Seçer; “Bir olursak 13 ilçenin çoğunu kazanırız”


CHP Mut Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, önceki yıllarda yapılan seçim sonuçlarını yeniden incelediğini ifade ederek, “Bir arada olursak seçimi kazanırız. 2024’te Anamur’da, Mut’ta, Gülnar’da, Bozyazı’da, Aydıncık’ta, Silifke’de, 13 ilçede iddia ortaya koyarız ve emin olun büyük bir çoğunluğunu kazanırız” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 10:23

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı. Mut Ziraat Odası’nda düzenlenen kongreye, Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Kongrede CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür tarafından partilerinden istifa edip CHP’ye üye olan kişilere rozet takıldı. Kongrede konuşan Başkan Seçer, parti içerisinde eleştirel yaklaşımların doğal olduğunu belirterek, “Biz aynı ailenin çocukları, efradıyız. Birbirimize mutlaka eleştiriler yönelteceğiz. Hepimiz biriz, beraberiz ve 6 okun altında başarıya koşacak güçteyiz” dedi.

“PARTİLİLERİMİZ VE HALKIMIZLA HEP İÇ İÇE OLDUK”

Yerel seçimlerin tarihine az bir zaman kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, başarı için hep birlikte çalışılması gerektiğine vurgu yaparak, şunları söyledi: “CHP’nin; ‘Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer’ dediği noktada bunun üzerine kimsenin bir söz söylemesine gerek yok. Sonuç başarısızsa sorumlusu benim. Başarılı çıkarsa hepsinin emeği var. Ben ona da kabulüm ama tekrar ediyorum; sonuç başarısız çıkarsa sorumlusu benim. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Benim yüzüm var, inanıyorum, kendime güveniyorum. Görev süremizde 4 buçuk yıl geçti. Partililerimizle ve halkımızla hep iç içe olduk. Hizmet götürdük, partililerimize; ‘bu hizmeti anlatın’ dedik. Yolu, suyu, hastası, tarımı, tarım desteği var. Burası tarım bölgesi, sulama borusu ihtiyacı var. Burası Yörük diyarı.” Başkan Seçer, genel ve yerel yönetimlerde iddia ortaya koymayan partilerin halkta karşılığı olmayacağına vurgu yaparak, “Biz icraat yapmak istiyoruz ve yapıyoruz. Böyle bir fırsat ele geçmiş. Elbette ki belediyelerin değerini bilelim. Tarsus’un değerini bilelim. Her ne kadar garanti kazandığımız yerler de olsa Yenişehir’in, Mezitli’nin değerini bilelim ama Anamur’dan Tarsus’a kadar 16 bin kilometrekarede, resmi sığınmacı, depremzede, yazlıkçı 2.5 milyona hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanlığı önemlidir. Buraları sımsıkı tutacağız, sarılacağız” dedi.

“BİR ARADA OLURSAK 13 İLÇENİN ÇOĞUNU KAZANIRIZ”

Başkan Seçer, iddialı ve beraberce hareket ederlerse birçok ilçeyi kazanacaklarını söyleyerek, “Bir arada olursak seçimi kazanırız. 2024’te Anamur’da, Mut’ta, Gülnar’da, Bozyazı’da, Aydıncık’ta, Silifke’de, 13 ilçede iddia ortaya koyarız ve emin olun büyük bir çoğunluğunu kazanırız” ifadelerini kullandı. Önceki yıllarda yapılan seçim sonuçlarını yeniden incelediğini kaydeden Başkan Seçer, “Burayı önemsiyorum. Bizim, yıllarca burada partimizin bayrağını dalgalandıracak kadar güçlü bir yapımız vardı belediyemizde, bunu görün. Burada İYİ Parti’ye de gitmiş olsa, AK Parti’ye de gitmiş olsa, MHP’ye de gitmiş olsa; hani derler ya ‘çek köküne bak’; bu ailelerin kökü Cumhuriyet Halk Partisi. Sıkıntı varsa bizde, o gidenlerde değil. Gönderenlerde, gitmelerine mecbur bırakanlarda. Tekrar söylüyorum; Biz Mut’u kazanabiliriz. Burada yüzde 30 oyumuz var. İktidar partisiyle aynı oy oranına sahibiz ve bizim ardımızdan gelen diğer partiler yaklaşık olarak bizden yarı yarıya daha düşük. Onlar 15’te biz 30’uz. Bu önemli bir avantaj” diye konuştu. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ittifak olarak girilmesi halinde farklı sonuçlar elde edilebileceğini söyleyen Başkan Seçer, “ ‘İlla ki olsun’ veya ‘Keşke olsaydı’ da demiyorum ama olması halindeki tabloyu sunuyorum. Mut, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar kazanılırdı. Silifke kaybedilmezdi, Tarsus daha farklı kazanılırdı, her taraf kazanılırdı. Bundan sonra olur mu? Olmaması dünyanın sonu mu? Değil. Benim partim ile 2023 seçimlerinde 2. çıkan iktidar partisinin arasında 6 puan fark var Mersin genelinde. Biz zaten güçlüyüz. Bir şekilde bazı bölgelerde bir başımıza bazı bölgelerde yerel işbirlikleri ile diğer siyasi partilerle ilçelerde biz başarılı çıkacağız. Hiç merak etmeyin” dedi.

“VATANDAŞLAR HİZMETLERİMİZDEN MEMNUN”

Başkan Seçer, CHP’ye gönül veren, oy veren herkesin, partiye emek edenlere, şu anda aktif siyaset içinde bulunanlara, yetkililere, il başkanından belediye başkanlarına, yöneticilere kadar hepsinin siyasi birikimine inanıp güvenmesini istedi. Seçer, “Oyunu veren en sade üyemiz ya da CHP’ye güvenen, inanan, gönül vermiş tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İnsanların emeğine karşı söyleyecek bir cümle güzel sözümüz olsun. Onların ‘İyi ki ben CHP’liyim dedirtecek güzel davranışlarımız olsun. O insanlara CHP’li olmanın ayrılacağının ne olduğunu hissettirelim, gayemiz budur” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak CHP’lilerin yolda yürürken başını eğmemesi için gerekeni yaptığının altını çizen Başkan Seçer, “Görevimin ağırlığının ve sorumluluğumun bilincindeyim. 4 buçuk yıllık sürecimizi de bu şekilde geçirdik. Her noktaya hizmet götürdük. Mersin’in neresine giderseniz gidin, bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş insanların dahi belediyemizin çalışmasından memnun olduğunu duyarsınız. Her şeyden önemlisi hizmetlerinde ayrımcılık yapmamasından dolayı, bu kadar imkansızlıklara, siyasi engellere, siyasi tuzaklara, provokasyonlara rağmen, dimdik durup, eğilmeyip, doğru bildiğini söyleyen bir başkanın yönetiminde doğru hizmetler yapıldığını duyabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’İN HER YERİNDE GÜZEL BELEDİYECİLİK YAPTIK”

7 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlere umutla bakılmasını isteyen Seçer, “Bu bahsettiğim birbirimizi heyecana getirmek için söylediğimiz güzel sözlerden kaynaklı umut değil. Biz şunu diyeceğiz; biz Mersinde güzel belediyecilik yaptık. Her yere yaptık, Anamur’a da yaptık, Çamlıyayla’ya da. Elbette ki yine kazanacağız. İkinci dönemde daha güzel hizmetler yapacağız. Mut’u alacağız, tekrar kazanacağız. Büyükşehrimizin desteği ile Mut’a çok güzel hizmetler yapacağız. Daha fazla sathi kaplama, sıcak asfalt yapacağız. Kanalizasyon eski olan yerlere kanalizasyonu daha rahat götüreceğiz. Bunlar birlik, beraberlik içerisinde olur. İnançla, güvenle, hesapla olur” dedi. Konuşmasının sonunda geçmiş dönem CHP Mut İlçe Başkanlığı’nı yapan Hayati Bağçalı ile mevcut başkan Ali Kaya ve tüm kurullarına teşekkür eden Başkan Seçer şunları kaydetti: “Mut’a inanıyorum, Mut’a güveniyorum. Bu kongre tamamlanacak. Kongre sonucunda bir kişi bayrağı alacak ve görevine devam edecek. O bizim başkanımızdır. Yönetim kurulu üyesi, bizim partili arkadaşlarımızdır. Onlarla beraber omuz omuza çalışırız. Mersinde bir başkanınız var. Bu başkanınız özüyle, sözüyle, kanında dolaşan akyuvarlarla, alyuvarlarla Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanıdır. Bunu bilmenizi istiyorum. Bu partinin her kademesinde görev yapmış, milletvekilliğini yapmış ve şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olan bir partili kardeşinizdir. Biz sizlerle, sevgili Mutlularla önümüzdeki süreçte çok güzel başarılara imza atacağız. Bana inanın ve güvenin. Gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA