüne odaklanacağız” ifadelerini kullandı. Toplantı katılımcıların tek tek söz alarak gümrük, lojistik, dış ticaret özelinde yaşadıkları sıkıntıları ortaya koyup çözüm önerilerini sunmasıyla devam etti. Mersin Serbest Bölgesi’nin kısa vadede alternatif liman olarak hizmet vermesinin değerlendirildiği görüşmede, ana hedef olarak Mersin Ana Konteyner Limanı’nın vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerekliliği gösterildi. Toplantılara periyodik devam edilerek alınan kararlarda hangi aşamaya gelindiğinin yakından takip edilmesine karar verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA