Asırlık kulüp kaderine terk edildi


Yalnızlığına terk edilen koca çınar Mersin İdman Yurdu’nun taraftarları kent protokolünü takıma sahip çıkmaya çağırdı. Mersin’in koca çınarı, 98 yıllık maziye sahip İdman Yurdu’na başkan dayanmıyor. Geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan ve TFF 2. Lig’e yükselen Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın, defalarca kentin takımına destek çağrısında bulunmasına rağmen takımın yalnız bırakıldığı gerekçesiyle istifa ettiğini açıklamasının ardından Mersinli sporseverler, eleştiri oklarını kent protokolüne çevirdi.

 

Tarih : 21 Ağustos 2023 Pazartesi 14:04

Haber Merkezi

Konuya sosyal medya üzerinden tepki göstererek, kent protokolünü eleştirilerinin odağına koyan İdman Yurdu taraftarları, “2. Lig’de yer alan takımımızın kombinesi 30 tane satıyor. Tribünlerde taraftarlar ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışsa da takımımız, sahipsiz, çaresiz, eli kolu bağlı şekilde kendi içinde mücadele vermeye çalıştı. Bir şehrin, bir kültürün olduğu yerde İdman Yurdu kulübüne sahip çıkılmadı. Takımın yükünü tek başına omuzlanan Saltık Başkan’da sonunda istifa etti. Nerede bu kentin protokol üyeleri, nerede belediye başkanları, nerede siyasileri, iş adamları? Yeter artık elinizi taşın altına koyun… Hep birlikte takımımızı yeniden ayağa kaldıralım” diyerek kent protokolünü takıma sahip çıkmaya çağırdı.

METİN SALTIK’I BIKTIRDILAR

Bundan tam 98 yıl öncesi tarih 16 Ağustos 1925 tarihinde kurulan Mersin İdman Yurdu, Süper Ligde mücadele ederken küme düşüp, takım borçlanması ile karşı karşıya kaldı. Sahip çıkılmayan kulüp bataklığa sürüklenip kapanmaktan kurtulamadı. İçel İdman Yurdu ardından Yeni Mersin İdman Yurdu isimleriyle küllerinden yeniden doğan ve geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayarak, TFF 2. Lig'e yükselen koca çınar yine kaderine terk ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, defalarca kentin takımına destek çağrısında bulunmasına rağmen takımın yalnız bırakıldığı, artık bu yükü tek başına omuzlayamayacağı gerekçesiyle istifa ettiğini açıkladı. Duruma isyan eden İdman Yurdu taraftarları ise sosyal medya hesaplarından kent protokolünün geçmiş yıllarda olduğu gibi yine takımı ve kulüp başkanı Saltık’ı yalnız, sahipsiz bıraktığını iddia ederek, kent protokolünü takıma sahip çıkmaya çağırdı. Taraftarlar, Başkan Saltık'ın defalarca kentin takımına destek çağrısında bulunmasına rağmen kamuoyunun bu çağrıya cevap vermemesinin kulüp başkanını yıprattığını dile getirerek, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdiler: “Metin başkan yıllardır takımın yükünü tek başına sırtlandı. Defalarca kamuoyundan takıma sahip çıkılması gerektiği yönünde bulunduğu çağrılar yanıtsız kaldı. Kent protokolünün takıma destek çıkmaması Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık’ın istifa etmesine neden oldu. Ve bu ilk değil!...

“KENT PROTOKOLÜ İDMAN YURDU’NA HİÇBİR ZAMAN SAHİP ÇIKMADI”

Daha önce de İdman Yurdumuz birinci ligde ter dökerken kent protokolü takımına sahip çıkmadığı için kulüp futbolcuların paralarını ödeyemez hale geldi. Futbolcular teker teker gitti. Kentimizin gururu ekonomik sebeplerden dolayı ligden düştü. Kaç tane kulüp başkanı geldi gitti. Hepsi ekonomik sebeplerden dolayı istifa etti. Sonunda kapanmaktan kurtulamayan Mersin İdman Yurdu’nun yerine filizlenen Yeni Mersin İdman Yurdumuzda da durum farklı olmadı.  Bundan daha 10 yıl önce Süper Lig'de mücadele eden ve Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımların en korkulu deplasmanlarından olan 98 yıllık Koca Çınar Mersin İdman Yurdu'nun 10 yıl içinde bugünlere gelmesi içleri acıttı. 6 yıl önce mücadele ettiği TFF 2. Lig'de yine Mersin şehrinin ve kent dinamiklerinin destek çıkmamasından ötürü iflas ederek amatör lige düşen Mersin İdman Yurdu, isim değişerek tekrardan Mersin şehrine umut oldu. İçel idman Yurdu ile amatör ligden profesyonel lige çıkan takım, 2022 yılının yaz ayında tekrar isim değişikliğine giderek isminin "Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol A.Ş." olduğunu açıkladı. Mersin takımını üst liglere çıkarmak için kent protokolünden destek bekleyen Yeni Mersin İdman Yurdu yine beklediği desteği göremedi ve kendi kaderine terk edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA