Artan tavuk zehirlenmelerine dikkat


Adanalı dönerci Mahfuz Taş, tavuk zehirlenmelerine karşı uyararak, bilindik olmayan yerlerden tavuk döner yenmemesi ve tavuk alınmaması gerektiğini ifade etti. Taş, “Vatandaşlarımız tavuğu alır almaz buzdolabına koymalı. Dondurulmuş ürün tekrardan dondurulmamalı. Eğer tekrardan dondurulursa tavuk hemen bakteri üretir ve bu da zehirlenmeye yol açar” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2023 Salı 11:03

Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Hal böyle olunca da gıda zehirlenme riskleri artıyor. Dışarıda herkesin severek tükettiği tavuk döner ise en çabuk bozulan gıdalar arasında yer alıyor. Uzmanlar ise tavuk dönerin bilindik ve güvenilir yerlerden tüketilmesi gerektiğini söyledi.

“BİLİNDİK YERLERDEN TAVUK ALINMALI”

Sektörde faaliyet gösteren işletmeler ise tavuk dönerin yaz aylarında 6 saatten fazla takılı kalmaması gerektiğini, sürekli yenileme işlemi yaptıklarını belirtiyor. Kentte uzun yıllardır tavuk dönercilik yapan Mahfuz Taş, yaz aylarında tavuk dönerin 6 saatte bir yenilenmesi gerektiğini belirtti. Taş, “Sıcak havalarda tavuk tüketimi arttı ancak biz Adana’da yaşadığımız için tavuk tüketirken dikkat etmemiz lazım. Sıcaklık yeri geliyor 50 dereceyi geçiyor. Bilindik yerlerden tavukları alıp bilindik restoranlardan tavuğu yememiz lazım” şeklinde konuştu.

“DONUP ÇÖZÜLEN ÜRÜN TEKRARDAN DONDURULMAMALI”

Taş, tavuğun satın alındıktan sonra evde muhafaza edilmesine ilişkin olarak, “Tavuğun çok hilesi var. Bilindik yerlerden tavuğu almalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız tavuğu alır almaz buzdolabına koymalı. Tavuk sıcağa maruz kalmamalı. Eğer bunun aksi olursa bu gıda zehirlenmesine kadar gider. Dondurulmuş ürün tekrardan dondurulmamalı. Eğer tekrardan dondurulursa tavuk hemen bakteri üretir ve bu da zehirlenmeye yol açar” dedi. Mahfuz Taş, tavuğun uzun süreli dışarıda beklememesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA