Mersinliler Hobi Parkı’yla rahat bir nefes alıyor


Şehir hayatından uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen Mersinlileri yeşil alanlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sevgi Bahçem Hobi Parkı’ ile vatandaşlara rahat bir nefes alma fırsatı sunuyor. Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yanında yer alan Hobi Parkı’nda vatandaşlar kentten uzaklaşıp dinlenme imkânı bulurken, bir yandan da kendi elleriyle ektikleri mahsulleri toplamanın keyfini çıkartıyor.

 

Tarih : 21 Ağustos 2023 Pazartesi 16:51

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen Mersinlileri buluşturduğu ‘Sevgi Bahçem Hobi Parkı’, açıldığı günden bu yana vatandaşların rahat bir nefes almasına olanak sunuyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilen ‘Sevgi Bahçem Hobi Parkı’ sayesinde vatandaşlar hem doğayla iç içe olma, hem de kendi mahsullerini ekip biçme imkânına kavuşuyor.  Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yanında yer alan Hobi Parkı’nda aileleriyle birlikte keyifli zaman geçiren Mersinliler, ektikleri mahsulleri toplamanın da keyfini çıkartıyor.

ATEŞ: “HOBİ BAHÇESİNDE KEYİFLE ZAMAN GEÇİRİYORUZ”

Hayata geçirilen proje ile birlikte vatandaşların kendi bahçelerini ekip biçmelerini sağlayarak hem boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerini, hem de şehrin karmaşasından kaçarak rahat ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Peyzaj Mimarlarından Şeniz İşcan Ateş, “Vatandaşlarımız bu işi hem hobi olarak yapıyor, hem de mutfaklarına ve ev ekonomisine ufak bir girdi sağlamış oluyorlar. Kendileriyle konuştuğumuzda, yemeklerini buradan elde ettikleri ürünlerle yaptıklarını öğrendik” dedi. Burada parseli olmayan vatandaşlardan da, yoğun bir şekilde bu tip projelerin çoğaltılması talebi aldıklarını kaydeden Ateş, Büyükşehir olarak bu projelerin artırılması konusuna kendilerinin de önem verdiklerini belirtti. Hobi bahçesi ile uğraşan vatandaşlardan çalışan kesimin boş zamanlarında, emekli olanların ise günün büyük kısmında gelerek rahatlamaya çalıştıklarını söyleyen Ateş, “Vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde bahçelerini ekip biçmeleri için destek sağlıyoruz. Kendi parsellerine kendileri bakıyorlar. Onun dışındaki ortak alanlarda, personelimizle birlikte hizmet veriyoruz. Sabah 7’den akşam 8’e kadar görevli personelimiz var. Gün içerisinde vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinden akşam 23’e kadar kendi bahçelerinde ekim dikim işlemlerini yapabiliyor” dedi.

“ÜRETMENİN VE ÜRETTİĞİMİZ MAHSULLERİ TOPLAMANIN TADINI ÇIKARIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından projeyi duyan ve kura sonucu Hobi Parkı’nda bahçe sahibi olan Nurhan Ayık, “Keyifli bir şekilde ürün ekip biçiyoruz. Bu sene bizim için alıştırma oldu. Önümüzdeki senelerde daha güzel ürünler alacağız” dedi. Ailesiyle birlikte Hobi Parkı’nda keyifli zaman geçirdiğini ifade eden Ayık, bahçesinde patlıcan, biber, domates, bamya, ay çekirdeği gibi çok çeşitli yaz mevsimi ürünleri ektiğini kaydetti. Ekip biçtikçe tecrübe kazandığını söyleyen Ayık, “Yaylası, yazlığı, toprağı ve imkânı olmayan insanlar için, geçici de olsa toprak sahibi olup güzel zaman geçirme imkânı sunuyor. Ekmek, dikmek ve ektiğiniz mahsulü toplamak çok keyifli” şeklinde konuştu. Hobi Parkı sakinlerinden emekli Haydar Ocak ise, “Buraya gelince gerçekten çok huzur buluyorum. Bunun devam etmesini, daha da çoğaltılmasını dilerim” dedi. Emekli olduktan sonra evde çok bunaldığını ve bu yüzden de Hobi Parkı’na gelmeye başladığını belirten Ocak, “Buraya geldikten sonra gençleşmeye başladım. Toprağa basınca, vücudumdaki elektrik boşalıyor, huzur buluyorum. Akşam eve gidiyorum, sabah olsa da bahçeme gitsem diye düşünüyorum. Buradan komşularıma ve dostlarıma, yetiştirdiğim 30-35 kilo patlıcan götürdüm. Seneye de daha değişik şeyler ekeceğim. Böyle bir yer sundukları için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“HOBİ PARKI SAYESİNDE 4 DUVAR ARASINDA KALMAKTAN KURTULDUK”

Hobi Parkı’nda 4 aydır çok çeşitli sebze ve meyve ürettiğini belirten emekli vatandaşlardan Bedirhan Demirağ, “Burada özellikle karpuz ektim ve 20-25 tane karpuz aldık. Yaptığım uğraşların karşılığını almak çok güzel. Bu dört ay içinde beni stresten kurtaran Belediye Başkanıma çok teşekkür ederim” dedi. Hobi Park sayesinde dört duvar arasında kalmaktan kurtulduklarını vurgulayan Demirağ, “Kahvehaneyi sevmeyen bir insanım. O yüzden buraya geliyor ve rahatlıyorum. Sabah erken geliyor, spor yapıyorum. Sonra da bahçe ile uğraşıyorum. Akşamüstü yine geliyorum. Burası benim ilacım, her şeyim oldu. Ayrıca yaklaşık 3 aydır domatese, salatalığa, patlıcana bibere para da vermiyorum” diye konuştu. Hobi Parkı’nda ekim yapan vatandaşlardan Füsun Akın ise, “Başkanımız Vahap Seçer çok güzel çalışıyor. Bizlere böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim. Bizler için çok güzel bir aktivite oldu. Salatalık, biber gibi ektiğimiz mahsullerimizi toplamaya başladık” dedi. Hobi Parkı’nda üretim yapmayı seven çocuklardan Kartal Ayık da, “Sebzeleri toplamak çok hoşuma gidiyor. Karpuz ektim, büyüdüğü zaman onları da toplayacağım” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA