Ekmeğimizle oynamayın!


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2023 yılı sezonuna ait ton başına mısır alım fiyatını açıkladı. Çiftçi 10 lira fiyat beklerken fiyat ton başına 6 bin lira olarak belirlendi. Üreticiler 10 lira fiyat beklerken açıklanan 6 liralık fiyat üreticilerin ve odaların tepkisine neden oldu. Adana ve Mersin Milletvekillerine seslenen Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Çiftçimizi ezmeyin ekmeğimizle oynamayın. Bu yanlış karardan dönün alın terimizi hakkımızı yemeyin. Başta Adana -Mersin milletvekillerimiz bu sorunu çözün. Bu hakkaniyetsizliği düzeltin. Çiftçi hakkını size helal etmiyor haberiniz olsun” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:44

“ALIN TERİMİZİ HAKKIMIZI YEMEYİN”

TMO tarafından 2023 mahsulü Mısır müdahale alım fiyatı olarak açıklanan rakamın mısır üreticileri için kabul edilebilir bir fiyat olmadığının altını çizen Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) mısır ton fiyatını 6 bin TL olarak açıklamış. Açıklanan ton başına 6 bin liralık rakam nereden bakarsanız bakın kabul edilemez. Geçen sene açıklanan rakama göre yüzde 5.26'lıkm artış var. Ülkedeki enflasyon ortada. Üreticinin enflasyonu ortada. Geçen sene 8 bin 750 lira olan gübrenin fiyatı şu an 15 bin lira. Mazot fiyatları 18 liradan 38 liraya geldi. Tohum geçen sene bin 300-bin 400 liraydı. Şuan 3 bin 500 lira. Mazot 40 TL gübre 18 TL ilaç ve tohumun yüzde 100 arttığı bir zam yağmuru altında çiftçiyi hiçe sayarak gözden çıkaran bu karardan dönülmesi gerektiğini başta milletin vekillerine ve yetkili makamlara buradan haykırıyorum. Çiftçimizi ezmeyin ekmeğimizle oynamayın. Bu yanlış karardan dönün alın terimizi hakkımızı yemeyin. Başta Adana -Mersin milletvekillerimiz bu sorunu çözün. Bu hakkaniyetsizliği düzeltin. Çiftçi hakkını size helal etmiyor haberiniz olsun” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA