Evine hoş geldin Hatay: 0-0


Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Hatayspor, Mersin’de oynanan karşılaşmada Kasımpaşa ile 0-0 berabere kaldı. Maçta gol sesi çıkmadığı gibi tek bir kart dahi çıkmadı. İki takım da Süper Lig’de puanını 4’e yükseltti. Karşılaşmanın oynandığı Mersin Stadı’na 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un posterleri asıldı. Hatayspor takımı ise sahaya ‘unutmayacağız’ pankartı ile çıktı.

 

Tarih : 20 Ağustos 2023 Pazar 12:05

Necdet TAŞ

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Atakaş Hatayspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Mersin Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla her iki takım da 4 puana yükseldi. Trendyol Süper Lig'in gelecek haftasında Atakaş Hatayspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Kasımpaşa evinde Pendikspor'u konuk edecek. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi de unutulmadı. Karşılaşmada depremin yaşandığı saat olan 04:17'ye ithafen, 4. dakika 17. saniyesinde tribünlerden sahaya çiçekler atıldı ve yaşanan deprem felaketi unutulmadı. Oyuncular, tribünleri alkışladı. 1 dakika boyunca depremde hayatını kaybedenler anıldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maça her iki takımda kontrollü başladı. 6. dakikada gelişen Kasımpaşa atağında, Neto'nun cezaalanı dışından sert şutunda top üstten az farkla auta gitti.

19. dakikada Engin'in pasında solda topla buluşan Fernandes'in yerden şutunda meşin yuvarlak kaleci Gianniotis'in kucağında kaldı.

29. dakikada Hatayspor'un sol kanattan gelişen atağında Engin'in cezaalanına ortasında, Bertuğ topuk vuruşuyla topu üstten auta gönderdi.

41. dakikada Gomis'in soldan ortasında cezaalanı içinde topla buluşan Hajradinovic'in vuruşunda kaleci Erce meşin yuvarlağı kornere çeldi.

42. dakikada Hajradinovic'in sağ köşe noktasından kullandığı korner atışında arka direğe çaparak dönen topu defans uzaklaştırdı.

45. dakikada yapılan uzun ortada cezaalanı girişinde topla buluşan Fall'ın, 2 savuna oyuncusunu geçerek yaptığı vuruşta, kaleci Erce gole izin vermedi.

49. dakikada Dele-Bashiru'nun soldan ortasında cezaalanı içinde yükselen Bertuğ'un kafa şutunda top kalecide kaldı.

72. dakikada Bertuğ'un pasıyla topla buluşan Hodzic'in şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Stat: Mersin Stadyumu

Hakemler: Mert Gözence, Ali Tuna, Cemil Tunç

Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Burak Bekaroğlu, Kilama, Engin Aksoy, Görkem Sağlam (Aabid Rayene dk. 76), Aburjania (Ömer Faruk Beyaz dk. 85), Strandberg (Didier Lamkel dk. 76), Dele-Bashiru, Joelson Fernandes (Armin Hodzic dk.65), Bertuğ Yıldırım

Yedekler: Visar Bekaj, Recep Burak Yılmaz, Kerim Alıcı, Onur Arı, Cengiz Demir, Oğuzhan Matur

Teknik Direktör: Volkan Demirel

Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Neto, Kenneth Omeruo, Yasin Özcan, Tuncer Duhan Aksu, Iron Gomis (Erdem Çetinkaya dk. 69), Gökhan Gül, Haris Hajradinovic (Selim Dilli dk. 90+2), Ben Ouanes (Berat Kalkan dk. 85), Aytaç Kara, Mamadou Fall

Yedekler: Ali Emre Yanar, Sadık Çiftpınar, Adnan Aktaş, Taylan Utku Aydın, Berat Kalkan, Emirhan Yiğit, Hasan Emre Yeşilyurt, Ali Sühan Demirel

Teknik Direktör: Kemal Özdeş

VOLKAN DEMİREL: “HAVA SICAKLIĞI HEPİMİZİ ETKİLEDİ”

Maçın sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel hava sıcaklığının herkesi etkilediğini belirterek, “Oyuncular da etkilendi. Biz yedek kulübesindeki hocaları da etkiledi. Açıkçası benim adıma istediğimiz sonuç olmadı. Ama tabii ki futbolcularıma da rakip oyunculara da hak vermek istiyorum gerçekten çünkü hava şartları müsaade etmedi. Neticesinde birer puan aldık. Bana sorarsanız ben memnun değilim. Eminim ki karşı tarafta memnun değildir. Ancak en büyük faktör havanın bu kadar sıcak olması” ifadelerini kullandı.

KEMAL ÖZDEŞ; “HAVA SICAKLIĞI KALİTEYİ DÜŞÜRDÜ”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, “Bugün ligin ilk haftası kazanan 2 takımın mücadesi vardı. Ancak iklim şartları, belki nem oyunun görsel kalitesini düşürdü diye düşünüyorum. Hava her iki takımın oyuncularını da zorladı. Belki 60. dakikadan sonra bizim yapabileceklerimizi kısıtladı diyebilirim. Oyunun ilk yarısı istediğimiz gibi bir oyun oldu. Daha doğru yerleşen, kazandığımız toplarla istediği genişliği yakalayan, savunma arkasına bulduğumuz anlar yaşadık. Hem geriden oyun başlayarak hem de rakip çıkarken kazandığımız toplarla belki becerili olsak ilk yarıda gol olabilecek pozisyonlar yakaladık. Buna karşı da Hatay takımında çok fazla pozisyon vermedik. İkinci yarıda aynı stratejiyle oynayalım istedik ama bu kez rakibimiz daha doğru oynadı. Dakikalar ilerledikçe yorgunluk oldu bizde. Evet belki top rakipteyken maç boyunca net pozisyon vermedik ama ikinci devrede oyun üstünlüğünü Hatay'a verdik. İlk yarıda yakaladığımız geniş alanları yakalayamadık, doğru opsiyonları yakalayamadık. Bugün birer puan akça gibi duruyor. Şimdi önümüzdeki maça hazırlanacağız. Takım genç oyunculardan kurulu bir takım, bunu planlayarak yaptık. Transfer çalışmalarımız devam edecek. Belki ligimizdeki tüm takımlar için geçer. Takımımız tamamlandığında hem genç oyuncuları geliştireceğimiz ortamı daha sağlıklı edeceğiz hem de bu sonuçları devam ettirmeye çalışacağız. Rakibimizi de bundan sonraki maçlarda başarılar diliyoruz” dedi.

MAÇI 7 BİN 724 TARAFTAR İZLEDİ

Öte yandan Hatayspor-Kasımpaşa maçını 7 bin 724 taraftarın izlediği açıklandı. 2 gün önce Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Mersin’de 15 bin civarı seyirci bekliyoruz” demişti. Beklenti o yöndeydi. Ayrıca yaklaşık 7-8 bin kombine satıldığı duyurulmuştu. İlerleyen maçlarda gelecek rakiplere göre bu sayı daha da artacaktır. Maçın 21.45 te olması, dönüşe gece yarısını bulacak olması ve hala stadyuma bir ulaşım sorunu ilk maçta taraftar beklentilerini karşılayamadı. Hatayspor’un Mersin’deki ilk saha maçını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay Valisi Mustafa Masatlı; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş protokolde birlikte izledi. Maçta sonra konuşan Hatayspor Onursal Başkan Lütfü Savaş, bol gollü bir maç olmasını temenni ettiklerini ancak havanın aşır sıcak olmasından dolayı 2 takımın da zorlandığını söyledi. Tribünlerde bile nefes almakta zorlandıklarını kaydeden Savaş, "Top koşturmak, sahada 12-13 kilometre koşmaya çalışmak gerçekten futbolcular adına çok zordu. Bence maç ortadaydı. İki takımda atabilirdi ama iki takımda biraz golden uzak durdu. Maç başladığı gibi bitti. 2 maçta 4 puan bizim için güzel bir sonuç. Çünkü küllerinden yeniden doğan bir Hatayspor var. Çok dramatik günler yaşadık. 6 Şubat'tan bugünlere dönmek çok zordu ki onu başardık. Bu başarı da tabi ki hem Volkan hocamızın hem de yönetimimizin büyük çabaları var. Hepsine teşekkür ediyorum. Hepsinden önemlisi biz bu 11 ilde olan depreme ne unutacağız nede unutturacağız. Çünkü bu deprem bugün bizim bölgemizde oldu yarın İstanbul'da, diğer gün Bursa'da öbür gün başka ilimizde olabilir. Bu nedenle millet olarak devlet olarak ülke olarak biz bu depremlere hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

“DEPREM BİR GELDİ, PİR GELDİ”

Depremin bir doğa olayı olduğunu kaydeden Savaş, "Mutlaka bir gün gelip seni buluyor. Önemli olan bu depremlere hazırlıklı olabilmek, güvenilir, güzel evler yapmak. Depremde Japonya'da olduğu gibi hiç huzurumuzu bozmadan hayatımıza devam etmeliyiz. Ancak deprem bir geldi, pir geldi. Hatay ve diğer illeri perişan etti. Biz özellikle tekrardan maçlara başlamak istedik. Çünkü herkes gerçekten yardımcı oluyor, koşturuyor. Tabii hayatta devam ediyor ve gündemde sürekli değişiyor. Biz de her hafta bunu hatırlatmak için mutlaka takımımızın sahada olması lazımdı. Biz geçen hafta siyah formayla maça çıktık. Tabi ki acımız büyük. Bundan dolayı siyah formayla çıktık. Bu hafta da bize gönlünü açan, kapılarını açan, destek olan Mersin'in formasının rengiyle çıktık. Bu sporun güzelliği. Spor fair-play çerçevesinde yapılırsa hem barışa katkı sağlar hem moral, motivasyona katkı sağlar. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. İlk Süper Lig'e çıktığımız günden beri kimseden kavga etmeden, sadece futbolumuzu oynayarak, biraz ligi tatlandırmak amacıyla maçlara çıkıyor. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde çıkacağız. Önümüzdeki maçlar inşallah bu maçlardan daha keyif verir ve çok daha lezzetli bir futbol şovuna dönüşecektir. Takımımız genç. Bu futbolcuların birbirlerine kenetlenmesi, birbirine alışması bir yol alması bir kaç hafta sürebilir. 2 haftada 4 puan iyidir" şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA